Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2383381 razy)
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A po cholerę oni wydają pieniądze na takie badania, nie prościej i taniej mnie zapłacić, a wyłożę wszystko jak się należy... I to tak, że nie będzie trzeba dalej badać, tylko sobie przeczytać.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No nie powiem, że byłoby tanio, ale taka wiedza kosztuje! Za darmochę jak się przekaże, to nie szanują i Wiedzy i wykładającego. Dzięki temu na służbie chorobie można zaoszczędzić ponad 10-25mld zł rocznie, zależnie od przyjętego wariantu, więc 10% jednorazowej rekompensaty za poświęcony mój czas, to nie jest wygórowana chyba cena za honorarium? To raczej nawet symboliczna wypłata - oczywiście bez PiT-olenia, żebym się tłumaczyć nie musiał z "przychodu".
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale więcej mi nie trzeba, bo to jakieś 70-100mln € wychodzi... Daj Boże każdemu takie "znaleźne"...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak to spore pieniądze, dlatego tylu by chciało z "Kwaśniewskiego" żyć... Ale najlepiej jakimś sposobem, żeby wobec autora odkrycia z którego się korzysta nie mieć żadnych zobowiązań...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widać to niestety widać...i to coraz częściej...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wystarczy propagowanie przez optymalnych uznać za szkodliwe .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nieumiejęte propagowanie przynosi odwrotne rezultaty...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nieumiejęte propagowanie przynosi odwrotne rezultaty... Właśnie Dlatego po wycofaniu się Rodziny Kwaśniewskich z życia publicznego ,jest tak jak jest .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja sie też długo z tym kopałem .Dopiero jak napisałeś że dr.Kwaśniewski wiedział o skutkach ubocznych ,to ulga nastąpiła .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kupiłem "PB" i przejrzałem "artykuł" o diecie tłuszczowej. Cóż, pan Sławek nadal nie rozumie różnic między LCHF, "dietą wysokotłuszczową 40%" używaną w badaniach i zwykłym LC. Nic się już chyba nie da zrobić, żeby go wyedukować. Główne mity artykułu, to te, które omawialiśmy u niego na Forum: 1. Tłuszcze pokarmowe tuczą. 2. NNKT są niezbędne dla dorosłych. 3. Węglowodany są nieszkodliwe i są właściwym składnikiem energetycznym dla człowieka. Z tym ostatnim można się zgodzić pod pewnymi warunkami. Wszystko jest tłumaczone, jak dla osób, które nie znają podstaw biochemii, np. 90% tłuszczu pokarmowego przenika do adipocytów, bo... mają łatwość przenikania. Bo tak stoi w Harperku i znakowany węgiel w kwasie tłuszczowym pojawiał się w adipocytach... Szkoda czasu generalnie, przynajmniej dla nas. http://slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=4290.0
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co zrobic, tez lukne co tam nasmarowal, ale z tego co piszesz to wszystko to co na forum. I nie dociera do niego, ze jest te "5 albo 6" mechanizmow, ktore nie pozwola. No bo to pan magister farmacji jest przeca, taki misiowaty, wiec wie najlepiej
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę, a tutaj trudno się dziwić, każdy orze jak może. Zaraz za tym artykułem o mitach tłuszczowych jest następny o... suplementacji na LCHF. W tym artykule jest kwestia: "czy istnieje sposób, aby zwiększyć wątpliwy, jak już wiemy, anaboliczny potencjał diety LCHF?", a przypomnę, że pan Sławomir za dietę LCHF uważa dietę Atkinsa. No i leci lista supli, które nawet, idiotyczną przecież w kulturystyce, dietę tłuszczową, zmienią na przydatną dla pakera. No jaja takie! Ale są dwa niezłe artykuły z Elitefts, o muzyce w sporcie i o znaczeniu fazy negatywnej, a samo "PB" kosztuje z 10pln...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Z dwojga zlego wole juz Piotrkowicza, jezeli uczciwie on przyznaje na tych sympozjach, ze jest "na Kwasniewskim". I on moze potwierdzic, ze to ma sens. A Pan Slawek utknal w klatce-pulapce swojego ego, ma grono jedzacych mu z reki bezmyslnych padawanow, po co to zmieniac. To jest wlasnia to o czym wiele razy mowilem..... I uzyje cytatu, ktory ostatnio bardzo mi sie podoba i przystaje do sytuacji: Antoine de Rivarol - Kto ma racje dzien wczesniej od innych, ten przez dobe uchodzi za idiote.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|