Zyon
|
pl czy eng masz? jak pl to ciepnij
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
poszło ...
Fajnie pisze o stawach , ale nie czytałem jeszcze o stawach Caculina więc nie wiem czy to nie to samo , czy jak tam .
Ogólnie to się przejmowałem jakimś rozciąganiem statycznym a o n tu mówi że to dobre tylko przy rehabilitacjach. I normalniie to zamiast np ciągnać za staw skokowy i rozciągać statycznie czwórki , to całą robotę w wystarczającym stopniu robi przysiad na jednej nodze ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Zyon jak tam książka ? Ja pierwszej nie przerobiłem a druga mi sie podoba bardzo ... dużo ciekawych rzeczy szczególnie ta trifecta , stawy itd ... Widać że gościu grzebał dużo w bibliotece ... Gavro przyjdzie to nam pokaże , czym my sie tu podniecamy żart
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
He,he,he, ależ podniecajcie się, nic złego w tym nie ma. Trzeba znać literaturę w swojej dziedzinie. Ja pierwszego Wade'a przekartkowałem, drugiego też, ale nieco dokładniej, bo mnie miło zaskoczył. Ogólnie przeciętny, bzdur za wiele nie pisze, ale ochów i achów nie ma. Przeczytaj koniecznie stawy Caculina, bo są uzupełniające się, obaj jednak nie namawiają do rozciągania, za co szacun.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon jak tam książka ? Ja pierwszej nie przerobiłem a druga mi sie podoba bardzo ... dużo ciekawych rzeczy szczególnie ta trifecta , stawy itd ... Widać że gościu grzebał dużo w bibliotece ... Gavro przyjdzie to nam pokaże , czym my sie tu podniecamy żart Na razie czytam Sad na poslkim stolem, bo przyszla i lezy. Potem sie za Wade'a zabiore, ogolnie srednio przepadam za czytaniem z kompa.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
chill
Go
|
Przeczytaj koniecznie stawy Caculina, bo są uzupełniające się, obaj jednak nie namawiają do rozciągania, za co szacun. No właśnie przeczytałem u Wade'a w drugiej części sam poleca lekturę Caculina "Super stawy" . Jakis pakt mają pewnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jaki pakt, ten Wade to pewnie inne ksiazkowe wcielenie Caculina, Ala Kavadlo i paru innych
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Już drugi raz trenowałem w Temple Gym Doriana Yatesa w Birmingham. Piątkowy i sobotni trening w zeszłym tygodniu zrobiłem w tej zatęchłej norze Miasto rodzinne Ozzy'ego Osbourne'a i Francisa Galtona takie sobie, ale w Temple Gym trenowali angielscy twardziele, faktycznie "blood and guts" Dorian był, ale przelotem, nadal jest duży i mocny.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj rano powodowany instynktem wyciagnalem odwaznik i troche pressow bocznych i bentowych porobilem, i troche wiatrakow. ostatnio od jakiegos czasu, na na jakiejs kartce akurat lezacej na stole zaczalem zapisywac co i ile dziennie robie, teraz patrze zabazgrana prawie cala i poplamiona kawa ale juz prawie miesiac bedzie. Jak tak na oko przejrzalme to najwiecej robie cwiczen typu core, chyba najwiecej radochy z nich mam hehe, zwlaszcza jak sobie zrobilem te ucchwyty gimnastyczne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj rano powodowany instynktem wyciagnalem odwaznik i troche pressow bocznych i bentowych porobilem, i troche wiatrakow. ostatnio od jakiegos czasu, na na jakiejs kartce akurat lezacej na stole zaczalem zapisywac co i ile dziennie robie, teraz patrze zabazgrana prawie cala i poplamiona kawa ale juz prawie miesiac bedzie. Jak tak na oko przejrzalme to najwiecej robie cwiczen typu core, chyba najwiecej radochy z nich mam hehe, zwlaszcza jak sobie zrobilem te ucchwyty gimnastyczne
Ja przeciwnie, obręcz barkową i miedniczną Korpus mam zaniedbany leciutko.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
no ja mam zamiar porobic flagi rozne i levery na kolkach wiec core bedzie jak znalazl
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
chill
Go
|
ja mam dzienniki czy tam lużne zapiski z planów sprzed 3 lat , fajnie tak luknąc jak się zaczynało squat od 50-60 kg , pózniej pamiętam że się raz przejechałem i nie wstałęm z 70 kg . A pózniej jakies 3 serie lekko ponad 100 .. ehhh ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Kurcze Gavro u Doriana nie no , wypas bujasz się widzę po ciekawych miejscówkach
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ja mam dzienniki czy tam lużne zapiski z planów sprzed 3 lat , fajnie tak luknąc jak się zaczynało squat od 50-60 kg , pózniej pamiętam że się raz przejechałem i nie wstałęm z 70 kg . A pózniej jakies 3 serie lekko ponad 100 .. ehhh ... Dzienniczek treningowy to bardzo dobry pomysł, pamięć ludzka dziwnie działa...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kurcze Gavro u Doriana nie no , wypas bujasz się widzę po ciekawych miejscówkach Bo w żadnej innej siłowni w Anglii nie ma atmosfery do treningu! Serio, nasza byle jaka osiedlówa jest lepsza niż ichni full wypas-fajerwerki W Temple, jest mała salka ze ścianami z surowej cegły, gdzie są wyciągi łańcuchowe, jak od roweru, nigdy takich nie widziałem. Po pierwszej wizycie tam, wpadłem na pomysł otworzenia w Warszawie siłowni bez maszyn, ławek i pierdołków, ale po wywiadzie w środowisku dałem spokój...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj dzień ciągów. Chyba ostatni trening na 4x4, przejdę na 3x3, bo już grawitacja przeszkadza Kurczę, po dobrym treningu ciągu można góry przenosić, tyle energii daje! Szukam czegoś do jedzenia, ale lodówka słabo się stara
|
|
|
|
|
|
|
|