Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2344047 razy)
|
Gavroche
|
Jak to nie idzie? Zolnierzu co to to ma byc? Ja od nastepnego tygodnia kettle w strone silowa raczej. Zastanawiam sie nad 5x5 i skracanie czasow, nie liczac swingow i rwan na rozgrzewke do 200. Do tego chce dorzucic mc ze sztanga, wejscia silowe na kolka i ab wheel/roll. 5x5 mi się podoba Martwy, wejścia i AB wheel super. Ale, znasz mnie, skracanie czasów? Jest to oczywiście metoda progresji do zaakceptowania do pewnego poziomu, na przykład od 2 minut do 30 sekund, bo potem co? Jeden ciąg powtórzeń? Jedna długa seria? Cięższe kettle? Kettle mają to do siebie, że trzeba kombinować Ja bym zaczął od wersji jednorącz, potem oburącz, hamowanie pędu i bezwładu, pauzy w trakcie ruchu, dwa kettle w jednej ręce itp. Mimo wszystko dłużej niż 2-3 miesiące się nie bardzo da...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie wzialem najprostsza progresje czyli skracanie, bo mam tylko do dyspozycji 2x24 ale nie bede skracal do przesady. Dopoki nie dokupie wiekszego kociolka chyba tyle moge, bo dolozenie drugiego to z kolei chyba za duza progresja Tylko sie zastanawiam czy nie rozdzielic kettli od reszty, bo to jednak na raz wyjdzie za duzo i troche inne typy treningu. Kettlami tak do pol godziny, max 40 minut chce.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No wlasnie wzialem najprostsza progresje czyli skracanie, bo mam tylko do dyspozycji 2x24 ale nie bede skracal do przesady. Dopoki nie dokupie wiekszego kociolka chyba tyle moge, bo dolozenie drugiego to z kolei chyba za duza progresja Tylko sie zastanawiam czy nie rozdzielic kettli od reszty, bo to jednak na raz wyjdzie za duzo i troche inne typy treningu. Kettlami tak do pol godziny, max 40 minut chce. Powyżej 45 minut podobno trening jest już nieefektywny Ja mam teraz porozdzielane tak: 2xsiłownia, 2xodważniki, 2xmarsze z kamizelką, wszystko w oddzielne dni. Wychodzą mi dwa pełne takie cykle w tygodniu i niedziela total luz. Podziel jak chcesz, tylko pamiętaj: techniczne kiedy jesteś świeży(początek treningu czy tygodnia), potem siła, na końcu wytrzymałość.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie tak myslalem, ze bede przeplatal czyli 3 dni tego i 3 tego i niedziela luz. Nad kamizelka sie zastanawiam, bo jak brac to 30 kg pewnie. Dodatkowo kamizelka ma ten plus, ze spacerujac moge wlaczyc muzyke, co uwielbiam wieczorami i zatopic sie w przemysleniach na tematy dietetyczno-biochemiczne, bo jak juz pewnie ci rozreklamowano jestem renomowanym biochemikiem Jaka masz kamizele??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No wlasnie tak myslalem, ze bede przeplatal czyli 3 dni tego i 3 tego i niedziela luz. Nad kamizelka sie zastanawiam, bo jak brac to 30 kg pewnie. Dodatkowo kamizelka ma ten plus, ze spacerujac moge wlaczyc muzyke, co uwielbiam wieczorami i zatopic sie w przemysleniach na tematy dietetyczno-biochemiczne, bo jak juz pewnie ci rozreklamowano jestem renomowanym biochemikiem Jaka masz kamizele?? Mam starego Adidasa podobnego do tej: http://www.vivafitness.pl/p/3521/kamizelka-treningowa-adidas-ad-10701Ale bez regulacji 17,5 kg. Dla mnie jest ok, ale zwykle rekomenduje się 1/3 wagi ciała.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak GROM lub SPECNAZ. Po drugie ci faceci fatalnie trenują, jedzą i odpoczywają. Zawodowstwo nie służy zdrowiu...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mozliwe.... Ad rem, pare dni niecwiczenia i wala leci w dol, hmm. Jezeli to mozna przekuc jakos w sukces to moze choc Adasko skorzysta zamiast dwigac te worki z kartoflami i wazyc siki...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mozliwe.... Ad rem, pare dni niecwiczenia i wala leci w dol, hmm. Jezeli to mozna przekuc jakos w sukces to moze choc Adasko skorzysta zamiast dwigac te worki z kartoflami i wazyc siki... Trenowanie w stylu: bądź silny, szybki i wytrzymały, w dodatku ciągle na niepełnej regeneracji, w napięciu psychicznym i bez przerwy w szczytowej formie, wykończy każdego. U mnie też tak jest z wagą, miesiąc wakacji i 5-6 kilo w dół, 3-4 miesiące uczciwych treningów i tyle samo do przodu. I to bez specjalnych zmian gabarytów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ktore piec? No teraz to bedziec prawdziwy coach
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ktore piec? No teraz to bedziec prawdziwy coach Te Featured Product, były w promo dla userów Niektóre pozycje chce się mieć, szkoda tylko, że w naszym języku nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poleciałem wczoraj z mostkami 2 x po 30- 45 sek ... Idz pan w h... panei @Zyon , zakwasy nie do opisania na tricepsie .... .... Nawet mostki nie czynią treningu BW kompletnym. Brakuje, co chyba Caculin zauważył, ciężkiego ruchu ciągnącego całego ciała... Anglosasi nazywają to "posterior Chain". http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=1606
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Poleciałem wczoraj z mostkami 2 x po 30- 45 sek ... Idz pan w h... panei @Zyon , zakwasy nie do opisania na tricepsie .... .... Hehe takie banalne niby a jak dale popalic, nie Ja wczoraj zrobilem 4 serie po 15 powtorzen a potem trifecte
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
No dodatkowo jeszcze wyciiągnałem zakurzony AB Wheel i zrobiłęm dwie seryjki po wznosach na drążku , to ramiona i bebech mam nieruszalne dzisiaj , musiałem byc smutasem , bo jak ktoś/ coś mnie rozśmieszyło to od razu za brzuch się łapałem Rozbiłem , to myciem auta i kilkoma małymi naprawami , plus 20 minutek lekkiego biegu - przed piankowy roller na rozgrzanie mięsiwa ... Ejo patrzcie na to , mam nadzieje że amigo Gavroche nie wyjedzie zaraz że jakieś testosterony czy inne hormonki ... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MGRa5TX0MaQ
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No dodatkowo jeszcze wyciiągnałem zakurzony AB Wheel i zrobiłęm dwie seryjki po wznosach na drążku , to ramiona i bebech mam nieruszalne dzisiaj , musiałem byc smutasem , bo jak ktoś/ coś mnie rozśmieszyło to od razu za brzuch się łapałem Rozbiłem , to myciem auta i kilkoma małymi naprawami , plus 20 minutek lekkiego biegu - przed piankowy roller na rozgrzanie mięsiwa ... Ejo patrzcie na to , mam nadzieje że amigo Gavroche nie wyjedzie zaraz że jakieś testosterony czy inne hormonki ... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MGRa5TX0MaQCholera go wie, może tylko HZT Ale za takie pompki jednorącz to powinien klapsa dostać...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj ostatni dzien roztrenowania i polowe regeneracji spedzilem na spaniu...jutro z rana zaczynam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|