|
Radzio
Go
|
A! przypomniałem sobie, zupełnie niechcący. Wczoraj, po mojej interwencji wobec natarczywości wścibskiej nieoptymalnej sąsiadki, Mama przypomniała sobie, przy okazji mnie zaklęcie. Hmm, niby demencja, a tu taki hokus pokus i to przedwiośniem. Cytuję w formie nieznacznie tylko poprawionej z uwagi na wrażliwość ignorantów, którzy za pośrednictwem "(nie)woli" skazują mnie na margines optymalnego żywota. Nie przejmuj się rolą i tak cię opier... ocenią!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W mamy notatniku dostrzegłem informacje o pojawiających się zalążkach owoców jagód i obficie kwitnących poziomkach. Natomiast nie doczytałem nigdzie, że baletniczki (buki) zrzuciły zeszłoroczne "kiecki" i stroją się na zielono, choć tego jeszcze w pełni nie widać. Nic nie szkodzi, ta obserwacja widocznie nie jest wiosną taka ważna, choć ja postanowiłem ten moment jednak zapamiętać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nigdy chyba nie widziałem kwitnącej jagodziny A suche liście bukowe są fantastycznym składnikiem podłoża dla owadów. Larwom kruszczyc i rohatyńców oraz młodym karaczanom wręcz niezbędne.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nigdy chyba nie widziałem kwitnącej jagodziny A suche liście bukowe są fantastycznym składnikiem podłoża dla owadów. Larwom kruszczyc i rohatyńców oraz młodym karaczanom wręcz niezbędne. Bo kwitnie kremowo-zielonkawym kwiatem do dołu, a jak z trzydziestokilogramowym garbem się schylić, żeby to zobaczyć- nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nigdy chyba nie widziałem kwitnącej jagodziny A suche liście bukowe są fantastycznym składnikiem podłoża dla owadów. Larwom kruszczyc i rohatyńców oraz młodym karaczanom wręcz niezbędne. Bo kwitnie kremowo-zielonkawym kwiatem do dołu, a jak z trzydziestokilogramowym garbem się schylić, żeby to zobaczyć- nie wiem. 17,5 kg, ale rozumiem o co kaman... Jak do tego dorzucimy daltonizm, to faktycznie nic dziwnego, że nie widziałem Po cholerę, zresztą, komu kwiaty jagód?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ach! Przypomniałem sobie. Pewna staruszka spacerująca, a nawet maszerująca też sobie coś przypomniała w obliczu takiej siły, jaką jest las. Zacytuję:
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ach! Przypomniałem sobie. Pewna staruszka spacerująca, a nawet maszerująca też sobie coś przypomniała w obliczu takiej siły, jaką jest las. Zacytuję: Ba! Łatwo nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ba! Też mozolnie sobie coś tam przypominam, a o zapamiętywaniu i "licencji na omylność" tylko wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|