Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2356349 razy)
|
|
|
Dasna
Go
|
Silny facet. Znalazłam na tej stronie porady Doriana Yates"a. Wzorowałam się kiedyś , przed laty na jego treningu, chociaż właściwsze byłoby "próbowałam się wzorować" Pamiętam okładkę Muscle&Fitness i tam właśnie jego zdjęcie i artykuły o jego treningu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Silny facet. Znalazłam na tej stronie porady Doriana Yates"a. Wzorowałam się kiedyś , przed laty na jego treningu, chociaż właściwsze byłoby "próbowałam się wzorować" Pamiętam okładkę Muscle&Fitness i tam właśnie jego zdjęcie i artykuły o jego treningu. Dorian-legenda: http://pl.youtube.com/watch?v=x6OGMjwKEgMJa lubiłem jego trening z wczesnych lat z klatką, grzbietem i barkami jednego, a nogami i ramionami innego dnia. Godny polecenia dla kulturystów, niska objętość i nieczęste sesje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Monstrualnie wygląda. Niemniej imponuje to co sobie wypracował. Ale ile się wspomagał i czym? Tu mam jakiś cykl przypisywany Dorianowi: Genotropin 16IE 7iu 3x dziennie Humalog 10iu 4x dziennie Anapolon 100mg 4-5x dziennie Metanabol 15-20mg 5x dziennie Finabolan 1500mg tygodniowo Testosteron Suspension 1200mg tygodniowo IGF-1/PGF-2 4x dziennie Halotestin 10mg 4x dziennie Drolban 20mg 5x dziennie Triacana 25mcg 3x dziennie Broncoterol - nie podane dawki Nandrolone Decanoate 1000mg tygodniowo Diprospan - równiez nie wiadomo Primobolan Depot 600mg tygodniowo - to zdaje sie na koniec cyklu lecialo Stromba 100mg dziennie Zitazonium 10mg 3x dziennie Parabolan 1060mg tygodniowo Testosteron prolongatum 800mg tygodniowo Boldenon 1200mg tygodniowo Clomid 150mg dziennie Superbolin - jakis australijski wynalazek Pentastone 20mg 2xdziennie Sustanon lub inna mieszanka 1500mgs tygodniowo Początek ery "kulturystyki na wątroby" Strach myśleć co dzisiaj biorą
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Niech i tak się stanie. Jutro uderzę w tany z rana Ahuuu A! Rozumiem. Na Bóstwo się robisz. No to jajka w górę. ... Znaczy wyżej. ... Znaczy białka wyżej. ... Znaczy białka więcej. Uff!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Monstrualnie wygląda. Niemniej imponuje to co sobie wypracował. Ale ile się wspomagał i czym? Tu mam jakiś cykl przypisywany Dorianowi: Genotropin 16IE 7iu 3x dziennie Humalog 10iu 4x dziennie Anapolon 100mg 4-5x dziennie Metanabol 15-20mg 5x dziennie Finabolan 1500mg tygodniowo Testosteron Suspension 1200mg tygodniowo IGF-1/PGF-2 4x dziennie Halotestin 10mg 4x dziennie Drolban 20mg 5x dziennie Triacana 25mcg 3x dziennie Broncoterol - nie podane dawki Nandrolone Decanoate 1000mg tygodniowo Diprospan - równiez nie wiadomo Primobolan Depot 600mg tygodniowo - to zdaje sie na koniec cyklu lecialo Stromba 100mg dziennie Zitazonium 10mg 3x dziennie Parabolan 1060mg tygodniowo Testosteron prolongatum 800mg tygodniowo Boldenon 1200mg tygodniowo Clomid 150mg dziennie Superbolin - jakis australijski wynalazek Pentastone 20mg 2xdziennie Sustanon lub inna mieszanka 1500mgs tygodniowo Początek ery "kulturystyki na wątroby" Strach myśleć co dzisiaj biorą Sport to zdrowie. Wczoraj przed treningiem łyknęłam kawę ze śmietanka i to był błąd, bo zaczęła mnie pobolewać wątroba. Krótko, bo zaczęłam oddychać spokojnie i wyciszać ten ból. A po jakiś dawkach chemicznych wspomagaczy Rany Julek. "Kulturystyka na wątroby" dobrze powiedziane.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Początek ery "kulturystyki na wątroby" Strach myśleć co dzisiaj biorą Jeszcze kawa ze śmietanką. Można dopisać?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Stara-nowa siłownia zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Jest nowy sprzęt pod siady i gryfy olimpijskie http://silownia-olympus.pl/index.php?akcja=silownia#Jest dużo dziwnych maszyn, z których i tak nie korzystałem, i nie będę korzystał Moc była, siła średnio waga czczo 69kg Martwy zakończony na 90kg Pompki +25kg Podciąganie 6 podciągnieć taktycznych, następnie +5kg 4 podciągania taktyczne. Zmiana rozstawu rąk i zmniejszenie ciężaru +2,5kg, ostania seria 5kg i 4 podciągnięcia taktyczne. Taktyczne dają nieźle w kość Z siłki wyszedłem spompowany niczym smok wawelski po wybiciu Wisky
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Stara-nowa siłownia zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Jest nowy sprzęt pod siady i gryfy olimpijskie http://silownia-olympus.pl/index.php?akcja=silownia#Jest dużo dziwnych maszyn, z których i tak nie korzystałem, i nie będę korzystał Moc była, siła średnio waga czczo 69kg Martwy zakończony na 90kg Pompki +25kg Podciąganie 6 podciągnieć taktycznych, następnie +5kg 4 podciągania taktyczne. Zmiana rozstawu rąk i zmniejszenie ciężaru +2,5kg, ostania seria 5kg i 4 podciągnięcia taktyczne. Taktyczne dają nieźle w kość Z siłki wyszedłem spompowany niczym smok wawelski po wybiciu Wisky No i dobra. Oszacuj sobie maksy i zacznij od 65-70% dokładając co tydzień 2,5-5 kg w zależności od ćwiczenia. Powinno starczyć na dwa miechy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Oszacuj sobie maksy i zacznij od 65-70% dokładając co tydzień 2,5-5 kg w zależności od ćwiczenia. Powinno starczyć na dwa miechy.
Mam przez maksy rozumieć ostatnią serię 6x maks, czy może 1 powtórzenie na maksa? Obstawiam to drugie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oszacuj sobie maksy i zacznij od 65-70% dokładając co tydzień 2,5-5 kg w zależności od ćwiczenia. Powinno starczyć na dwa miechy.
Mam przez maksy rozumieć ostatnią serię 6x maks, czy może 1 powtórzenie na maksa? Obstawiam to drugie Pudło Maksy dla sześciu powtórzeń, robisz 6x6. Załóżmy, tylko dla wygody, że w martwym ciągu masz dla 6 powtórzeń maksa 100 kg. Zaczynasz następny trening od 65 kg(tylko ostatnia seria, resztę serii dopasowujesz do tej ostatniej), następny tydzień 70 kg w ostatniej(resztę serii modyfikujesz jakoś z sensem), potem 75, 80, 85, 90, 95, 100, a może 105 lub nawet 110 Czyli akurat mija dwa miesiące, ustawiamy inny cykl, bo ten ma dużą objętość, co na początku jest cenne. Analogicznie z każdym innym ćwiczeniem, wiem, że głupio tak kończyć z zapasem sił, ale to istota cykli Przepraszam, że niejasno gadam, poprawiaj mnie jak coś niezrozumiałe.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
I. Czyli dokładam te 2,5-5kg do ostatniej serii? II. Czy do każdej oraz ostatniej serii po 2,5-5kg więcej? Taka piramidka Np pompki zacząłem +5,+15,+25kg. I +5; +15; 27,5kg? czy II 7,5kg; 17,5kg; 27,5kg
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I. Czyli dokładam te 2,5-5kg do ostatniej serii? II. Czy do każdej oraz ostatniej serii po 2,5-5kg więcej? Taka piramidka Np pompki zacząłem +5,+15,+25kg. I +5; +15; 27,5kg? czy II 7,5kg; 17,5kg; 27,5kg Opcja nr II, ale niekoniecznie tak równiutko Jak nie będzie 2,5 kilówki pod ręką to co? Tylko tendencja wzrastająca ma być zachowana, wielkość skoków zależy od Ciebie. Każdy trening musi być bardziej wymagający od poprzedniego, w przypadku treningu siłowego będą to większe ciężary, by utrzymać postęp. Układ ruchu i nerwowy są sprytne, oszczędzają energię, nie będą się wysilać, jeżeli nie będziesz podnosił poprzeczki. Dlatego facet kopiący rowy nie ma wielkich pleców i ramion, ani siły bawołu, bo przez trzydzieści lat używa tych samych obciążeń i intensywności.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|