|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ponieważ cykl Krebsa jest ściśle powiązany z innymi procesami metabolicznymi , mechanizmy kontrolujące ten cykl pełnią istotną rolę w regulacji metabolizmu całego organizmu. I nie zapominać, że nadrzędnym czynnikiem regulacji cyklu Krebsa jest stężenie tlenku węgla(IV) we krwi, czyli pierwsza jest regulacja oddechowa!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja zapomnę na bank...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ponieważ cykl Krebsa jest ściśle powiązany z innymi procesami metabolicznymi , mechanizmy kontrolujące ten cykl pełnią istotną rolę w regulacji metabolizmu całego organizmu. I nie zapominać, że nadrzędnym czynnikiem regulacji cyklu Krebsa jest stężenie tlenku węgla(IV) we krwi, czyli pierwsza jest regulacja oddechowa!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ponieważ cykl Krebsa jest ściśle powiązany z innymi procesami metabolicznymi , mechanizmy kontrolujące ten cykl pełnią istotną rolę w regulacji metabolizmu całego organizmu. I nie zapominać, że nadrzędnym czynnikiem regulacji cyklu Krebsa jest stężenie tlenku węgla(IV) we krwi, czyli pierwsza jest regulacja oddechowa! zamiana pirogronianu w szczawioctan (de)karboksylaza pirogronianowa
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
a nie 'dyhodrgenezowa' pdh,jak chcialoby wielu prof nagroda nobla murowana
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja kiedyś przez rok robiłem wyłącznie clean and press i poprawiłem wszystko, od siadu po ławkę Tylko i wylacznie? W jakim systemie? Nie ciagnelo cie zeby cos wiecej pokombinowac, dorzucic cwiczen, to, tamto?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja kiedyś przez rok robiłem wyłącznie clean and press i poprawiłem wszystko, od siadu po ławkę Tylko i wylacznie? W jakim systemie? Nie ciagnelo cie zeby cos wiecej pokombinowac, dorzucic cwiczen, to, tamto? Byłem po trzech czteromiesięcznych cyklach o dużej objętości i wielu ćwiczeniach. Taki eksperyment. Robiłem c&p sztangą 5 razy w tygodniu, od 6x6 przez 8x5 do 12x3. Chciałem zobaczyć jak to wpłynie na inne boje, więc raz w miesiącu robiłem ćwiczenia trójboju plus rwanie, do najmocniejszego. Wszystko szło. Nie miałem też za bardzo czasu, bo rozkręcałem sklep, więc wszystko pasowało.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ok, ale jak to np zrobic w wersji z kettlami gdzie mam stala wage? Ciagnac od 5x5 do np 10x5? Czy jechac w strone 6x6, 7x7? Skracac czasy? Male pole do manipulacji zmiennymi.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ok, ale jak to np zrobic w wersji z kettlami gdzie mam stala wage? Ciagnac od 5x5 do np 10x5? Czy jechac w strone 6x6, 7x7? Skracac czasy? Male pole do manipulacji zmiennymi.
No niestety, kettle to raczej siłowytrzymałość... Więc raczej dokładanie serii, skracanie czasów i dokładanie powtórzeń. Pomaga też dbanie o perfekcyjną technikę i "wybuchowy" ruch.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakbys lecial ze zwiekszaniem 5x5, 5x6, 5x7...czy 5x5, 6x5, 7x5.. Serie czy powtorzenia?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mi się wydaje, że Twoje Zyon zdolności psychofizyczne, ciągną Cię w kierunku wytrzymałości siłowej właśnie, a zajęcia zawodowe nie pozwalają na długie treningi. A wytrzymałość, niestety, zabiera dużo czasu Nie wiem jak to ugryźć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakbys lecial ze zwiekszaniem 5x5, 5x6, 5x7...czy 5x5, 6x5, 7x5.. Serie czy powtorzenia?
Zdecydowanie dokładałbym serie do określonego pułapu, np. od 5x5 do 10x5. Potem zmniejszałbym czas przerwy, np. 15 sek. tygodniowo, jednak nie poniżej 30 sek., seria musi mieć swą wartość. Na końcu dokładałbym powtórzenia, ale tylko do dynamicznych ćwiczeń.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No az tak nie skroce, spokojnie. Pamietasz, ze miedzy dniami bede robil wejscia silowe, i supermana na ab/wheel... no i mc.....pamietasz co powiedziales o kolkach? jak mi cos z tego wyjdzie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No az tak nie skroce, spokojnie. Pamietasz, ze miedzy dniami bede robil wejscia silowe, i supermana na ab/wheel... no i mc.....pamietasz co powiedziales o kolkach? jak mi cos z tego wyjdzie? Tyle wyjdzie ile wejdzie Sporo tego, ale niejednokrotnie miałem tak załadowany trening i jakoś szło... Na starość mi się jednak te geny oszczędności energii ujawniają
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O matko, ale kaptury pieka z rana
|
|