Autor
|
Wtek: ŻO bez kazeiny (Przeczytany 96405 razy)
|
MariuszM
Go
|
Chlorofil jest "krwiotwórczy", bo w jelitkowie rozkłada się do pierścieni, a później składa się z tych pierścieni, tylko zamiast Mg wchodzi Fe. Jeden warunek - musi być pod dostatkiem Fe+2
Jasne, ale lepiej wątróbką i szpikiem niż natką. Natka jest ok, mrożę na zimę i dodaję do omletów, jajecznic etc. ,szczypior, koperek podobnie. Zajmują mało miejsca zamrażarce , a ile smaku wnoszą do potraw to ich. he he Wątroba to podstawa, najlepsza jest wątroba zasmażana z kapustą kiszoną albo odwrotnie na smalcu-pychotka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z całym szacunkiem dla doktora, my się wspaniale dogadujemy Ja od początku związku na niskich węglach, moja białka na prawieniekorycie powoli ewoluującym do Ww, a mała ma wszystko w nosie i po prostu je.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nie widziałam...
|
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
A ja widziałam... pięknie pracują i te ich słynne hipnotyzujące spojrzenie... Świetnie też pracują ACD ,ale one z bydłem chociaż i z owcami sobie poradzą, sprytne osiłki z nich.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja widziałam... pięknie pracują i te ich słynne hipnotyzujące spojrzenie... Świetnie też pracują ACD ,ale one z bydłem chociaż i z owcami sobie poradzą, sprytne osiłki z nich. No, australijskie krowiarki to pieski na schwał i klepie również, ale to prawie colie... Ech, życie za krótkie by z każdą rasą pomieszkać pod jednym dachem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dawna angielska rasa aporterów, szczęśliwie nie stała się tak popularna jak labki i goldeny. Nasze psy polują z pasją i wylegują się całymi dniami z nie mniejszą przyjemnością
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Z jajami stanowi świetny duet.
Kazeina z jajami daje "kopa", zapita śmietanką lub z masłem, bo ma prawie 1% fosforu organicznego, co jest tożsame z ATP, z żółtek są te tak zwane mikroelementy, witaminy, a śmietana - wiadomo - zdrowe, zwierzęce, nienasycone kwasy tłuszczowe 3-6 omega, NNKT i to w idealnej proporcji, nie licząc niezdrowych, roślinnych, nasyconych kwasów tłuszczowych takich jak np.: w oleju kokosowym i a do tego około 350 ważnych "ciał czynnych", których nawet w tabelach żywieniowych nie wymieniają, bo nie ma miejsca. I najważniejsze - niezwykle ważne ciało czynne -CHOELSTROL - gratis, dzięki czemu organizm nie musi go zbyt wiele produkować na potrzeby budulcowe! Twaróg, żółtka i śmietana lub masło w proporcji podanej przez Dr-a Kwaśniewskiego w zupełności wystarcza do życia, choć żelazo i wit.C trzeba co jakiś czas uzupełniać, ale z produktów naturalnych. Piękne to i prawdziwe! No to super, w mojej pracy dziwia sie, ze mi sie ten trwarog ze smietana i jajka nie znudzily. Najbardziej dziwi sie moj kolega, ktory ze mna pracuje, tak ze 120 kg wagi, nazywam go kung fu panda hehe. Codziennie przynosi reklamowke jedzenia, objetosciowo tyle, ze sie codziennie pytam, czy na caly tydzien. O ok 9 juz zaczyna zasypiac, pisalem o nim na dd, rano oczywisice bulek kupa, jakies owoce i pol dnia ataki sennosci.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale czasami energia go "rozsadza" i goni bez przerwy jak głupi... To zakładamy wygodne buty i idziemy na długi spacer. Pies dodaje sensu spacerowi, bez psa i kijków, to tylko zboczeńcy chodzą, twierdzi moja pani gospodarzowa A zmęczony pies, to szczęśliwy pies.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja jestekm piekielnie zmeczony ale nie wiem czy szczesliwy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
To zakładamy wygodne buty i idziemy na długi spacer.
Na spacery (do lasu, nad jezioro) bierze go mój syn. On właściwie jest jego "panem". Ja tam nie chcę mu zabierać przyjemności...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To zakładamy wygodne buty i idziemy na długi spacer.
Na spacery (do lasu, nad jezioro) bierze go mój syn. On właściwie jest jego "panem". Ja tam nie chcę mu zabierać przyjemności... Słusznie i wychowawczo. I zdrowo, bo marsz jest świetną formą ruchu, zwłaszcza szybki i długi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|