Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2345069 razy)
|
|
Zyon
|
czysta emanacja seksu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
Też nie...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ponieważ w branży zaczyna się sezon, z wiekiem jakoś tak mnie ciągnie do prostoty, no i młodszy się nie robię, postanowiłem od poniedziałku zacząć megaprosty cykl, coś podobnego do "Power to the people" Pawełka. Dwa razy w tygodniu, dwa ćwiczenia na siłowni i dwa z kettlami w domu: -wyciskanie żołnierskie 8x5 -martwy ciąg 6x4 A to teraz kumam już dlaczego az tyle serii Jak mówił Bruce Lee: doskonałość prowadzi do prostoty, miernota do ornamentacji Very Happy Osz kurcze, dobre na serio ... eh ten Bruce filozof
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wszystkie te karateki to filozofy niezłe Wiele serii to dobra synchronizacja, im bardziej złożone ćwiczenie, tym synchro ważniejsze. W olimpijskim podnoszeniu ciężarów zwykle dla rwania rezerwuje się 5-8 serii, a dla podrzutu nawet do 10! Dla martwego ciągu jest stara i skuteczna metoda polepszenia synchronizacji ruchu: singlami dochodzi się do najmocnieszego danego dnia, co zajmuje z 6-8 serii, potem odejmuje się 10-15% i robi dalsze 10-15 singli. Sposób tylko do własnej siłowni, bo zajmuje pomost na długo, dobrze się komponuje z treningiem typu OLAD.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Wszystkie te karateki to filozofy niezłe Wiele serii to dobra synchronizacja, im bardziej złożone ćwiczenie, tym synchro ważniejsze. W olimpijskim podnoszeniu ciężarów zwykle dla rwania rezerwuje się 5-8 serii, a dla podrzutu nawet do 10! Dla martwego ciągu jest stara i skuteczna metoda polepszenia synchronizacji ruchu: singlami dochodzi się do najmocnieszego danego dnia, co zajmuje z 6-8 serii, potem odejmuje się 10-15% i robi dalsze 10-15 singli. Sposób tylko do własnej siłowni, bo zajmuje pomost na długo, dobrze się komponuje z treningiem typu OLAD. A jakiś sensowny trening martwego na siłowni? W domu brakuje obciążeń. Miałbym 15 minut przed basenem, można by wpaść i podnieść trochę żelaza;-)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wszystkie te karateki to filozofy niezłe Wiele serii to dobra synchronizacja, im bardziej złożone ćwiczenie, tym synchro ważniejsze. W olimpijskim podnoszeniu ciężarów zwykle dla rwania rezerwuje się 5-8 serii, a dla podrzutu nawet do 10! Dla martwego ciągu jest stara i skuteczna metoda polepszenia synchronizacji ruchu: singlami dochodzi się do najmocnieszego danego dnia, co zajmuje z 6-8 serii, potem odejmuje się 10-15% i robi dalsze 10-15 singli. Sposób tylko do własnej siłowni, bo zajmuje pomost na długo, dobrze się komponuje z treningiem typu OLAD. A jakiś sensowny trening martwego na siłowni? W domu brakuje obciążeń. Miałbym 15 minut przed basenem, można by wpaść i podnieść trochę żelaza;-) Dobre! Kwadrans na martwy Przemyśleć by trzeba tylko serie rozgrzewkowo-wprowadzające i skoki ciężaru, bo czasu mało. Gdyby chodziło o mnie, ale ja się nie rozgrzewam, to wrzuciłbym 70% ciężaru dla danego dnia na sztangę i zrobił singla, 75% i kolejne powtórzenie, 80, 85, 90% to samo, a na 95 i 100% zrobiłbym po 3-4 ruchy. Przerwy między singlami koło minuty, między trójkami 3-4 minuty.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Przerwy między singlami koło minuty, między trójkami 3-4 minuty. No to jest kluczowe , bo ja sie zapomniałem kiedyś , i szarpnąłem się na ostatnią seryjkę 3-5 ruchów od razu prawie po wcześniejszym .... i była lipa , słabo to poszło jakoś nie tak ... Natępny trening jak dałem prawidłowo z przerwami to się zdziwiłem że dużo więcej lżej machnąłem
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
- mięsień regeneruje się metabolicznie w 50% w czasie do 30 sekund - w 90% w czasie od 30 sekund do 2 minut - 3 do 5 minut zajmuje niemal kompletna regeneracja układu nerwowego - od 5 do 10 minut pełna regeneracja układu nerwowego
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A bóle od kwasu mlekowego na następny dzień?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A bóle od kwasu mlekowego na następny dzień? Obecne, bo jak?! Nie pisz takich rzeczy, bo jeszcze jaki młody uwierzy! No i bóle kwasowe oczywiście świadczą o uczciwie wykonanej pracy i wzroście mięśni i siły
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
juz nie pamietam zebym mial jakis zakwas, zebym nie wiadomo co robil.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
- mięsień regeneruje się metabolicznie w 50% w czasie do 30 sekund - w 90% w czasie od 30 sekund do 2 minut - 3 do 5 minut zajmuje niemal kompletna regeneracja układu nerwowego - od 5 do 10 minut pełna regeneracja układu nerwowego
Super. Tylko jedna uwaga, po około 6-8 minutach, mija coś co się zwie "efektem następczym" i jest podniesioną gotowością mięśni do wykonania pracy, spowodowaną poprzednią serią. Dlatego te 10 minut tylko warunkowo, w żargonie mówi się "za bardzo wystygł"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
juz nie pamietam zebym mial jakis zakwas, zebym nie wiadomo co robil.
Ano i ja Ale u mnie to na bank dlatego, że robię w kółko kilka ćwiczeń z ich odmianami... Nawet po jutrzejszym treningu, po ponad miesiącu przerwy, spodziewam się tylko lekkiego napięcia tkanek, bardziej z powodu "odwykłem od tego uczucia" niż "zrobiłem trening".
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja juz dzisiaj sobie pare serii silowych plankow porobilem i wznosow nog na drazku, no bo tak m sie kurna zdawalo, ze po co tracic czas jak mozna cos porobic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ja juz dzisiaj sobie pare serii silowych plankow porobilem i wznosow nog na drazku, no bo tak m sie kurna zdawalo, ze po co tracic czas jak mozna cos porobic Bo to rodzaj nałogu, coś tam swędzi podskórnie i poczochrać można tylko przyspieszając krążenie dziwnymi ruchami
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak zwykle dobrze wygrzebane, Mariusz Leucyna teraz modna jest, nawet podobno może zastąpić BCAA po treningu I wyrzut insuliny daje konkretny.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Leucyna teraz modna jest, nawet podobno może zastąpić BCAA po treningu I wyrzut insuliny daje konkretny. "Keto" aminokwasy już tak mają,że pobudzają insulinę i dają energię http://zapodaj.net/7a5fd7ad97ba8.jpg.htmlKazeina pobudza bardziej glukagon, tym samym utrzymuje się stabilny poziom glukozy we krwi (bez wahań) przez long long time dając lepszą retencję azotu, o czym dobrze wiesz (NetWbPS) W dodatku hydrolizaty, czy to kazeiny, czy to serwatki podobno działają takie oto cuda: The IC meal appeared to be associated with a lower (≈30%) incorporation into splanchnic tissues and a higher (≈60%) incorporation into peripheral tissues than found with the HC meal. http://ajcn.nutrition.org/content/90/4/1011.full
|
|
|
|
|
|
|
|
|