jukor
Go
|
Lato się zbliża wielkimi krokami, więc i sezon urlopowy, jakaś plaża. Pomyślałem więc, że trzeba by pomyśleć nad swoim kaloryferem, aby głupio nie wyglądać na tej plaży. /Tym bardziej, że lato ostatnio płata figle, więc tym bardziej kaloryfer się nada. / Ćwiczenia to podstawa, ale odpowiednie odżywianie może w tym pomóc. Jakie ćwiczenia,aby kaloryfer miał odpowiednią "moc grzewczą"? Na tym też się da? 10 Best Foods for Flat Abs: 1. Plain Greek yogurt 2. Berries 3. Eggs 4. Nuts 5. Fish 6. Soy 7. Apples 8. A leafy green salad 9. Quinoa 10. Avocado
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale kaloryfer to nie jest "flat ABS" tylko właśnie ma być widać pękate brzuśce mięśni.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Ja to tak od siebie nazwałem, aby nieco ubarwić temat
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kaloryfer ma żebra, a brzuch ma zęby.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale tylko po bokach. A na środku jest..?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To którędy im błoto wlewali?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie byłem przy tym...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nowa moda na siłowniach! Widziałem wczoraj odżywkę PSBP u kolegi, podobno już jest lepsza od serwatki. Skrót PSBP tłumaczymy z angielskiego jako białka osocza i surowicy krwi bydlęcej, co w oryginale brzmi: plasma and serum-derived bovine proteins. Pamiętam ze studiów, że białka osocza podawało się malutkim prosiaczkom, miało to zwiększać ich przyrosty. W polskich internetach mało jeszcze o tym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No byki straszne, po 70kg. Ale przyjemni dla oka i kilku pewnie widziało siłownię od środka... Tak na boku, dawniej treningi siłowe mieli tylko siłacze, teraz trening oporowy wkroczył chyba nawet do żeglarstwa. Się zastanawiam, na ile to rzeczywiste korzyści, np. dla biegacza na 10k, a ile z tego to moda?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No byki straszne, po 70kg. Ale przyjemni dla oka i kilku pewnie widziało siłownię od środka... A na co pilkarzom masa, ktora spowalnia i wola o wiecej tlenu? Ale w ramach zawodu wygladaja okej.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jasne. Pytanie po co w ogóle mieć rozbudowane mięśnie, skoro masa spowalnia i pochłania tlen? Pewno to taki odpowiednik pięknej fryzury, zobowiązania marketingowe czy coś... Dla mnie nie ma żadnych korzyści z treningu oporowego u piłkarzy, może znikome, jeśli chodzi o podatność na kontuzje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No troche masy trzeba miec zeby moc grac cialem, bo to niestety dzisiaj sport bardzo kontaktowy. Wiec lepiej jak to masa miesniowa niz smalcowa. Jak gramy co sobote w rozgrywkach to widze jak graja dorosle "byki" a jak nastoletnie "dlugopisy". Z jednym jak sie zderzysz to jakbys na slupa wjechal a po dlugopisie przejezdzasz jak kombajn po zbozu Ale bardziej chodzi o to, ze dbaja o swoje cialo, i nie maja zbednego smalcu, bo jak popatrzec na bebzuny naszych ligowcow, to tragedia.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|