Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2356481 razy)
|
Gavroche
|
Będę celował w DL-325 kg i Military-177,5 kg... i pewno się uda Laughing Powiem tylko tyle że jak tak dalej pójdzie to sie zniechęcę doprzekraczania we wszystkich swoich bojach 100 kg Nie no tak na poważnie to całkiem ok taki progres . Co rok ? Extra Drapieżniki są bardzo cierpliwe, a podobno człowiek to superdrapieżnik Dawniej dokładałem więcej, teraz się nigdzie nie spieszę. Pamiętam dwa lata w których nie dodałem ani grama, ale to młodość buzowała... Nigdy nie miałem kontuzji, nie chorowałem poważniej od grypy, i chyba od ponad dwudziestu lat nie było tygodnia bym choć raz nie wziął żelaza do ręki, poza planowymi roztrenowaniami Biorąc to wszystko pod uwagę, nie są to jakieś wielkie osiągnięcia. Ale jeszcze ze 20 lat potrenuję
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No co Ty a pózniej co ? Maratony ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No co Ty a pózniej co ? Maratony ? Dali zamazali Kto wie co Stwórca wyznaczył... Stado wnuków, wypadek samochodowy, demencja, wojna czy kaniec filma? Jedyne czego się należy spodziewać, to niespodziewane
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No Ty nie dusisz do kolejnych zawodów tylko masz rozkład w skali życia a tak zdrowiej a efekty moim zdaniem imponujące .. jak na "amatorskie" hobby Ja tam się jaram , mógłbym też tak co 5 kg co rok do 50 tki poprawiac
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No Ty nie dusisz do kolejnych zawodów tylko masz rozkład w skali życia a tak zdrowiej a efekty moim zdaniem imponujące .. jak na "amatorskie" hobby Ja tam się jaram , mógłbym też tak co 5 kg co rok do 50 tki poprawiac Możesz, każdy może. Tylko trzeba zmienić perspektywę, przy 20-30 letnim planie, pojedyńcza jednostka treningowa niemal nie istnieje, czyli nie ma znaczenia. Czy ją pociśniesz na maksa czy opuścisz, niewiele to zmieni, prawda? Pojedyńczej klatki w dwugodzinnym filmie nikt nie zapamięta... Dlatego trzeba rozłożyć siły na lata, wpleść w codzienność treningi, dobrać pod siebie technikę ćwiczeń i ich rodzaj, nie wahać się zrobić przerwy, gdy jest potrzeba, ale nie częściej, zadbać o zdrowie fizyczne i psychiczne, bo inaczej drepcze się w kółko i całe życie ciśnie setkę na klatę
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
bo inaczej drepcze się w kółko i całe życie ciśnie setkę na klatę Laughing Mam nadzieję że to przenośnia bo jeszcze tam nike dotarłem stanęło na 92 kg ... Bardziej to pasuje do mojego martwego .. Zmotywowałeś - zdrowo !
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Mam nadzieję, że tylko jego "forma", bo to jakiego zmutowanego "golema" z siebie ulepił... na to ciężko patrzeć. Fuuj, ohyda.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam nadzieję, że tylko jego "forma", bo to jakiego zmutowanego "golema" z siebie ulepił... na to ciężko patrzeć. Fuuj, ohyda. Ciężko to pojąć z kulturystycznym sposobem myślenia, ale w tym sporcie patrzy się na wynik, nie na wygląd zawodnika.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tak,facet ma zarabiac,a nie wygladac...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak,facet ma zarabiac,a nie wygladac... Takie czasy, panie, że funkcjonalność zastąpiono estetyką. Samochód-eee, brzydki. Kulomiot-eee, gruby. Maratończyk-eee, chudzina. Kowal-eee, blizny. Kobieta-eee, krzywe nogi. Pies-eee, źle ukątowany. Wracasz do domu, nie pozmywane, nie posprzątane, nie ugotowane, dzieci latają zasmarkane, ale żona piękna. Niestety sam jesteś niski, miętki i z garbatym nosem, musisz to znosić A koniarze mają mądre powiedzenie: "Dobry koń nie ma maści"...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To prawda, że mniej, ale niewytrenowany zawodnik nie jest w stanie osiągnąć takiej intensywności w jednostce czasu(bieżące zużycie kalorii) oraz dokonać takich uszkodzeń w tkankach, wybujałych zresztą(regeneracja)... Prawie 150 kg rozpędzonego mięsa pali jak dziurawy diesel
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale z turbiną, czy wolnossący- ten dziurawy diesel? I gdzie on jest dziurawy?
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|