Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Istotny składnik w PKB wielu krajów. I popyt na ''towar'' zwiększa się dynamicznie. Bardzo perspektywiczna branża. I innowacyjna i zapewniająca zatrudnienie. Gdyby indeks giełdy wig20 miał w składzie spółki farmaceutyczne zamiast energetycznych to by wzrastał, z małymi przerwami. Tak jak amerykański DJ wzrasta zawsze od dziesiątek lat (spółki farmaceutyczne, banki i ''wirtualia'' )
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Żeby nie być gołosłownym. W Polsce na zdrowie przeznacza się jedynie 6,4 proc. PKB, podczas gdy na zachodzie Europy wydatki na ten sektor są niemal dwukrotnie większe. Według „Planu na rzecz odpowiedzialnego rozwoju" wicepremiera Mateusza Morawieckiego przemysł farmaceutyczny stanowi jedną z dziesięciu branż strategicznych, które powinny stać się podstawą pobudzenia polskiej gospodarki
moglibyśmy Niemcom wciskać ten szajs a sami jeść masło, a nie wysyłać Na tym polu mamy jednak wiele do nadrobienia, bo według raportu Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju Polska zajmuje jednak dopiero 36. miejsce na 44 pod względem części PKB przeznaczanej na opiekę zdrowotną. W Polsce na ten sektor przeznacza się jedynie 6,4 proc. PKB (z czego 4,5 proc. to nakłady rządowe), podczas gdy w państwach zrzeszonych w Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju średnia wynosi 8,9 proc. Dla porównania na opiekę zdrowotną Czechy i Węgry przeznaczają odpowiednio 7,1 proc. i 7,4 proc. PKB. Francja i Niemcy na ten sektor wydają z kolei po około 11 proc. PKB a czepiamy się pincet plus http://www.rp.pl/Farmacja/312019844-Ochrona-zdrowia--jest-nadal-zaniedbywana.htmlHandlową polski rynek farmaceutyczny w najbliższych latach nadal będzie dynamicznie rósł.
Farmacja jest branżą strategiczną dla gospodarki, ponieważ buduje swoją konkurencyjność w oparciu o innowacje, które są jednym z kluczowych elementów zapewniających trwały wzrost gospodarczy Najwięcej leków pochodzi z Niemiec
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A buszmenka idzie w las z brzuchem, a wraca z potomkiem. I nie ma po drodze Mac Donalda.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak znam życie, to kandydat już jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja? Tu nawet dzieci nie chcą na posadkę, bo tata kiedyś powiedział że ci na posadzce, to darmozjady.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A nasza córa by chciała posadkę... Uczy się pilnie aby jak najlepszą, dobrze płatną dostać. Nie chce żadnej własnej działalności otwierać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i fajnie, bo w tym kraju raczej komuna zagości na dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale ciepła posadka to przecie niesprawiedliwość społeczna
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To zależy ilu prywaciarzy się słusznie i sprawiedliwie złoży na taki komuszy etat... Im więcej, tym sprawiedliwiej społecznie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne Ale jak moja córka taki etat dostanie ,to wtedy będzie sprawiedliwie Nawet o sprawiedliwości przestane pisać , tak pazerny to nie jestem
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne Ale jak moja córka taki etat dostanie ,to wtedy będzie sprawiedliwie Nawet o sprawiedliwości przestane pisać , tak pazerny to nie jestem
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Powtarzasz się, to chyba skleroza od tego chleba ze smalcem....
|
|
|
|
|
|
|
|