|
Radzio
Go
|
Poza genetyczną elitą żyjącą z rozmiarów swoich mięśni, diety wysokobiałkowe są raczej nieekonomiczne i szkodliwe w dłuższej perspektywie. Proporcje Kwaśniewskiego są super dla naturalnych kulturystów, którym zależy na dobrostanie i długowieczności w zdrowiu. Jedyny przypadek, IMHO oczywiście, to kilkutygodniowy wzrost spożycia mięsa i wyciągów mięsnokostnych przy bardzo wymagającym okresie przygotowawczym do jakiejś imprezy. Czytałem gdzieś, chyba u Doriana, że okresowe zwiększenie ilości białka w diecie plus trening na granicy przetrenowania jest potężnym sygnałem anabolicznym do wzrostu.
Mariusz, to z pewnością jest dla Ciebie. Pod rozwagę, bo to wiesz- niektórzy doradcy ponoć nie śpią, właśnie z tego powodu. ... "Długowieczne Elity Genetyczne". Brzmi dumnie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja jestem leniem,wiec olewka ...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Uuu. Zmartwisz tym samym Maestro, gdzie on znajdzie pociechę, znaczy godnego Zawodnika?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Przy okazji mam pytanie do Tomasza: Czy można tak zmodyfikować (u ludzi) ŻO, by utrzymywać lekka ketozę, np. w celu uniknięcia epizodów epilepsji czy chęci szybkiego spalenia tłuszczu zapasowego? Czy na dłuższą metę jest to szkodliwe? Czy adaptacja do takiego stanu nie mija z czasem, mimo utrzymywania reżimu?
Gdy ograniczysz tluszcz egzogeny,organizm dobierze sie do zapasow,poniewaz nie lubi ograniczen kcal,ale.to.do czasu. Pozniej trzeba dolozyc kcal,aby tarczyca/hormony nie zapadly w sen zimowy. Nie zaleca sie.drastycznego ogranicznie kcal z T Od P. doktror uslyszalem,ze dieta ketogeniczna nie jest konieczna ,aby okilznac.napady w epepsji
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|