|
Blackend
|
No ma dziś tego doświadczyłem Dała Ci mocno w kość?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No tak bez tego ,to trudne by to było .
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zawsze na pewien czas można zmienić aby odpowiedzieć sobie na pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki, ale nie chcę. Właśnie dzisiaj pewne małżeństwo mówiło, że będąc 3 tygodnie na wczasach z wyżywieniem (nie mieli tam swojej kuchni) to źle się czuli, mimo, iż starali się wybierać optymalne produkty i proporcje, ale tylko przy śniadaniu im się to udawało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takie gorzkie żale....
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale teraz są nowe zalecenia poselskie do Djety Łoptymalnej - zamiast chleba ze smalcem, więcej bobu i strączkowych... Najlepsza jazda do tego, że nieomylna posłanka, sportsmenka zalecać każe Kwaśniewskiego dla osób z zaburzeniami przemian węglowodanowych! Że też nie było nikogo, aby zapytać się panią posłankę, które to są te zaburzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pewnie chodzi o przemiany wegla w wode
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Problem w tym, że geny przemian węglowodanowych są wspólne dla wszystkiego, co oddycha tlenem i jest fundamentalne dla życia tlenowego. W związku z tym fragmenty DNA odpowiedzialne za metabolizm węglowodanów są wyjątkowo dobrze chronione, a każda mutacja w ich strukturze jest przeważnie letalna, czyli kończy się śmiercią, bez przekazania mutacji następnemu pokoleniu, począwszy bodaj od cjanofitów, a na ssakach i ptakach kończąc. W rezerwie u organizmów tlenowych, przy niedostatku tlenu, jest zestaw genów fermentacyjnych w każdej komórce, (ponieważ są jeszcze lepiej chronione niż geny oddychania tlenowego)- wcześniejszych w ewolucji, uruchamiany przeważnie w celu ratowania życia, ale zmuszenie z kolei do ich uruchomienia na dłuższą metę kończy się również przeważnie śmiercią jeśli się proces fermentacji zbytnio nasili, bo układ immunologiczny rozpoznaje takie komórki jako "patogen metaboliczny" (z niewielkimi wyjątkami) ... I tyle, bo już mi przeszło.
|
|
|
|
|
|
|
|