Autor
|
Wtek: ŻO bez kazeiny (Przeczytany 96333 razy)
|
Zyon
|
No ale w tym przepisie bylo "waniliny wg uznania" wiec cukier wanilinowy tez ujdzie? Bo juz sie gubie w tym..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ujdzie, tylko traktować jak zwykły cukier, a ta "wanilina" - to właśnie olejek do ciast -2-3 krople wystarczą. Ale z Delecty najlepszy, bo to zdrowe... Kujawy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No miotalem sie miotalem a teraz sklepy pozamykane a ja mam tylko cukier wanilinowy z delekty Wiec nie ma co nawet podchodzic do robienia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
No zrobilem sobie to cos, do twarogu dalem trzy lyzki smietany 30, dalem tylko lyzeczke cukru wanilinowego i kawaleczek chalwy waniliowej plus 3 zoltka, zblendowalem, dodalem smietanke. Nawet fajne, kwaskowato-waniliowe choc dla mnie ta minimalna w sumie ilosc slodkiego jest za duza. Jutro sporobuje zrobic na swoj smak, czyli kwasno-slono, dodam ogorka kiszonego, sol, pieprz czosnek
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Obie wersje brzmią nieźle
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I Reczywiscie, "do syta" ale ja to moglbym tego z wiadro wsunac chyba
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
I Reczywiscie, "do syta" ale ja to moglbym tego z wiadro wsunac chyba Bracie mój! My oba koczowniki, tak? A to oni nabiał lubili, czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I Reczywiscie, "do syta" ale ja to moglbym tego z wiadro wsunac chyba Bracie mój! My oba koczowniki, tak? A to oni nabiał lubili, czy jak? Ja juz nie pamietam ale chyba takk, chyba kiedys gadalismy o tym Ponoc oni to moga wuswac na potege, bo maja grube B Teraz to o koczownikow to trzeba innych ekspertow pytac, zeby nie zmieszac koczownika z rolnikiem i lowca...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z ciekawości: ile śmietany 30 % do 200 g twarogu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Z ciekawości: ile śmietany 30 % do 200 g twarogu? kubek 200ml
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
niedlugo zaczne jesc surowy owies i miksowac ciastka karmelowe z cukrem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
No zrobilem sobie to cos, do twarogu dalem trzy lyzki smietany 30, dalem tylko lyzeczke cukru wanilinowego i kawaleczek chalwy waniliowej plus 3 zoltka, zblendowalem, dodalem smietanke.
Musiała wyjść zupa twarogowo-śmietankowa 200g twarogu i 200g śmietanki plus żółtka Ja wolę zrobić pastę, a resztę śmietanki "chłeptać" jak koteczek w kubku
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wyszlo cos jak pasta ale rzadsze, co mi z pasty jak chleba nie uzywam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Aby się z miseczki nie wylewało, aby można było posmarować np. placka,bym nie musiał chlipać...? Wiem,wiem wymagać za dużo nie ma co .... Z rzadko bo z rzadka noszę sobie głowę na karku, nigdy odwrotnie Takie bogactwo past cię omija,bo chleba nie jadasz. Oj joj joj
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Paste zebys nie musial chlipac ale jednoczesnie wolisz chleptac, zdecyduj sie w koncu. Czym sie rozni chlipanie od chleptania?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|