Radzio
Go
|
Przyłożę się do Twoich, a w szczególności wszelakich życzeń... solidnie. Oczywiście dla mojej ...no!...tej, przez którą nie miałem innego wyjścia i ... urodziłem się.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
nie miałem innego wyjścia i ... urodziłem się. i dobrze zrobiłeś.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radziu, to przekaż uściski i lampkę szampana. Ale na Twój koszt!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jedno i drugie przekażę jak należy. Bezwarunkowo ukłonik Nie wiem jedynie jak zaanonsować-... od Tych z sekty "żółtych jaj".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Może - od COOLER'a z DD! Tak dla niepoznaki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
od Tych z sekty "żółtych jaj". Klasztor Shaolin? Ode mnie ukłon.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Może - od COOLER'a z DD! Tak dla niepoznaki. Coś zamataczę. od Tych z sekty "żółtych jaj". Klasztor Shaolin? Ode mnie ukłon. Tak zrobię. Nie wiem czy to jest na pewno mnisi ulubiony kolor, choć na kolorystyce się znam. To sprawa w ich sutannach zasupłana jest.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
w ich sutannach zasupłana jest. Wiem, że mnisi twardzi są, ale aż tak?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Oczywiście dla mojej ...no!...tej, przez którą nie miałem innego wyjścia i ... urodziło się. Ziółko, co mu micha nie pozwala ... jak ta lala Ode mnie również 100 lat z ziółkiem przy boku, co by wesoło było
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To i dołóż ode mnie Stop, pozdrów miało być
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli tylko ustoi ...dam z siebie wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja też: Sto lat i każdego dnia spacerek
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Życzenia, uściski, ukłon, ziółka i dokładkę dołożyłem! Uznałem, że najlepszy tytuł dla nadawców na jaki mnie stać, to " Korespondencyjni Miłośnicy Podobnego Odżywiania Się". Szampan poczeka na większe grono.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To świetnie!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wczorajszy dzień aż raził słońcem, wobec czego dwie- okazało się że rówieśniczki, z czego jedna normalna- bo z kijkami, a druga ... to moja Mama pomaszerowały na trzy bite godziny do lasu. W trakcie spaceru Mama została poddana próbie "naturalizacji", tzn. dostała kije do ręki i ... w las. Z opisu wynika, że początki były raczej nieporadne, ale zapał z jakim było to opisane sugeruje, że na wiosnę starsza pani dołączy do ... maszerujących normalnie. Na chwilę obecną uznałem, że kijki niosą ze sobą niebezpieczeństwo opóźnienia powrotu osiemdziesięcio i jednolatki do pozycji wyprostowanej i z takim nastawieniem rozmawiamy o wiosennych planach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś wybraliśmy się na spacer pt."Tropem wędrowniczek". Chciałem choć w przybliżeniu określić odległość jaką można przejść, kiedy "oczy poniosą". Zabawa była o tyle ciekawa, że zmuszała Uczestniczkę wycieczki do odświeżenia swej pamięci. Jest to o tyle trudne, że Mama jest przyjezdna, a towarzyszka spacerów- tubylcem. Ze zrozumiałych względów to ona prowadziła i wybierała trasę, a wiadomo jak zapamiętuje drogę "pasażer". Nasz spacer przebiegał przez odcinek około 9km i porównując stopień zmęczenia z dzisiejszego dnia z dolegliwościami z dnia "Przygody" domniemam, że panie podziwiały las na odcinku około 15km.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Szok, 15 km? Z kijkami?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wczoraj panie- w interesujący dla mnie sposób, znów nakręciły sobie "licznik kilometrów". Otóż na prostym odcinku drogi wyobraźnia obu pań pozwala im zamienić odległy pień drzewa, czy jałowiec na postać... faceta w czerni("czerń" jest tworem autorskiej wyobraźni ). Żeby sprawdzić, czy to nie omam podążają w tamtym kierunku i tak od omamu do omamu, tzn. od "faceta" do "faceta" upływają im trzy-cztery godziny leśnych spacero-marszów. Osiemdziesiąt i jeden lat, a niezmienne facet na celowniku. Szok, 15 km? Z kijkami?
Dziś jest piękna słoneczna pogoda, szok może się powtórzyć. Ale, ale- "około" to nie jest dokładnie 15! W tekście jest nierzetelna informacja, wyjaśniam- "tubylec" ma kijki, "przyjezdna" nie ma. Kilometraż dla obu jest jednaki.
|
|
|
|
|
|
|
|