Deoxys
Go
|
Chichocze miało być
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Cichocze sam do siebie Myślę, że oni to na poważnie kręcili Cicho chichocze... No pomylić się nie można
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Piszesz sie?
Ja bym nie zniosl platkow z bananem na sniadanie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To jest raczej dla tych, którym brak motywacji i mają za dużo kasy, a za mało czasu na samodzielne kształcenie się. Z tego co kojarzę, ten Puma to taki trochę lepszy trener personalny, za ciasny dla mnie, ale parę pochlebnych opinii o nim wyłapałem w necie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ja bym nie zniósł płatków z bananem na śniadanie. A taka kura to nawet jajo znosi na śniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ja bym nie zniósł płatków z bananem na śniadanie. A taka kura to nawet jajo znosi na śniadanie. Nie znosi tylko wysiaduje
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A nie nioska?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nioska się niesie. Kwoka kwoczy, bo jej się chce siedzieć, a potem wodzić kurczęta.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Jak sie niesie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po lesie. Znoszenie jaja, czyli niesienie się, to proces wychodzenia dojrzałego jaja z kloaki kury czy innego ptaka do gniazda lub na ruszt jajowy. Wysiadywanie jaj to część procesu rozmnażania, polegająca na dostarczaniu energii cieplnej i obracaniu ich od czasu do czasu. U dzikich ptaków znoszenie jaj łączy się z rozpoczęciem ich wysiadywania (już od pierwszego lub określonej ilości, czasem wszystkich, zależnie od gatunku), u kur i nieśnych odmian kaczek i perlic, ten proces nie łączy się z rozmnażaniem. Na podobnych zasadach, skrócenia, wydłużenia lub wykluczenia niektórych elementów behawioru, odbywają się różne procesy u zwierząt udomowionych, uzyskane wskutek ich selektywnej hodowli. Nieśność, mleczność, odrost runa czy np. zdolność zaganiania u psów (która jest zmodyfikowaną sekwencją polowania) nie mają lub mają tylko bardzo luźny związek z ich pierwotnym przeznaczeniem, tj. rozmnażaniem czy zdobywaniem pożywienia. Więc Adam miał rację z tym bananem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Żeby było śmieszniej, to jaja się w zasadzie składa. http://sjp.pl/znosi%C4%871. przenosić niżej; 2. gromadzić; 3. o prądzie wodnym itp.: zmieniać kurs, np. statku; 4. np. o żywiole: niszczyć całkowicie; 5. unieważniać; 6. wytrzymywać ból; 7. tolerować; 8. potocznie, o samicach ptaków: składać jaja; 9. przestarzale albo podniośle: zwyciężać; 10. znosić się - o siłach: neutralizować się
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Więc Adam miał rację z tym bananem. No i dalej ma
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No teraz już nie, bo nie znosi a składa.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Sam sobie dal mata Szacun
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Czasami naukowo jest śmieszniej niż potocznie. Potocznie to można złożyć omlet.
|
|
|
|
|
|
|
|