Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2345556 razy)
|
chill
Go
|
Przejrzałem fragmenty, ja tam lubię to czytać, nawet jak odgrzewane Laughing Otóż to ....
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Tamte czasy jawią się ciszą i spokojem, ludzie mieli dobre serca. ...
Coś się zmieniło?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Hola, hola. "Mnie nie nabieretie..." "Stwardniałe serce"- to nie koniecznie jest antonim "dobrego serca". Bo dobre, to nie znaczy miękkie. Zdarzało mi się czasem pożreć kurczaki w całości, lecz wiem dlaczego- miały "miętkie" kości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Hola, hola. "Mnie nie nabieretie..." "Stwardniałe serce"- to nie koniecznie jest antonim "dobrego serca". Bo dobre, to nie znaczy miękkie. Zdarzało mi się czasem pożreć kurczaki w całości, lecz wiem dlaczego- miały "miętkie" kości. Dobra poezja wymaga nagięcia się do trybu poety Ale, fakt, niekoniecznie antonim.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Poszło mi w rym, ale to chwilowa, jakże wzruszająca słabość. O mięśniach też można by- w związku z poniższym, coś konkretnego napisać. Ale te- wiadomo- raz powinny być twarde, a raz miękkie. Razraz albo ciachciach. Alboalbo
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały. Tak jakby. Stare zaglowki i to wszystko mialo swoj, inny klimat
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały. Tak jakby. Stare zaglowki i to wszystko mialo swoj, inny klimat Nio I, nie żebym miał coś do swojej książki telefonicznej, czy do was, ale bez komórek i bez netu, było lepiej. Trudno powiedzieć dlaczego i jak lepiej, ale było. I już nie wróci
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak się wywróci, to wróci. Znaczy jak się kiedyś odkopie- tak mogło by być.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się wywróci, to wróci. Znaczy jak się kiedyś odkopie- tak mogło by być. Dobre! Że na małą, ogólnoplanetarną rewolucyjkę nie ma co liczyć? Bo Blackend lubi nudę?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak się wywróci, to wróci. Znaczy jak się kiedyś odkopie- tak mogło by być. Dobre! Że na małą, ogólnoplanetarną rewolucyjkę nie ma co liczyć? Bo Blackend lubi nudę? Ale się wyśpię! Jak Natura zdecyduje się na wywrotkę, to aż nam tlenku w przeponce zabraknąć może. A jak nie nam, to naszemu. A próbował ktoś ubić tego... no... komarka komóreczką. Bo ja taką lokalną książką telefoniczną to ho, ho- a naramienne przy tym jakie. I piersiowe.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały. Tak jakby. Stare zaglowki i to wszystko mialo swoj, inny klimat Nio I, nie żebym miał coś do swojej książki telefonicznej, czy do was, ale bez komórek i bez netu, było lepiej. Trudno powiedzieć dlaczego i jak lepiej, ale było. I już nie wróci Nie wroci niestety. Wszedzie te komorki, reklamy, bannery. Wnerwia mnie to strasznie. Kiedys sadzili zielen, dzisiaj eradykuja, pod kolejne centrum handlowe i hipermarket. U nienackiego mazury to byla dzidz, niemal wieczny deszcze i natura. Na szczescie ja w moich okolicach mam jeszcze troche tej dziczy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały. Tak jakby. Stare zaglowki i to wszystko mialo swoj, inny klimat Nio I, nie żebym miał coś do swojej książki telefonicznej, czy do was, ale bez komórek i bez netu, było lepiej. Trudno powiedzieć dlaczego i jak lepiej, ale było. I już nie wróci Nie wroci niestety. Wszedzie te komorki, reklamy, bannery. Wnerwia mnie to strasznie. Kiedys sadzili zielen, dzisiaj eradykuja, pod kolejne centrum handlowe i hipermarket. U nienackiego mazury to byla dzidz, niemal wieczny deszcze i natura. Na szczescie ja w moich okolicach mam jeszcze troche tej dziczy. Ja coraz mniej. Duże psy cierpią w mieście, nie ma gdzie poganiać z wiatrem w zawody. Niedługo pewnie sztuczne zwierzęta będą tańsze niż prawdziwe, jak w "Łowcy androidów"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo Blackend lubi nudę?
Z tej nudy idę pobiegać, bo już mnie to nudzenie znudziło
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo Blackend lubi nudę?
Z tej nudy idę pobiegać, bo już mnie to nudzenie znudziło Bieganie to dopiero nuda jest
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ciekawe, ciekawe... Tryb życia białych ludzi uniemożliwia trwanie ziemskiego środowiska w równowadze. Równowaga w środowisku naturalnym była możliwa do utrzymania przy sposobie życia ludów "kolorowych" i na ich sposób, do czasu zetknięcia się z białymi. Kilkanaście tyś. lat istnienia białych na Ziemii wystarczy żeby podmienić środowisko z naturalnego, na sztuczne. Jest szansa że wpadniemy we własne dołki na dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Jest szansa"- ładnie to ująłeś. Bo to jest szansa! Ale sądząc po minie zaś mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawe, ciekawe... Tryb życia białych ludzi uniemożliwia trwanie ziemskiego środowiska w równowadze. Równowaga w środowisku naturalnym była możliwa do utrzymania przy sposobie życia ludów "kolorowych" i na ich sposób, do czasu zetknięcia się z białymi. Kilkanaście tyś. lat istnienia białych na Ziemii wystarczy żeby podmienić środowisko z naturalnego, na sztuczne. Jest szansa że wpadniemy we własne dołki na dobre. Biali bardzo dobrze sobie radzili w oszczędnym i zrównoważonym współistnieniu ze środowiskiem. Dopiero jak się zetknęli z kolorowymi nabyli złych rzeczy i obyczajów... My nawet broni nie wymyśliliśmy. Ni konia.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały. Tak jakby. Stare zaglowki i to wszystko mialo swoj, inny klimat Nio I, nie żebym miał coś do swojej książki telefonicznej, czy do was, ale bez komórek i bez netu, było lepiej. Trudno powiedzieć dlaczego i jak lepiej, ale było. I już nie wróci Nie wroci niestety. Wszedzie te komorki, reklamy, bannery. Wnerwia mnie to strasznie. Kiedys sadzili zielen, dzisiaj eradykuja, pod kolejne centrum handlowe i hipermarket. U nienackiego mazury to byla dzidz, niemal wieczny deszcze i natura. Na szczescie ja w moich okolicach mam jeszcze troche tej dziczy. Ja coraz mniej. Duże psy cierpią w mieście, nie ma gdzie poganiać z wiatrem w zawody. Niedługo pewnie sztuczne zwierzęta będą tańsze niż prawdziwe, jak w "Łowcy androidów"... No swiadomie wyemigrowales do tej betonowej dzungli W warszawce trudno sie spodziewac czegos innego niz kurzu, dymu i spalin. Moja siostra wyniosla sie ze starego Zamoscia do Warszawki, bo tam opera, teatr, kino, sklepy i bog wie co jeszcze. Jak do niej wpadam to pytam irnonicznie co ostatnio fajnego graja w operze czy teatrze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|