|
Zyon
|
a mi nie, podciaganie crossfitowe to jakas parodia jest, i tak jest z wiekszoscia cwiczen
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mam to samo..... Wole po(bujac) sie Z Dziolchami na dzielni,mezatkami,niz gibac sie niczym pawian na drazku Podpisano noziny z Polska
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ta moda to glownie $,ale wolnosc Tomku w swoim domku
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Guzik prawda, crossfit zaczynał jako trening metaboliczny, podobny do tabaty na 2-3 razy w tygodniu. Dedykowany dla żołnierzy, policjantów i strażaków, miał dawać maksimum korzyści w minimum nakładów. Dopiero od 2001 roku ruszył bum na crossfit, a kasa zaczęła spływać kiedy Reebok się w to włączył. Spaczenia się pojawiają, bo tak jest zawsze, kiedy jakaś idea się rozszerza, ale kilka pomysłów mają fajnych, np. wykorzystywanie niespecyficzności ćwiczeń złożonych, co w praktyce oznacza wzmacnianie jakiegoś ćwiczenia bez jego trenowania, martwego ciągu przez robienie zarzutów i swingów.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mam to samo..... Wole po(bujac) sie Z Dziolchami na dzielni,mezatkami,niz gibac sie niczym pawian na drazku Podpisano noziny z Polska ta jest, nizinnie sie dopisuje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
RafałS
|
Hmm, hmm... Coś tam się kłębi pod skórą. Właściwie to nie powinien już pakować, no chyba że jeszcze wiąże sznurówki.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale w krzyżu jakby słaby...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O właśnie - kiepska motywacja...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Poza genetyczną elitą żyjącą z rozmiarów swoich mięśni, diety wysokobiałkowe są raczej nieekonomiczne i szkodliwe w dłuższej perspektywie. Proporcje Kwaśniewskiego są super dla naturalnych kulturystów, którym zależy na dobrostanie i długowieczności w zdrowiu. Jedyny przypadek, IMHO oczywiście, to kilkutygodniowy wzrost spożycia mięsa i wyciągów mięsnokostnych przy bardzo wymagającym okresie przygotowawczym do jakiejś imprezy. Czytałem gdzieś, chyba u Doriana, że okresowe zwiększenie ilości białka w diecie plus trening na granicy przetrenowania jest potężnym sygnałem anabolicznym do wzrostu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przy okazji mam pytanie do Tomasza: Czy można tak zmodyfikować (u ludzi) ŻO, by utrzymywać lekka ketozę, np. w celu uniknięcia epizodów epilepsji czy chęci szybkiego spalenia tłuszczu zapasowego? Czy na dłuższą metę jest to szkodliwe? Czy adaptacja do takiego stanu nie mija z czasem, mimo utrzymywania reżimu?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"O właśnie- kiepska motywacja".
|