Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2345558 razy)
|
RafałS
|
Biali bardzo dobrze sobie radzili w oszczędnym i zrównoważonym współistnieniu ze środowiskiem. Dopiero jak się zetknęli z kolorowymi nabyli złych rzeczy i obyczajów... My nawet broni nie wymyśliliśmy. Ni konia.
Karczowanie, wysiedlanie, rozwój sztuki wojennej, najazdy na sąsiadów, zatruwanie, wieczny wzrost i przyrost wielu wskaźników, brak stabilizacji i równowagi w wielu domenach (brak zahamowań), etc. To domena białych, mamy to po grzechu rodziców, którym jesteśmy skażeni. Nie pomoże kościół ani nauka, które też są skażone. Nasze upośledzenie . Kilkanaście tyś. lat "współistnienia ze środowiskiem" ziemskim wystarczyło by zepchnąć to środowisko do narożnika.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Biali bardzo dobrze sobie radzili w oszczędnym i zrównoważonym współistnieniu ze środowiskiem. Dopiero jak się zetknęli z kolorowymi nabyli złych rzeczy i obyczajów... My nawet broni nie wymyśliliśmy. Ni konia.
Karczowanie, wysiedlanie, rozwój sztuki wojennej, najazdy na sąsiadów, zatruwanie, wieczny wzrost i przyrost wielu wskaźników, brak stabilizacji i równowagi w wielu domenach (brak zahamowań), etc. To domena białych, mamy to po grzechu rodziców, którym jesteśmy skażeni. Nie pomoże kościół ani nauka, które też są skażone. Nasze upośledzenie . Kilkanaście tyś. lat "współistnienia ze środowiskiem" ziemskim wystarczyło by zepchnąć to środowisko do narożnika. +1 A ostatnio dowiedziałem się,że jesteśmy królewską rasą, ponieważ mamy DNA odziedziczone po 22 rasach naszej galaktyki co to nas odwiedzały i "kreowały".... Źródło: Alex Collier’s
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Karczowanie, wysiedlanie, rozwój sztuki wojennej, najazdy na sąsiadów, zatruwanie, wieczny wzrost i przyrost wielu wskaźników, brak stabilizacji i równowagi w wielu domenach (brak zahamowań), etc. To domena białych, mamy to po grzechu rodziców, którym jesteśmy skażeni. Nie pomoże kościół ani nauka, które też są skażone. Nasze upośledzenie . Kilkanaście tyś. lat "współistnienia ze środowiskiem" ziemskim wystarczyło by zepchnąć to środowisko do narożnika. Środowisku nie zaszkodzimy. A ekspansywność to bardzo dobry wskaźnik przystosowania się. Taka jest kolej rzeczy na tej Planecie, narodziny, rozwój, śmierć. A to to piszesz, to nadęte androny tzw. człowieczeństwa. Rządzą nami te same prawa co innymi organizmami, tylko tyle i aż tyle. A Homo sapiens to gatunek monotypowy, nie ma czarnych, białych i żółtych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... Tamte czasy jawią się ciszą i spokojem, ludzie mieli dobre serca. ...
Coś się zmieniło? Zalali Polskę betonem i asfaltem, to i serca stwardniały. Tak jakby. Stare zaglowki i to wszystko mialo swoj, inny klimat Nio I, nie żebym miał coś do swojej książki telefonicznej, czy do was, ale bez komórek i bez netu, było lepiej. Trudno powiedzieć dlaczego i jak lepiej, ale było. I już nie wróci Nie wroci niestety. Wszedzie te komorki, reklamy, bannery. Wnerwia mnie to strasznie. Kiedys sadzili zielen, dzisiaj eradykuja, pod kolejne centrum handlowe i hipermarket. U nienackiego mazury to byla dzidz, niemal wieczny deszcze i natura. Na szczescie ja w moich okolicach mam jeszcze troche tej dziczy. Ja coraz mniej. Duże psy cierpią w mieście, nie ma gdzie poganiać z wiatrem w zawody. Niedługo pewnie sztuczne zwierzęta będą tańsze niż prawdziwe, jak w "Łowcy androidów"... No swiadomie wyemigrowales do tej betonowej dzungli W warszawce trudno sie spodziewac czegos innego niz kurzu, dymu i spalin. Moja siostra wyniosla sie ze starego Zamoscia do Warszawki, bo tam opera, teatr, kino, sklepy i bog wie co jeszcze. Jak do niej wpadam to pytam irnonicznie co ostatnio fajnego graja w operze czy teatrze Jasne i nie żałuję. W moim rodzinnym miasteczku, też wszystko asfaltują. Na Mazurach, na Sachalinie i w Timbuktu. To taki trend. Trzeba to łyknąć, wszędzie są lasy, ale zamiast papierowej torby i zdechłej świni, leżą plastikowe butelki i obudowy od komórek.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Środowisku nie zaszkodzimy. A ekspansywność to bardzo dobry wskaźnik przystosowania się. Taka jest kolej rzeczy na tej Planecie, narodziny, rozwój, śmierć. A to to piszesz, to nadęte androny tzw. człowieczeństwa. Rządzą nami te same prawa co innymi organizmami, tylko tyle i aż tyle. A Homo sapiens to gatunek monotypowy, nie ma czarnych, białych i żółtych.
Dobrze, tylko odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Środowisku nie zaszkodzimy. A ekspansywność to bardzo dobry wskaźnik przystosowania się. Taka jest kolej rzeczy na tej Planecie, narodziny, rozwój, śmierć. A to to piszesz, to nadęte androny tzw. człowieczeństwa. Rządzą nami te same prawa co innymi organizmami, tylko tyle i aż tyle. A Homo sapiens to gatunek monotypowy, nie ma czarnych, białych i żółtych.
Dobrze, tylko odwrotnie. Wcale nie, gdyby Pizarro'wi potknął się koń, pisałbyś to samo, tylko mając inny kolor skóry. Bo ogólnych praw nie da się zmienić. Albo dominujesz, albo jesteś zdominowany. Nikt nie poczeka i nie poda ci ręki, tylko na nią nadepnie. Reszta to pobożne życzenia i bardzo ludzka chęć wiary w to, że coś możemy...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Zdominujesz wszystko - zostaniesz sam na pustyni lub w syntetycznym świecie, jeśli zdołasz tą transformację przetrwać. Biały na ogół brał ponad stan i to jest zasadnicza różnica do kolorowych. Zrobiło się strzelbę to można wystrzelać stadko zwierzyny, nie ważne że na własne i bliskich najbliższe potrzeby wystarczy np. jedna sztuka. A tu jeszcze trzeba mieć stałe obroty, zarobić...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zdominujesz wszystko - zostaniesz sam na pustyni lub w syntetycznym świecie, jeśli zdołasz tą transformację przetrwać. Biały na ogół brał ponad stan i to jest zasadnicza różnica do kolorowych. Zrobiło się strzelbę to można wystrzelać stadko zwierzyny, nie ważne że na własne i bliskich najbliższe potrzeby wystarczy np. jedna sztuka. A tu jeszcze trzeba mieć stałe obroty, zarobić...
Oczywiście, przy pewnym ciężarze gatunkowym specjalizacji, nie ma już odwrotu. Tak wymarły dinozaury. Nie biały by wypłynął to inny, kolor nie gra roli. Ślepy traf, podobnie jak to, że naszym przodkom zaczęła rosnąć neocortex, a nie przodkom jakiś parzystokopytnych. Ja Ci mówię o proporcji, a Ty się zastanawiasz czy żółtka ze smalcem czy wątroba z masłem, bez znaczenia, nie? A strzelby zrobili Chińczycy
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kolorowych nie ciągnęło do jakiejkolwiek dominacji przez ponad 30 tyś. lat, do czasu spotkania białych. Czarny nie ma do dominacji nad białym podstaw... mentalnych, żółty te podstawy ma, dlatego szybko podłapał białe metody. Może wiesz w jakich okolicznościach powstały te chińskie strzelby?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kolorowych nie ciągnęło do jakiejkolwiek dominacji przez ponad 30 tyś. lat, do czasu spotkania białych. Czarny nie ma do dominacji nad białym podstaw... mentalnych, żółty te podstawy ma, dlatego szybko podłapał białe metody. Może wiesz w jakich okolicznościach powstały te chińskie strzelby?
Eliksir nieśmiertelności Tao? Niewykluczone, że warunki ukształtowały kaukazoidów do agresywnej ekspansji z eksterminacją. Bo przecież nie geny Chyba, że domieszka Homo neanderthalensis, lub tych boskich istot, czy w ogóle kaprys Boga
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ewolucja przyśpiesza... najpierw regres teraz progres...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Chyba, że domieszka Homo neanderthalensis, lub tych boskich istot, czy w ogóle kaprys Boga Dość przypadkowa mieszanka - trochę z szympka i jego instynktów (acz nie tak wprost)/trochę z istot z miejsc, w których możliwe jest rozumne cywilizowane życie. Najbardziej odpowiada mi wytłumaczenie Pana Wasilika, inne podobają mi się mniej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...Chyba, że domieszka Homo neanderthalensis, lub tych boskich istot, czy w ogóle kaprys Boga Dość przypadkowa mieszanka - trochę z szympka i jego instynktów (acz nie tak wprost)/trochę z istot z miejsc, w których możliwe jest rozumne cywilizowane życie. Najbardziej odpowiada mi wytłumaczenie Pana Wasilika, inne podobają mi się mniej. A mi zupełnie nie Antropogenezę da się spokojnie wytłumaczyć za pomocą miejscowych artefaktów. Ale rozumiem, że zamiejscowe są bardziej pociągające...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Uważaj idziesz w stronę odwiecznych jałowych sporów - zamiejscowe/miejscowe. Jedne i drugie ładnie wyglądają razem, ale nie osobno.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uważaj idziesz w stronę odwiecznych jałowych sporów - zamiejscowe/miejscowe. Jedne i drugie ładnie wyglądają razem, ale nie osobno. Zdaję sobie sprawę Ale jak słyszysz tętent... A może mnie tak w szkołach urobili? Tak czy siak, bliższe mi są biologiczne teorie, lecz jak przylecą obcy nie stracę apetytu z przejęcia
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja również nie lubię oderwania od biologii.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ewolucja przyśpiesza... najpierw regres teraz progres... za sprawa 'Bogow',czy tak sami z siebie' he he
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z pomocą...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Karczowanie, wysiedlanie, rozwój sztuki wojennej, najazdy na sąsiadów, zatruwanie, wieczny wzrost i przyrost wielu wskaźników, brak stabilizacji i równowagi w wielu domenach (brak zahamowań), etc. To domena białych, mamy to po grzechu rodziców, którym jesteśmy skażeni. Nie pomoże kościół ani nauka, które też są skażone. Nasze upośledzenie . Kilkanaście tyś. lat "współistnienia ze środowiskiem" ziemskim wystarczyło by zepchnąć to środowisko do narożnika. +1 A ostatnio dowiedziałem się,że jesteśmy królewską rasą, ponieważ mamy DNA odziedziczone po 22 rasach naszej galaktyki co to nas odwiedzały i "kreowały".... Źródło: Alex Collier’s To jak kundle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|