krystyna48
Go
|
Witam mam pytaniie czy moge zwiekszyc sobie ilosc tłuszczu? chodzi mi miedzy innymi o utrate wagi - dosc duzą,niestety Czy jesli zwieksze tłuszcz w posilkach to czy waga bedzie spadała?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
krystyna48
Go
|
dziekuje za szybką odpowiedz biore sie do czytania linka
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Od tlusczu sie nie tyje. Niemniej jednak jego nadmiar nie jest wskazany. Zasada jest bardzo prosta nie zawsze jedna dla wszystkich zrozumiala. Tyje sie od nadmiaru bialka i weglowodanow. Czyli co trzeba zrobic?
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Adam, nikt Ciebie nie wywoływał do tablicy. Albo pomagasz ( nie wszyscy początkujący są tacy mądrzy , jak Ty), albo nie ironizuj. Nie wszyscy, którzy znaleźli się tutaj, są szpiegami z alternatywnych portali.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Adam, nikt Ciebie nie wywoływał do tablicy. Albo pomagasz ( nie wszyscy początkujący są tacy mądrzy , jak Ty), albo nie ironizuj. Nie wszyscy, którzy znaleźli się tutaj, są szpiegami z alternatywnych portali.
Tutaj można pisać bez wywoływania do tablicy. Zamiast krytykować lepiej dać samemu radę...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja uważam, że najlepiej jest uczyć się zasad DO z książek Doktora. Każdy udziela innych rad, każdemu co innego służy...i wychodzą nowe odmiany quasi-DO...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Reniu, słoneczko, a jakąż radę miałbym dać po tak sformułowanym pytaniu? Ani nie znam "parametrów" pytającego, ani jadłospisu... Po prostu zbyt mało danych, więc nie "rżnę inteligenta". Ma dziewczyna problem - niech poda więcej danych. "Też Ciebie kocham".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Witam mam pytaniie czy moge zwiekszyc sobie ilosc tłuszczu? chodzi mi miedzy innymi o utrate wagi - dosc duzą,niestety Czy jesli zwieksze tłuszcz w posilkach to czy waga bedzie spadała? Jeśli zadajesz pytanie: "czy mogę zwiększyć ilość tłuszczu" - oznacza to, że odczuwasz głód i to Ci przeszkadza. Możesz albo to przetrwać i dalej jadać do 2g tłuszczu na dobę. Lecz w przypadku kiedy "oszukujesz" i nie trzymasz ustalonej proporcji, czy jesz więcej białka i węglowodanów kosztem tłuszczu, wtedy lepiej zjadaj nieco więcej tłuszczu. Może też tak być, że ogólnie jesteś z proporcją na bakier i jesz za mało węglowodanów. Pamiętaj, że 0,8g/d na kg suchej masy ciała (wagi należnej) jeść powinieneś. Gdy zjadasz bardzo mało białka, wtedy też odczuwasz głód choćbyś niewiadomo ile jadł tłuszczu, ale rzadkie są przypadki, że człowiek białka je zbyt mało jedząc optymalnie.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
I generalnie - nie bój się tłuszczu. Zwłaszcza tego najtwardszego i najbardziej wartościowego biologicznie: ze słoniny, z boczku, z żółtka, z sera żółtego. Raczej uważaj na ten przetworzony jak: smalec w kostce (paskudztwo), słodkie śmietanki, etc, etc.
Ja na okres przebudowy na przeszło miesiąc zawiesiłem wszelkie treningi, jadłem tłuszczu bardzo dużo. W tym czasie moja waga się zmniejszyła, a mięśnie brzucha jeszcze bardziej "wyszły na wierzch".
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Z sera żółtego zagranicznego. Polskimi świństwami seropodobnymi się nie racz. Wybieraj taki, gdzie jest przynajmniej 29g tłuszczu. Białka będzie zawsze o kilka gram mniej. Im więcej kcal ma taki ser tym lepiej. Tym jest lepszy.
|
|
|
|
|
|
|
krystyna48
Go
|
Dziekuje wam moi drodzy zapytalam o tłuszcz poniewaz przetopilam słonine i nie mogłam oderwac sie od miski Co do proporcji to i owszem sie ich jak najbardziej trzymam.Nie chodze glodna,czuje sie REWELACYJNIE,mam wiecej energii az zyc sie chce.Mam 48 lat,mój wzrost to 170cm,jestem rencistką- niepracującą,moje btw jest nastepujące b-70 t-100 w-45.Za wszelkie wskazówki co do b-t-w bede bardzo wdzieczna.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Adamel ma duzo racji. Czy nie lepiej dac prosta odpowiedz jak Anakin niz opowiadac szyfrem( to jest szyfr dla poczatkujacych) ? Zapanowala jakas dziwna moda na ironizowanie - admin ma taki styl odpowiedzi i coraz wiecej tutejszych wzoruje sie na nim. Mysle, ze zamiast nasmiewac sie i ironizowac lepiej odpowiedziec prosto jak np Anakin. Czyz nie jest tak latwiej Reniu???
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
wzrost to 170cm, Czy waga ruszyła w dół?
|
|
|
|
|
|
|
krystyna48
Go
|
wzrost to 170cm, Czy waga ruszyła w dół? Wspaniałe 1,5kg mniej
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To świetnie! Za następne 2 kg będzie poniżej setki! Tylko się nie przejadaj, pij do woli i trochę ruchu by się przydało.
|
|
|
|
|
|
|
krystyna48
Go
|
dziekuje za wsparcie
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Lepiej przyjac ogolna zasade albo sie ma cos do powiedzenia albo sobie trzeba odpuscic glupie dogadywanie i wymadrzanie Wszytsko jest bardzo proste to czlowiek sam sobie komplikuje zycie co widac bardzo wyraznie na tym forum (jedyne w takim rodzaju, pewnie dlatego malo popularne wsrod optymalnych bo kazdy woli sie pomeczyc niz poddac sie ironi innych "madrzejszych"
|
|
|
|
|
|
|
|