Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale to nie od szczepionki, tylko od sterydów.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
A do tego "stary dziad" jak na kulturystę...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiadomo, wstrzykiwal sobie jakies nieprzebadane swinstwo stary pryk....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Wiadomo, wstrzykiwal sobie jakies nieprzebadane swinstwo... Tak czy inaczej...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Zależy jaki sport... Znaczy dyscyplina! Bo dla przykładu w snookerze bez rozgrzewki na stole treningowym, przed meczem, to nic nie wyjdzie!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To fajny i kontrowersyjny temat. Ja nigdy się nie rozgrzewałem, w tradycyjnym słowa znaczeniu, ale kilka serii pierwszego ćwiczenia, albo wręcz całe pierwsze ćwiczenie, zawsze jest wprowadzające. Nie mają wg mnie uzasadnienia te wszystkie bzdety, o których się mówi w kontekście "przygotowania ciała do wysiłku".
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Raczej nie ta dyscyplina.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sluszne jest twierdzenie, ze to taki Turnerowski "rytual przejscia" choc i podsumowanie - lew sie nie rozgrzewa. A co ma powiedziec najszybszy sprinter gepard ? Jak siedze w wodzie z wegusami i takimi innymi to im opowiadam takie historie i nie chca uwierzyc Przez lata sie nie rozgrzewam, po prostu wchodze i robie, nie trace czasu na pierdolety Ta ksiazka Maffetone'a o treningu wytrzymalosciowym potepia te stretchingi i rozciaganie, ze poniekad cialo dostaje sprzeczny sygnal, ze siad plotkarski, "pozycja pluga" z jogi czy dotkniecie dlonmi do podlogi stojac to ZLO
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Straszna palga wśród kulturystów, mrą nawet 19 latkowie, najłatwiej powiedzieć, że to sterydy i inne PED, ale mnie to nie przekonuje. Musi być więcej czynników, tony żarcia, noszenie po 140kg masy na szkielecie, plastikowe implanty, masa silnych leków i pewnie coś jeszcze. Rzeczony Ilia, był po 30, a wyglądał ze 20 lat starzej, ale jak to mówią, ważne, że zapakują go do wielkiej trumny.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|