Gavroche
|
Ja mam powazne watpliwosci czy oni w ogole pisac potrafia Idole macka co juz go nie ma na rekompozycji Inna sprawa, ze juz mi sie znudzilo wysluchiwanie tych roznych amerykanskich pakerow rozbierajacych wszystko na srubki i dzielacych wlos na czworo. Jak ktos chce i lubi to i tak bedzie robil zamiast gadac po proznicy. A jak nie boli to podobno sie juz nie zyje Tak! Ta tendencja przeszła z kulturystyki jak nic! Łokcie tak, mały paluszek tak, a pupcia tam, a oczęta siam Tyrać! A ciało samo znajdzie najlepszy wzorzec ruchu.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, podstawa jest ważna, ale po to masz dialog z ciałem, by te błędy naprawiać jeśli już je popełniasz. Tylko na mistrzowskim poziomie warto się nagrywać i potem analizować to w nieskończoność. Bo tak wysoko to walka już na dekagramy idzie i faktycznie leciutko skręcona stopa może "być albo nie być".
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
NO niefajnie to wyglada ale taka prawda
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
NO niefajnie to wyglada ale taka prawda A mógł się wziąć za armwrestling... A teraz strongmani się wstydzą, że byle chłystek obija naisilniejszego człowieka świata
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
i cozes tam wyczytal?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
i cozes tam wyczytal?
Mało czasu, wrzuciłem tu by potem zerknąć
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ciezko na kolkach ze zmiana cyklu. Z silowego 3-5x3-5 chce sie przestawic na hipertofie funkcjonalna 4-6x5-8. 6 tygodni chyba styka, nie gavro??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ciezko na kolkach ze zmiana cyklu. Z silowego 3-5x3-5 chce sie przestawic na hipertofie funkcjonalna 4-6x5-8. 6 tygodni chyba styka, nie gavro??
Zależy od oczekiwanego efektu. Zawsze można przerwać, w razie ciasnych koszul A zmiana diety, by wspomóc hipertrofię wchodzi w grę?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A od czego bezrękawnik, taki fajny z ramiączkami.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zależy od oczekiwanego efektu. Zawsze można przerwać, w razie ciasnych koszul A zmiana diety, by wspomóc hipertrofię wchodzi w grę? Raczej nie. I bardziej mi chodzi o taka funkcjonalna niz struktrualna. Jechalem przez wakacje 3x3-5 silowo. Na kolkach nie dolozysz ciezaru, tylko ciezsza progresje. Teraz zeby sie nie "zastac" musze zmienic bodziec i tak kombinuje, ze wskocze na 3-4(do6max) serii po 4-8 powtorzen max do 10 a nie 8-12 jak to standardowo sie leci na rozrostach mi nie zalezy ale w koncu trzeba przeszlifowac i to i wytrzymalosc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zależy od oczekiwanego efektu. Zawsze można przerwać, w razie ciasnych koszul A zmiana diety, by wspomóc hipertrofię wchodzi w grę? Raczej nie. I bardziej mi chodzi o taka funkcjonalna niz struktrualna. Jechalem przez wakacje 3x3-5 silowo. Na kolkach nie dolozysz ciezaru, tylko ciezsza progresje. Teraz zeby sie nie "zastac" musze zmienic bodziec i tak kombinuje, ze wskocze na 3-4(do6max) serii po 4-8 powtorzen max do 10 a nie 8-12 jak to standardowo sie leci na rozrostach mi nie zalezy ale w koncu trzeba przeszlifowac i to i wytrzymalosc No dobra. A masz jakiś wzór progresji na liczbę powtórzeń?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
w sensie? jak robie 3,4,5,6x8 bez problema i mam spory zapas to robie nastepna progresje, np jak w robie dipy w l-sicie na kolkach , to biore sie za wide dips, te z tego arkusza Lowa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
w sensie? jak robie 3,4,5,6x8 bez problema i mam spory zapas to robie nastepna progresje, np jak w robie dipy w l-sicie na kolkach , to biore sie za wide dips, te z tego arkusza Lowa
A czyli Lowa katujesz. Ok. To jest największy problem ćwiczeń z masą ciała. Albo zwiększasz powtórzenia do kretyńskich wartości, albo wymyślasz trudniejsze wersje ćwiczeń. Prędzej czy później- ściana. Ale sprytnie łącząc obie metody trochę czasu jest.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zawsze mozna sie obwiezic ciezarem ale czy sciana? Niektore progresje to kosmos jest jak manna na przyklad albo iron cross, ze bedzie co robic. Ale i zalozenia bw tez sa inne nieco. A poza tym MU na kolkach a MU na drazku to jak maluch i jagurar
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zawsze mozna sie obwiezic ciezarem ale czy sciana? Niektore progresje to kosmos jest jak manna na przyklad albo iron cross, ze bedzie co robic. Ale i zalozenia bw tez sa inne nieco. A poza tym MU na kolkach a MU na drazku to jak maluch i jagurar Tu już dla mnie grzązki grunt... Ale czy założenia inne? W gimnastyce chodzi o pojedyńcze prawidłowe wykonanie ćwiczenia. To klasyczna siłówka. Wielopowtórzeniowe ćwiczenia to mit w kontekście gimnastyki.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Dla przeciwwagi troche wiedzy z zagranicy Kolejny pakujący doktor, tym razem Layne Norton. Dla jednych fitness geniusz, dla innych cwaniak, kombinator i kłamliwy fałszywy „natural”. Naturalny czy nie, ów filmik to kolejny głos w dyskusji na temat spożycia białka. Warto posłuchać co mówi, zważywszy na fakt, że Layne swoją pracę doktorską poświęcił tematowi metabolizmu białek. Pytanie dnia – jaka ilość białka przyczyni się do najlepszego przyrostu masy mięśniowej? Wedle Layna 30-40 gram wysokiej jakości białka np. z jajek jest odpowiednią ilością maksymalizującą odpowiedź anaboliczną. Wiedząc o tym, zostajesz postawiony pod ścianą – po ciężkim treningu na masę nawet nie siadaj do stołu, jeżeli nie czeka tam na Ciebie duża jajecznica lub co najmniej 200g fileta z kurczaka:) Na koniec wywodu Layne zaznacza, że niestety im jesteś starszy tym więcej białka potrzebujesz aby uzyskać ten sam efekt anaboliczny. Layne powtarza to kilka razy: owszem, dieta wysokobiałkowa może to być problemem, ale tylko u osób które mają chore nerki. Jeżeli weźmiemy pod uwagę osoby zdrowe, badania pokazują, że dieta wysokobiałkowa wpływa na ich organizm pozytywnie. Dieta wysokobiałkowa to wg. Layna ok 250g protein dziennie i jak twierdzi przy takim spożyciu nie ma naukowych dowodów potwierdzających jakiekolwiek uszkodzenia nerek u zdrowych osób. Podobnie rzecz ma się z wątrobą. http://rekompozycja.pl/przeglad-rekompozycji-1/
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|