|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobra? Troche mnie to przeraza....surowe i same rosliny...i mnostwo odzywek bialkowych z grochu i soi Ale wolność jest! Każdy je co chce na szczęście! Cebula, szpinak i jądra wiśni też są OK, jak komu służą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Deeeeczko. Mój drugi żołądek nie nadąża z preztwarzaniem na placki. Poza tym migruję w kierunku kozy widać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobra? Troche mnie to przeraza....surowe i same rosliny...i mnostwo odzywek bialkowych z grochu i soi Ale wolność jest! Każdy je co chce na szczęście! Cebula, szpinak i jądra wiśni też są OK, jak komu służą. ... i fasolka szparagowa bez masła, ale nie częściej niż raz w tygodniu. Jaki komu wypas pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W sumieracja, jak ktos chce cwiczyc sumo to tez mu potrzebna dieta i wielki brzucho
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
I cranberrę koniecznie!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytam troche te ich wywiady i motywatory i czasami nie wiem co myslec. Cale zycie maja zamiar jesc izolaty bialka sojowego i grochowego? Nie przeszkadza im gmo ani pestycydy?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Np takie cos: Zwykle kulturyści opierają swoją dietę na białku zwierzęcym. Jak koledzy z branży reagują na Twój sposób odżywiania?
Moje zdrowie i siła są najlepszym przykładem tego, że dieta wegańska działa. Przyjaciele wspierają mnie w moich wyborach. Wielu z nich jest zaintrygowanych moją dietą i nawet przechodzi na weganizm, widząc moje świetne samopoczucie.
Co jadasz?
Na śniadanie zwykle wypijam koktajl białkowy z 50g izolatu białkowego z grochu i białka ryżowego w proszku. Do koktajlu dodaje łyżeczkę oleju kokosowego, mrożone owoce, np. jagody oraz przyprawy, takie jak cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, które działają przeciwzapalnie. W dniu treningu wypijam taki koktajl również 30 min po ćwiczeniach. Mój przykładowy obiad to sałatka z różnych zielonych warzyw z olejem lnianym, awokado, ziarnami konopi i soczewicą. Dodaję również marchew, paprykę i humus. Kolacja składa się zwykle ze strączkowych (np. cieciorki, fasoli) z pestkami dyni i siekanymi migdałami. Do tego mnóstwo warzyw, takich jak szpinak, marchew, papryka, bazylia, słodkie ziemniaki, cukinia, pomidory itp.
Czy bierzesz suplementy?
Tak, przy czym często je zmieniam. Podstawą jest jednak białko (ryżowe lub groszkowe). Poza tym biorę witaminę B kompleks, melatoninę, korzeń pokrzywy i resveratrol. Adaskowi by sie spodobalo, on lubi witaminki zajadac w suplementach, moze to sposob dla niego na schudniecie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobrze, a do tego nikt nie zmusza do płacenia 60gr! za żółteczko pełne niezdrowego cholesterolu!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz każdy doi jak się da...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bardzo dobrze, a do tego nikt nie zmusza do płacenia 60gr! za żółteczko pełne niezdrowego cholesterolu! Tylko jak dlugo tak sie da? Tak jak robie swoje obchody po forach to sporo mlodych przechodzi na ten tryb, bo chca "zyc zdrowo".
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Jak cena jajka dojdzie do 1 zł to zaczniemy odradzać, albo hodowle kur zakładać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Teraz każdy doi jak się da... Grunt, aby fachowo było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|