Teresa Stachurska
Go
|
Jeśli pastę to z masłem - http://www.stachurska.eu/?p=2784 , dodatek chleba zbędny, wystarczy widelec . Na przystawkę może być papryka pokrojona w badylki. Można też pól na pol z kwaszonym ogórkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Chyba tak, dzisiaj znowu to jadlem, pyszne to
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A ja tę wersję na słodko tłukę Kostka twarogu, kubek śmietany, 4 żółtka, saszetka 15 g cukru wanilinowego, blender i pychota! Sycące na maksa.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
hehe ty cukrolubie ja nie mialem cukru wanilinowego to wrzucilem kawalek chalwy waniliowej smakowalo ....chawlowo ale wersja slona lepsza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
hehe ty cukrolubie ja nie mialem cukru wanilinowego to wrzucilem kawalek chalwy waniliowej smakowalo ....chawlowo ale wersja slona lepsza Nie wiem czy to z dzieciństwa czy taka wada moja, ale twaróg to mi się ze słodkim kojarzy. Tą breję się bardzo przyjemnie je, ale pajda sera białego maźnięta dżemem mamy lub babci nie ma sobie równych. Twoje ogórki się chowają
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
kurcze...nigdy nie jadlem twarogu z dzemem w ogole taki smak jakos mnie z lekka odrzuca, twarog to dla mnie zawsze bylo slono-kwasne Kwestia wychowania mzoe, pamietam, ze jak bylem maly to takim standardem podworkowym bylo wskoczenie do domu na kromke chleba z maslem, posolic i szybko z powrotem. A jeden koles wlasnie przyniosl taka kromke z maslem ale ..pocukrzona No probowalismy tego i kazdy cie dziwil, jak to tak, takie to bylo inne. Albo kromke chleba polewal smietana i cukrem ...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Znam! Kanapki z solą i z pieprzem ulubione Ale kroma babcinego chleba umoczona w garze śmietany i posypana cukrem, niezapomniane.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Świeży chleb ze smalcem ze skwarkami i solą był pyszny...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja tę wersję na słodko tłukę Kostka twarogu, kubek śmietany, 4 żółtka, saszetka 15 g cukru wanilinowego, blender i pychota! Sycące na maksa. Ja wersję z jajkami gotowanymi, śmietaną i szczypiorkiem "robię" już dwa lata... ale wciąż wierzę w to, że ją zrobię...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A reakcje krzyzowe i nietolerancje? -4
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Przy kazeinie ponoć można się zatruć wapniem*, bo dużo jest... Dlatego nie wolno jeść sera i twarogu, a łykać lepiej tabletki magnezowo-wapniowe. * dlaczego nie można przedawkować wapnia zawartego w pokarmie pisałem gdzieś na Forum dawno temu...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Adam cos pisal, ze wapnia nie wolno za duzo, bo grozi to zwapnieniem....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
To może przypomnę, że składniki mineralne wykazują zdolność do wchłaniania wg szeregu zdolności do jonizacji hydrolitycznej, a zaporą przed przedawkowaniem, jest stężenie we krwi. I więcej nie trzeba wiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No tak, to ja juz nie wiem co myslec, musze zwazyc wasze autorytety i zdecydowac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ja niestety opieram się na starych podręcznikach szkolnych... Są najmniej sfałszowane i dopasowane do intelektu ówczesnej "młodzieży"... Znaczy mają więcej ciekawego tekstu, a mniej nieistotnych obrazków... Chciałem kupić sobie z rok temu najnowsze wydanie Stryer, ale to same kolorowe obrazki teraz!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A Adas na internetach i nowoczesnych ksiazkach - nie wspomne zeby nie byc oskarzonym o dilowanie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To może przypomnę, że składniki mineralne wykazują zdolność do wchłaniania wg szeregu zdolności do jonizacji hydrolitycznej, a zaporą przed przedawkowaniem, jest stężenie we krwi. I więcej nie trzeba wiedzieć.
Hofemeister?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|