Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2383741 razy)
|
|
administ
Go
|
A to nikt nie da wiary ...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie Radziu lekarz, bo u nich lekarz, to doktor... Taki MD.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas zaś jeden Doktor będący lekarzem medycyny wie więcej niż reszta prof. dr hab. szczególnie specjalistów od liści.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
specjalistów od liści. Liście w kupie - kapusta. Powiadają - w kupie siła.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niezłe masz trzaski, Adaś.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Sciga sie z Radziem,prozny trud ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Lux to ja dzisiaj siady zrobiłem. Zapytałem grzecznie kolegę z sali, który się rozgrzewał na pustym gryfie, czy mogę się dołączyć. "Najwyżej będziemy zdejmować" mówię, patrząc na jego szczupłe, acz muskularne nogi biegacza. "Dobra" mówi on, patrząc na mój workowaty dres. No to i ja, żeby nie zdechnąć z nudów, robiłem z nim rozgrzewkę: 20, 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160, 180kg... Przy dwóch pakach zrobiło mnie się nieswojo, ale, że kawa była mocna i pierwsze to ćwiczenie tego dnia, wszedłem pod 220kg. Kolega zrezygnował, choć widać było, że ma ochotę na dalszy pojedynek na ego i mięśnie pośladkowe ( największe mięśnie ludzkiego ciała, a najmniejsze to mięśnie strzemiączkowe w uchu ). Ja, żeby pokryć zmieszanie, że tamten, lżejszy o dobre 15kg, ma taki dynamit w nogach i obsikać wyżej stojak do siadów, założyłem 230kg ( mój dotychczasowy rekord ) i zrobiłem 2 ruchy! No to poszedłem za ciosem i dołożyłem piątkę oraz pas. 235kg to mój nowy PR. Torpeda.
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Super Gratulacje !
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zacnie ;D
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jutro schodzenie ze schodów będzie powodować grymasy na twarzy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I tam... Dziarsko do przodu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kiedyś po takim maratonie przysiadów ze sztangą, na drugi dzień rano zeskoczyłem sobie dziarsko z trzech ostatnich schodków i... tak zamarłem, w kucki. Przechodzący obok starszy pan mnie dobił: "jestem od ciebie trzy razy starszy, młody człowieku, ale jeszcze mi się tak nie robi."
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wszędzie czyta się,że glukoza jest preferowanym źródłem energii przez organizm. Twierdzi tak nawet J. Keller,kt dodaje... W sytuacji, gdy mięśnie mają do wyboru WKT i glukozę zawsze wybierają tuść patrz cukrzyca typu II. Na chwilę obecną wiadomo, że glikoliza daje 30-32 mole ATP,więc podstawiłem sobie nowe cyferki Wobec powyższego poniższe nie wygląda tak A tak 32 mole ATP, wiadomo mózg rządzi odejmujemy -10 moli ATP co daje 22 mole ATP netto. Ciepło utleniania fruktozo difosforanu 22mole x 14,3kcal/mol= 314 kcal Koszt energetyczny syntezy ATP 685:22=31,15kcal/mol Energetyczna wydajność utleniania glukozy 314 kcal : 685 kcal x 100 wynosi 45% A czego jeszcze nie wiemy wynik 0,12 http://pzd.sggw.pl/Sem1/BILANS_ENERGETYCZNY_CZLOWIEKA.pdfChyba nic nie pomyliłem? Jak coś niech adamin edytuje posta qu chwale ojczyzny. P.S Bonus dla wątroby i kw. tłuszczowych >10-12 atomów C
|
|
|
|
|
|
|
|
|