Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2346098 razy)
|
chill
Go
|
Master , jak prawidłowo powinny iść ręce w dipsach , przy ciele ale lekko pod kątem podobnie jak wyciskam na ławie ... ? A ja zaraz omlecik po "rannym" treningu ... dzisiaj wcześniej byłęm zajęty , miałem już zrobić jedną sesję z 4 seriami , ale drugą zrobię po 18.00 nic się nie stanie ... A i jeszcze wznosy prostych nóg wyszły dzisiaj po 9 elegancko , nawet lekkie V było , ale musze robić palcami o podłogę otwartego piętra ze schodów bo drążek mam w futrynie za nisko a wyżej już ni dy rydy zamontować .. Palce się ześlizgiwały i musiałem no te , jak im tam "markowe" rękawice robocze z tworzywa
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Form pompek na poręczach jest kilka, łącznie z dziwadłami typu Gironda Kulturyści rozróżniają pompki "na triceps" i "na klatę", różniące się stopniem wychylenia tułowia. Pompka na poręczach powinna angażować jak najwięcej mięśni by stanowić samodzielne ćwiczenie lub support dla wyciskania trójbojowego. Naramienne, tricepsy, kaptury i najszersze będą zaangażowane jeśli na standardowych poręczach(65-70 cm szerokości)będziesz trzymał ramiona przyklejone do tułowia, jak w wyciskaniu wąsko na ławce. Im bardziej rozsuwasz ramiona na boki, tym stożki pierścieni rotatorów dostają większe baty.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ale musze robić palcami o podłogę otwartego piętra ze schodów bo drążek mam w futrynie za nisko a wyżej już ni dy rydy zamontować .. Ja tez mam za nisko ale rozwiazuje ten problem, ze lapie podchwytem, podciagam sie do uzyskania kata prostego w lokciu i wtedy robie wznosy. Przy okazji bicepsy dostaja troche a i od razu spiecie calego ciala sie wymusza. I wtedy mozna juz sie skladac jak scyzoryk czyli stopami do rak. Dziala, sprawdzone , potwierdzone. Wycieraczki tez robie wlasnie w takiej pozycji ze zgietymi rekoma, daje bickom popalic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
No to muszę unikać tego odchylania na boki , bo coś bark poczułem ostatnio ...
Pomierzyłem szerokość poręcz i mam 60 cm rozstaw ... A u mnie to by najbardziej pasowało tak 5- no może 55 cm....
Ale ujdzie nie jest żle ....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kolka sobie kup, wtedy zobaczysz co to sa prawdziwe dipsy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Ja tez mam za nisko ale rozwiazuje ten problem, ze lapie podchwytem, podciagam sie do uzyskania kata prostego w lokciu i wtedy robie wznosy. Przy okazji bicepsy dostaja troche a i od razu spiecie calego ciala sie wymusza. I wtedy mozna juz sie skladac jak scyzoryk czyli stopami do rak. Dziala, sprawdzone , potwierdzone. Cool Wycieraczki tez robie wlasnie w takiej pozycji ze zgietymi rekoma, daje bickom popalic Very Happy Narkoman drażkowy Ty to chyba w WC tez masz drążek W sumie dobry pomysł spróbuje tak ....
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Kolka sobie kup, wtedy zobaczysz co to sa prawdziwe dipsy Laughing No czytałem o nich od Ciebie i ostatnio znowu u Wade'a , ale wiem że mi do nich jeszcze długa droga raczej .... Mam je na oku na "potem" ....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewien Rusek, nazwiskiem Rigert, powiedział kiedyś, że im ciało bardziej "skupione", tym silniejszy i bezpieczniejszy jesteś. Chodzi o koncentrację wokół chi, mniej więcej na wysokości pępka, barki opuszczone, ramiona przy ciele, nogi wąsko, ciało napięte. Bezpieczna i silna postawa ciała to przeciwieństwo "idzie wielki kulturysta" Z resztą sam zaobserwuj jaką pozycję przybierasz, kiedy jest na przykład ślisko. Uliczni fajterzy wiedzą, że należy "kopać nisko, uderzać wąsko", pewne reguły są uniwersalne dla wszystkich form ruchu. Wytrawni biegacze suną, jakby podłoże dla nich sprężynowało, trzymając środek ciężkości jak najniżej, a zawodnicy sumo tuczą się w tym samym celu. Ciężarowcy robiący rwanie niemal turlają sztangę po brzuchu, a trójboiści dobrzy w martwym, zawsze mają obskrobane golenie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja tez mam za nisko ale rozwiazuje ten problem, ze lapie podchwytem, podciagam sie do uzyskania kata prostego w lokciu i wtedy robie wznosy. Przy okazji bicepsy dostaja troche a i od razu spiecie calego ciala sie wymusza. I wtedy mozna juz sie skladac jak scyzoryk czyli stopami do rak. Dziala, sprawdzone , potwierdzone. Cool Wycieraczki tez robie wlasnie w takiej pozycji ze zgietymi rekoma, daje bickom popalic Very Happy Narkoman drażkowy Ty to chyba w WC tez masz drążek W sumie dobry pomysł spróbuje tak .... He,he,he...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Uliczni fajterzy wiedzą, że należy "kopać nisko, uderzać wąsko" No tak ... Wytrawni biegacze suną, jakby podłoże dla nich sprężynowało, trzymając środek ciężkości jak najniżej No teraz po tym urazie tylko tak mogę biegac , jak rozleniwię ciało podczas , to lipa jest czuję się słabszy o 50 % ... Ciężarowcy robiący rwanie niemal turlają sztangę po brzuchu, To widac szczególnie u wyjadaczy albo właśnie na mistrzostwach , jak to lekko rwą ... a trójboiści dobrzy w martwym, zawsze mają obskrobane golenie Very Happy ..Auć !
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Technika podnoszenia znacznych ciężarów jest bardzo prosta: Jak najszybciej, jak najkrótszą drogą
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kolka sobie kup, wtedy zobaczysz co to sa prawdziwe dipsy Nie jestem pewien, ale czy dipsy na obręczach nie wymuszają trzymania łokci przy ciele?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To lepiej ziele owsa, podnosi to i owo, jak masło i ceres Owsianka na Ww nie jest zła.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Owsianka na Ww nie jest zła.
Szczególnie na mleku, albo na rosole! Pełnowartościowy posiłek dla węglowodanowca. Kasze w ten sposób - to samo zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Owsianka na Ww nie jest zła.
Szczególnie na mleku, albo na rosole! Pełnowartościowy posiłek dla węglowodanowca. Kasze w ten sposób - to samo zdrowie. Na rosole? Ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jak się doda parę skwarków ze słoniny, kilka kropel smalcu na okrasę i setkę wódki na popitkę, to nie ma mocnych!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najgorzej, ze to swinstwo smakuje jak trocina No ale czego sie nie robi dla zdrowotnosci, sprobuje jakos
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Najgorzej, ze to swinstwo smakuje jak trocina No ale czego sie nie robi dla zdrowotnosci, sprobuje jakos Ciężko to przeżuć w ogóle, po przywyknięciu do tłustej jajecznicy, którą się je 3 minuty. Ale mam Ww w domu i ta dieta naprawdę nie jest zła...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|