Blackend
|
Ament i Bogu niech będą dzięki!
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
bo uważam je za martwe twory niezdolne do życia.
A toś poleciał po bandzie! Stowarzyszenie tworzą żywi ludzie, a nie "martwe twory"... Może @Daniel nie rozwinął myśli i miało być "dopiero co ożywieni Ludzie", a to za wcześnie na prace nad nimi. Przecież nikt nie jest dostatecznie zły, aby nie móc być jeszcze gorszym. Rzeczywiście nie rozwinąłem myśli i przez to stałem się nie zrozumiały. Nie interesuje mnie stan zdrowia członków zawiązanych ze społecznością, tylko sama ta społeczność jako odrębny byt. Aby była żywa, to musi mieć cechy życia. Ale to szeroki temat, nie do wyjaśnienia w jednym poście. Z czasem wyjaśnię to na swoim blogu. Aby społeczność zaistniała nie nie wystarczy wpisać się na listę i spisać poglądy ich członków. To tylko powstanie matematyczny zbiór indywidualistów nie bardzo zainteresowanymi drugimi, a sama społeczność jako odrębny byt w ogóle nie funkcjonuje w ich świadomości. Taka budowa wszelkich stowarzyszeń czy innych organizacji społecznych stała się standardem naszych czasów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przecież nikt nie jest dostatecznie zły, aby nie móc być jeszcze gorszym. Właśnie, a do tego jeszcze na koniec odpuszczają i wpuszczają do Królestwa przez Chrystusa, z Chrystusem i w Chrystusie, po czym następuje Małe Podniesienie, jako symbol modlitwy do Boga z Najświętszą Ofiarą... Ofiara musi byc...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i to wszystko w Wejherowie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jak.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na jaką znowu rolę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Henryk
Go
|
Spotykali się, ale czy jeszcze, tego nie wiem Do Blackend,spotkania w Katowicach są i odbywają w każdą pierwszą niedzielę każdego miesiąca przy ul Hallera.Prezes jest ciągle ten sam,mogę podać nr.tel.na priv.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzięki, ale mam nr do Pana Kazimierza, którego serdecznie pozdrawiam przy okazji, jeżeli czyta forum
|
|
|
|
|
|
|
Henryk
Go
|
Czyta i zaprasza na spotkanie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dziękuję serdecznie, ale obowiązki i inne wymówki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj odbyło się kolejne spotkanie naszego Oddziału. Kawiarnia była zapełniona po brzegi - pomimo okresu wakacyjnego. Każde kolejne spotkanie jest sympatyczniejsze, weselsze, bardziej przydatne, gdyż lepiej się znamy i otwarciej o wszystkie niejasności pytamy. Porobiliśmy plany przyszłych wykładów i nawet spotkanie w plenerze zaplanowaliśmy... Zaraz parę zdjęć wrzucę..
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To bardzo fajnie...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dzisiaj odbyło się kolejne spotkanie naszego Oddziału. Kawiarnia była zapełniona po brzegi - pomimo okresu wakacyjnego. Każde kolejne spotkanie jest sympatyczniejsze, weselsze, bardziej przydatne, gdyż lepiej się znamy i otwarciej o wszystkie niejasności pytamy. Porobiliśmy plany przyszłych wykładów i nawet spotkanie w plenerze zaplanowaliśmy... Zaraz parę zdjęć wrzucę.. Historia tego oddziału jest jak "wzór metra". Reniu, czy Ci gratulowałam Bo gratuluję i kciuki trzymam by trzeba było spotkania robić na dwie zmiany, albo kawiarnię rozbudować
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Kolejny argument zeby przeprowadzic sie do 3M
|