Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2345946 razy)
|
Gavroche
|
plus 0,5 kg tłuszczu pewnie ... Twoje talerze ; chodzi te na stole ryją czerep współczesnej dietetyce Ryły to wcześniej Pół kilo powinno starczyć... Teraz jestem grzeczny, prawie optymalny Warunek to B z żółtek, wątroby i żółtego sera, wywary z kości i mięśni, a tłuszcz najlepiej z masła i łoju, smalec słabiej, a oleje to śmiech na sali
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
btw powodzenia z planem ... Dzięki, przyda się Atak na rekord pod koniec grudnia, myślałem o 3 krótszych cyklach, ale raczej mi wyjdą dwa dłuższe, bo wakacje i takie tam Późno zacząłem w tym roku, bo wygłupiałem się z kettlami
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Teraz jestem grzeczny, prawie optymalny Very Happy Ja się staram być przede wszytskim ze wzgledów zdrowotnych i chyba mi wychodzi , ale równocześnie żelazo trzeba targać ... Warunek to B z żółtek, wątroby i żółtego sera, wywary z kości i mięśni, a tłuszcz najlepiej z masła i łoju, smalec słabiej, a oleje to śmiech na sali Wink To podobnie ja ja , tylko serów nie jem , z żadka , i łoju już prawie nie , bo mi surowy juz średnio leży za to smalec wchodzi i masło , a oleje to zgoda , to nawet nie da rady powiedzieć " od biedy" bo droższe niż smalec np . olej działa na mnie jakbym go w ogóle nie tknął ... A ten łój to obrabiasz jakoś ? na patelnie czy jak ? A te rekordy to w martwym , siadzie i ?ławie? ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teraz jestem grzeczny, prawie optymalny Very Happy Ja się staram być przede wszytskim ze wzgledów zdrowotnych i chyba mi wychodzi , ale równocześnie żelazo trzeba targać ... Warunek to B z żółtek, wątroby i żółtego sera, wywary z kości i mięśni, a tłuszcz najlepiej z masła i łoju, smalec słabiej, a oleje to śmiech na sali Wink To podobnie ja ja , tylko serów nie jem , z żadka , i łoju już prawie nie , bo mi surowy juz średnio leży za to smalec wchodzi i masło , a oleje to zgoda , to nawet nie da rady powiedzieć " od biedy" bo droższe niż smalec np . olej działa na mnie jakbym go w ogóle nie tknął ... A ten łój to obrabiasz jakoś ? na patelnie czy jak ? A te rekordy to w martwym , siadzie i ?ławie? ? Łój na patelnię, trzeba jeść na ciepło Kupuję z krówki i z owieczki. Masło i śmietankę mocno czuję w działaniu, tu może być na surowo, bywa, że kostkę 200 g masła zjadam na jedno posiedzenie Maksuję zazwyczaj raz w roku, sprawdzam martwy i żołnierskie i zwykle dokładam 2,5-10 kilo rocznie. Resztę ćwiczeń traktuję jako pomocnicze do tych dwóch. Co roku wydaje mi się, że jestem już w pobliżu swojej naturalnej granicy, ale coś tam dołożę i tak to leci Teraz tak dla draki sprawdzę się w ławce, we wrześniu zacznę normalnie wyciskanie stojąc, ciekaw jestem wpływu ławki na żołnierskie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Siódmy tydzień cyklu, pora na zmiany. Można już sobie odpuścić... Z tydzień lenistwa na następny cykl...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Siódmy tydzień cyklu, pora na zmiany. Można już sobie odpuścić... Z tydzień lenistwa na następny cykl... Niby tak, ale to trochę jak nałóg z elementami ciekawości, co to będzie dalej...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
To nieżle , ja na raz pół kostki masła zjem od tak z papierka . Ale teraz żadko tak robię bo jem 3 x dzień ...Nie wiem lubię ten tłuszcz jeść starsznie .. To fajnie że żołnierskie , Ripp by pochwalił ... Teraz tak dla draki sprawdzę się w ławce, we wrześniu zacznę normalnie wyciskanie stojąc, ciekaw jestem wpływu ławki na żołnierskie... No u mnie żołnierskie posżło do przodu po zastoju , jak włączyłem dipsy z obciążeniem ... Ty mi to kiedyś poleciłeś . W SS tam dispy były chyba jako dodatek , a ja to użyłem jako głownego ćwiczenia ... I military wyśrubowało do góry o kilka kg lekko ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To nieżle , ja na raz pół kostki masła zjem od tak z papierka . Ale teraz żadko tak robię bo jem 3 x dzień ...Nie wiem lubię ten tłuszcz jeść starsznie .. To fajnie że żołnierskie , Ripp by pochwalił ... Teraz tak dla draki sprawdzę się w ławce, we wrześniu zacznę normalnie wyciskanie stojąc, ciekaw jestem wpływu ławki na żołnierskie... No u mnie żołnierskie posżło do przodu po zastoju , jak włączyłem dipsy z obciążeniem ... Ty mi to kiedyś poleciłeś . W SS tam dispy były chyba jako dodatek , a ja to użyłem jako głownego ćwiczenia ... I military wyśrubowało do góry o kilka kg lekko ... Wyciskanie stojąc i martwy ciąg to mój prywatny dwubój. Siadu używam jako pomocniczego do ciągu, a pełny podrzut świetnie wzmacnia mi żołnierskie Mógłbym robić wyłącznie martwy i żołnierskie, ale jedna pomocnicze pomagają przełamywać barierki... Z resztą Caculin napisał całą książkę o martwym i żołnierskim, "Power to the people", chyba jest po polsku.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niby tak, ale to trochę jak nałóg z elementami ciekawości, co to będzie dalej...
A jak nałóg, to tylko zwalczać nałogiem... Można ściąć tłuszcz, uzupełnić energię dietą wysokoalkoholową z dobrą białkową zagrychą. Po tygodniu powinien ten pierwszy nałóg raczej odpuścić. Tylko dużo magnezu - może być naturalny - z zielonych liści na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niby tak, ale to trochę jak nałóg z elementami ciekawości, co to będzie dalej...
A jak nałóg, to tylko zwalczać nałogiem... Można ściąć tłuszcz, uzupełnić energię dietą wysokoalkoholową z dobrą białkową zagrychą. Po tygodniu powinien ten pierwszy nałóg raczej odpuścić. Tylko dużo magnezu - może być naturalny - z zielonych liści na przykład. Już to przerabiałem, faktycznie ochota na wysiłek się zmiejszyła i na życie też Alcohol free
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To dobrze! Alkoholu trzeba unikać, bo bardzo się tyje albo bardzo się chudnie, w zależności od proporcji między GSO. Do tego szybko się gnuśnieje.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ja tam na alko nie mam ochoty w ogóle , może czasem użył bym dymu jak Arnie w "Pumping iron" .. ale wolę nie obciążać oddechu Gavro a pamiętasz jak ten Twój ziomek po wypadku robił progresję ? Ćwiczył dwa razy w tygdoniu , ale jaki procent i co ile on dodawłą , co tydzięn czy jak ? Ja teraz daję co dwa tygodnie kg .. Robię tydzień ABA pózniej BAB i dodaję kg ..... wyśmienicie mogę zaliczać kolejne etapy .. i w drugim tygodniu każde ćwiczenie już wychodzi perfekcyjnie technicznie ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja tam na alko nie mam ochoty w ogóle , może czasem użył bym dymu jak Arnie w "Pumping iron" .. ale wolę nie obciążać oddechu Gavro a pamiętasz jak ten Twój ziomek po wypadku robił progresję ? Ćwiczył dwa razy w tygdoniu , ale jaki procent i co ile on dodawłą , co tydzięn czy jak ? Ja teraz daję co dwa tygodnie kg .. Robię tydzień ABA pózniej BAB i dodaję kg ..... wyśmienicie mogę zaliczać kolejne etapy .. i w drugim tygodniu każde ćwiczenie już wychodzi perfekcyjnie technicznie ... Kolo zaczął jak był kompletnie zielony. Najpierw szlifował technikę na śmiesznym ciężarze, potem troszku zwiększał zakres ruchu, dodawał o włos i powtarzał cykl. Nie było to jakoś regularnie, facet się cieszył, że w ogóle może robić te śmieszne ruchy Potem, jak już dawał radę zwykłym pompkom i normalnemu ciągowi, przeszedł na metodę ciężkoatletyczną w krótkich, kilkutygodniowych cyklach z jedno-, dwutygodniowymi roztrenowaniami pomiędzy. Teraz, na ile wiem, robi wszystko instynktownie i dodał skakankę.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja wczoraj porobilem swingi i sumo dl i dzisiaj pierunsko nogi czuje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale dzisiaj mi się fantastycznie trenowało! Wszystko było leciutkie i zgrabnie współpracowało. Zasunąłem żółtka z paczki jaj i lecę z psami na spacer, bo energii w kosmos!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
tylko nie wybuchnij
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Już trochę pary uszło 9 km w 1:45 min. Dobrze, że nad wodą, bo by mi psy popadały.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ile kieliszków oliwy trza pić...zapomniałem
|
|