|
|
RG
Go
|
To prawda, teraz i tu jest ważna przyszłośc
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No właśnie nie bo lekarz twierdzi, że to wina niedokrwienia... i tak się bawimy od dwóch lat Z moich obserwacji Twoich wpisów wynik jest taki- tylko jeden się bawi. Na pewno w tym roku jeszcze się u Niego znajdę ... Tak więc mi się nie śpieszy bo i tak zdaję sobie sprawę, że... "Po pierwsze", to specjalnie nie zachęcam do pośpiechu. Ale "po drugie"- lekarzowi z pierwszego cytatu też specjalnie na tym nie zależy.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Niestety masz racje, gorzej, że ja sobie z tego zdaję sprawę, że Ty masz racje... na wszystko jest czas i pora, teraz już jest ten czas i pora. Napewno zdam relacje jak mi poszło i co udało mi sie wyczaić
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie chcę być złym doradcą, ponieważ to co napiszę jest indywidualną, w dodatku prywatną sprawą każdego. Niemniej, z uwagi na Twój wpis ... ... Chciałem tylko trochę podyskutować publicznie a to może się kiedyś komuś przydać...
... zdecydowałem się podzielić swoim "spostrzeżeniem". Otóż! Odstawiłem swojej osiemdziesięciolatce wszystkie leki 7-go października i ... co najmniej trzech lekarzy nie ma się kim "bawić". Listy chorób nie będę wymieniał, każdy kto ma 80 lat- wie.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
RAdzio, właśnie tego nie wiem a trochę się boję bo próbowałem odstawiać wszystko po koleii i niestety mizerne były efekty. Dlatego chodzi mi po głowie odstawienie wszystkiego na raz przynajmniej na tydzień i zobaczyć efekty. Ale taki manewr mogę zrobić dopiero za tydzień, bo w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza a ciśnieniomierz nie kłamie A ja nie chcę aby się zaczeła jakaś burza. Chociaż mówiłem swojemu lekarzowi, że przeszedłem na dietę Dr Kwaśniewskiego i teoretycznie zostałem zrozumiany ale jak wcześniej odstawiłem leki na nadciśnienie tzn. zmiejszyłem to mi wyszło na badaniu i dostałem bure abym na sobie sam nie eksperymentował A ja jakoś nie umiem kłamać, że niby biegłem po schodach czy coś w tym stylu Dobrze byłoby abym zrobił jakieś badania na krzepliwość krwi bez leków, bo teraz biorę aż 3 leki, halidor, polocard i pletal. Na dodatek podobno tritace na nadciśnienie też ma jakieś właściwosci rozrzedzające krew, czy rozszerzające naczynia... już nie pamiętam dokładnie bo mi sie trochę miesza to wszystko Muszę sobie wmówić, że strach ma wielkie oczy, bo przecież chodziłem i żyłem z takim ciśnieniem 200/110 ładnych parę lat a teraz się boję jak mi wyskakuje 160/100 Dzisiaj zadzwonię do lekarza otpymalnego i zobaczę jakie są terminy na zapisy na wizytę.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Robert, to ty na zdjeciu?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
RG, dobrze, że skontaktujesz się z lekarzem optymalnym. Ja sądzę (ale znacznie ważniejsze jest co powie lekarz), że lepiej odstawiać leki stopniowo, najpierw zmniejszać dawki i kontrolować wyniki.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
TAk, to ja na zdjęciu Renia, właśnie tak robię ale jak wiesz człowiekowi zawsze się śpieszy i już chciałbym mieć to za sobą
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Dokładnie tak jest. Myślę, że ludzie własnie przez pośpiech często rezygnują bo wydaje im się, że dieta to tak jak lekarstwo na ból głowy i już za 15 minut ma zadziałać... A to tak nie jest niestety.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... że dieta to tak jak lekarstwo na ból głowy i już za 15 minut ma zadziałać... A to tak nie jest niestety.
Leki na ból głowy działają po 30min, ponieważ nie używam- mogę się mylić. Szybszy jest tylko kowal, ale taki który wie, gdzie ma przywalić. Oczywiście w obu przypadkach chodzi jedynie o "odwrócenie" uwagi, ale czy to można nazwać leczeniem, znaczy lekarstwem?!
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
No tak, zapomniałem użyć cudzysłowu ale przecież na tym forum każdy wie o co chodzi w przypadku rzeczownika "lekarstwo" Wczoraj skończyłem czytać "tłuste życie"... fantastyczna końcówka książki z zawartymi w niej wnioskami... Wszystko wydaje się takie proste jak się czyta doktora ale w zderzeniu z rzeczywistością człowiek zdaje sobie sprawę, że dzisiaj jest to niemożliwe do wykonania... Skojarzyło mi się to z potopem po którym ludzkość musiała by zaczynać od nowa, wtedy może by się udało?
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
To poczekajcie na mnie, bo ja tak jakoś dopiero za dwa lata będe naprawiony
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Nie mam możliwości kupienia kości szpikowych Będę musiał poszukać w takim razie. Jedyne co mi zostaje to kupno pociętej goleni wołowej z kosteczką ale tam szpiku co kot napłakał...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Odstawiłem Pletal... niestety wytrzymałem tylko do 3 rano i musiałem łyknąć... jeszcze za wczesnie na takie ruchy Ale już dobrze bo wytrzymuję z jedną tabletką a nie tak jak było zalecane 2x dziennie... to już jest postęp jednak, mały ale jest
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Śpiesz się powoli...
|
|