Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Po wczorajszych wertepach dziś spacer odbył się pod dyktando Mamy. 4km, z czego większość w obecności słońca i bez kropli deszczu. Nie ustaliłem w jakim stopniu wczorajsze zmagania wpłynęły na pamięć spacerowiczki, ale jej organizm nie rościł pretensji. Zamyślony, łapałem się na tym, że chwilami opóźniam dyktowane mi tempo marszu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po wczorajszych wertepach dziś spacer odbył się pod dyktando Mamy. 4km, z czego większość w obecności słońca i bez kropli deszczu. Nie ustaliłem w jakim stopniu wczorajsze zmagania wpłynęły na pamięć spacerowiczki, ale jej organizm nie rościł pretensji. Zamyślony, łapałem się na tym, że chwilami opóźniam dyktowane mi tempo marszu. To sobie mama wychowała Dobrze jej tak. Ciekawe czy moja też tak sobie wychowała?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A wiesz, że macie podobne opinie co do mnie. ... Ciekawe czy moja też tak sobie wychowała? To zależy kto miał więcej do powiedzenia chociażby w kwestii bajek dla dziecka- mama, czy babcia. Znaczy od kogo więcej dotarło.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A wiesz, że macie podobne opinie co do mnie. ... Ciekawe czy moja też tak sobie wychowała? To zależy kto miał więcej do powiedzenia chociażby w kwestii bajek dla dziecka- mama, czy babcia. Znaczy od kogo więcej dotarło. Mamusia. Bo ja Cały Dla Mamy!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! To stąd "zainteresowanie" moimi nieco starszymi Koleżankami. Więcej nic nie wcisnę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A! To stąd "zainteresowanie" moimi nieco starszymi Koleżankami. Więcej nic nie wcisnę. I tak Cię poniosło
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przepraszam, wlazłem "w szkodę". Następnym razem wyciągniesz więcej, jeżeli nie wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś planowy spacer Matki Lacha dokonał się na odcinku 9km. Podczas spaceru, prócz zwyczajowej nauki o otaczającej nas Naturze... uprawnej, padły pytania, które zakłóciły nieco mą strategię pomocy. Mama spytała, czy szynkę na tej DO można jeść(mięso zwierzęce znaczy )? Ponieważ odczuwa dużą na nią ochotę. Odparłem, że tak! Ale jako dodatek do masła, jajecznicy, sera- zgodnie ze stanem posiadanej wiedzy. Na targową sobotę mam dodatkowe zajęcie, znaleźć właściwie szprycowaną szynkę wędzoną. I tu kłania się znajomość i powtarzalność historii. Za okupacji mięsa, a dziś lewe papierosy było i jest możliwe kupić- mimo zakazów. To i na wędzonki Naród znajdzie sposób. A gdyby okazało się kiedyś, że ten "drugi, rzekomy, rozgadany, wystrachany nadmierną ilością białka" Naród będzie w końcu mądry, to i na tego typu zakazy pokusi się(za przykładem) o DObrą Radę i to dopiero będzie nowa historia w tym i Polski.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zaryzykuję stwierdzenie, że wędzonek będzie więcej niż przed prohibicją
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oby DObre były. Znaczy lepsze jak fajki, czy alkohol. Inaczej będzie kicha, znaczy chichot historii.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wyprawka zrobiona, na dwanaście dni. Zobaczymy jak sobie 82-latka poradzi, bo posiłki już mniej zbilansowane niż przed rokiem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli chodzi o sumienność Mamy w ramach leczenia za pośrednictwem DO mogę napisać, że zasłużyła na pochwałę. Skuteczność spacerowa, to zaledwie 30%, ale przy -18 oC trudno o lepszą. Większe "kozaki" nie zamierzają wówczas majtochów przewietrzać. Zapiski do notatnika gimnastycznego, tutaj zaledwie 40%. Wszak zima, a Mama nie ma na to jeszcze rady. Rozmowy telefoniczne- dwie. Przyjacielu mój! Nie szczędzę Ci pochwał, bowiem mam z każdym tygodniem coraz więcej swobody, znaczy wolności. A to przecież jest wartość niepomierzona.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I tak drepcząc w kółko pewna starsza pani przesunęła wczoraj licznik o kolejny, 82 rok życia i to wbrew siłom, które mniemają się uważać za wszechwładne.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dobry temat....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Wzorcowy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I tak drepcząc w kółko pewna starsza pani przesunęła wczoraj licznik o kolejny, 82 rok życia i to wbrew siłom, które mniemają się uważać za wszechwładne. I oby jak najdłużej!.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Gratulacje Pani Mamie
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pani Teresie zaś podziękowania w jej imieniu składam.
|
|
|
|
|
|
|
|