Gavroche
|
Ładnie... Po polsku to jest przewlekła obturacyjna choroba płuc? To jakaś autoagresja.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Na chorobach się nie znam. To badanie wykazuje "wyższość" kazeiny nad serwatką. Większość badań na temat anabolizmu białek przedstawia kazeinę jako "gorsze" źródło białka - ot taka ciekawostka. Czy obiektywne badanie? Niech ocenią Ci, co jedzą twaróg lub piją WPC
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ciekawe , szkoda że nie ma samych żółtek , ale mięso pod tym wzgledem jednak wymiata a kazeina drepcze mu po piętach hehe ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak interpretowac te tabele? Im mniejsza wartosc tym lepiej?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawe , szkoda że nie ma samych żółtek , ale mięso pod tym wzgledem jednak wymiata a kazeina drepcze mu po piętach hehe ... Tylko je się tego dużo...mięsa i twarogu, w sensie I wyngla trza pilnować
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak interpretowac te tabele? Im mniejsza wartosc tym lepiej?
No, i widać metionina jest ograniczająca.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
czyli jajo bezkonkurencyjne jest. szkoda, ze watroby nie ma
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
jak interpretowac? 9gram bialka (zjesc 50g twarogu) z twarogu pokrywa min zapotrzebowanie na leucyne , miesa potrzeba 14g bialka(zjesc),aby pokryc owe zapotrzebowanie
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A tu podają,że więcej jak 20-30g białka pełnowartościowego +9g niezbędnych aminokwasów (Jajko) ,to wyrzucanie kasy w błoto Dla trenujących czy dla papuci , pilota i piwka ?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
mialo byc z miesa potrzeba 14g bialka. Ile potrzeba zjesc mieśa? Zalezy od zawartosci bialka w miesie boczek vs schab oraz ilosci leucyny w boczku vs schab np. P.s a w linku nie jest podane chill?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Jest jest , wiem , zmieszałem się tylko czytając dalej temat , że chodzi o całkowite dobowe Czytałęm o tym kiedyś już że większe dawki niż 20 maks 30 po treningu bez sensu . Tu jest szczegółowo z amino ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja w ogole nie jem "przed" i po" treningu. Po prostu jem, niezaleznie od tego czy trenuje w ten dzien czy nie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
ja w ogole nie jem "przed" i po" treningu. Po prostu jem, niezaleznie od tego czy trenuje w ten dzien czy nie.
Eee, na pewno trochę manipulujesz czasem posiłku. Przecież nie ćwiczysz pół godziny po jedzeniu, a jak jesteś głodny tuż po treningu...?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Eee, na pewno trochę manipulujesz czasem posiłku. Przecież nie ćwiczysz pół godziny po jedzeniu, a jak jesteś głodny tuż po treningu...?
Ani troche. Kawe pije o 6, cwicze miedzy 6 a 7, sniadanie jem najwczesniej o 10 najpozniej o 12, nastepna kawe ok 17 a drugi posilek ok 18 a biegam po 20 lub drugi trening tak samo. Po treningu nie jestem glodny.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czyli treningi dopasowałeś Mi też się jakoś samo "dotarło".
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
hehe jakby sie nie spojrzec to kazde dopasowanie to jakas manipulacja, tylko decyduja o tym wzgledy tej decyzji ja cwicze wtedy, bo do pracy mam na 8 wiec nie mam kiedy inaczej, po poludniu nie przepadam raczej a w te upaly to w ogole, rano jest chlod, ktory lubie i swieze powietrze. tak wiec nie mam posilkow "okolotreningowych" bo one sa zawsze takie same i w ten sam czas niezaleznie czy cwicze czy nie no ale my tu gadu gadu a ja mam cos dla was, wy miesniaki bezmyslne http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,13275348,Mamy_wypaczony_obraz_mezczyzny__Nie_wszyscy_sa_twardzi.html#Cuk
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
My jesteśmy na tyle męscy, że mamy to w d...
|
|
|
|
|
|
|
|
|