Radzio
Go
|
Tłuszcze zapasowe to raczej nie są. Znaczy chciałem napisać "tłuszcze zapasione"- oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przy okazji remanentu-porządków w jednym ze sklepów przeczytałem na kuli tłuszczowej dla sikorek, że to łój techniczny i stearyna oraz parafina. Ki diabeł? Stearyna i parafina to nie z ropy czasem?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To już nawet sikorki chcą oszukiwać...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To już nawet sikorki chcą oszukiwać... Ja nie wiem, bo jeśli to strawne, to luz. Stearyna brzmi jeszcze jako tako , ale parafina? Biedne ptaki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ponoć parafina działa przeczyszczająco...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytalem ostatnio o czyms taki jak kriolipoliza, czyli chyba w wolnym tlumaczeniu rozpad komorek tluszczowych pod wplywem temperatury. Komorki tlusczowe jak inne powinny popelniac apoptoze ale tluszczak chyba jest taka, ktorej sie "zapomnialo" o tym. Ciekawe czy regularny oklad z lodu moglby zmusic takie komorki do rozpadu?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zmusić może nie, raczej zaprosić Się rozbuchałeś na tym DD.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie troche pczytalem Ferrissa i mnie zainteresowal jedna rzecza. Sprawdze to tylko zgromadze srodki A tam do tego klauna? Strata czasu na smutnych ludzi. Choc i tacy musza miec jakies zajecie zeby nie zwariowac z samotnosci.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Bo jak to kiedys pan doktor powiedzial, "dostalem w spadku" tluszczaka i choc on mi nie przeszkadza to jednak ciekawi mnie to czy da sie go zaprosic do podjecia wspolpracy, ktora sie zakonczy jego zniknieciem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
No wlasnie troche pczytalem Ferrissa i mnie zainteresowal jedna rzecza. Sprawdze to tylko zgromadze srodki to zapodawaj co, może tez zacznę zbierać
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No to co pisal o tych 4 jezdzcach
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Bo jak to kiedys pan doktor powiedzial, "dostalem w spadku" tluszczaka i choc on mi nie przeszkadza to jednak ciekawi mnie to czy da sie go zaprosic do podjecia wspolpracy, ktora sie zakonczy jego zniknieciem To takie łagodne guzy? Kangur podobno ma patent.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
No to co pisal o tych 4 jezdzcach
nie pamiętam już, zajrzę wieczorem swoja drogą pod koniec książki zapodawał coś o jakimś jednodniowym ograniczeniu białka, które miałoby dawać zbawienne skutki. Cos jak post tylko na żarciu
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Bobby
Go
|
Tłuszcz tak niszczy synapsy jak Windows szkodliwe oprogramowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
No, ale na szczęście zmiany są odwracalne więc nie ma się czym przejmować. Pewnie glukoza dordzeniowo przyśpieszyłaby proces naprawy synaps i przyśpieszała odchudzanie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wygląda na to, że wracamy do punktu wyjścia, że od tłuszczu się tyje Myszy, które pozostały na diecie bogatej w tłuszcz były jeszcze bardziej otyłe i miały coraz mniej synaps. Jednak jadły mniej karmy niż inne gryzonie, w wyniku czego spożywały podobną ilość kalorii co myszy na diecie o niskiej zawartości tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dla tłumu zawsze szkodliwe będzie .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Śmietanka i masło muszą być również "szkodliwe"!
|
|
|
|
|
|
|
|