Autor
|
Wtek: Spotkanie Optymalnych w Wejherowie (Przeczytany 548074 razy)
|
anakin
Go
|
Ładne skutki daje zmniejszenie zjadanego mięsa na rzecz zwiększenia ilości zjadanych żółtek...
Aj, ładne, ładne, zgadzam się. A co do zdjęć, to kolejny raz rzuca mi się w oczy jeden mankament, acz wcale nie bez znaczenia... Nie widać młodych twarzy. A wszak to w młodych jest siła, to oni kreują przyszłość. Boleję, że zaledwie garstka młodych ludzi jest związana i działa aktywnie na rzecz popularyzacji "złotej proporcji" dr Jana Kwaśniewskiego. Dopóki na spotkaniach Optymalnych nie zaczną się pojawiać ludzie młodzi zainteresowani tym tematem, dopóty próżno liczyć na poważniejsze zmiany, na rozpęd.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Rozpęd podczas zwalniania. Ciekawe. Z tego co do mnie dotarło, to młodzież już o kosmosie marzy, znaczy tam towarzystwa szuka. A nieco starsi ku "świętemu spokojowi" się skłaniają, mimo "planów karnawałowych". O spotkaniach "u Reni" powszechnie wiadomo. Optymalni rodzice, czasami to się zdarza, mają optymalne dzieci, młodzież, której jednak nie dostrzegłeś. Pojęcie "ogniska", w tym domowego, to coś znacznie bardziej mglistego, niż to, które niewielu dostrzega.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie widać młodych twarzy. Ale moherów mało...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ogrzewane pomieszczenia, znaczy zima łaskawa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładne skutki daje zmniejszenie zjadanego mięsa na rzecz zwiększenia ilości zjadanych żółtek...
Aj, ładne, ładne, zgadzam się. A co do zdjęć, to kolejny raz rzuca mi się w oczy jeden mankament, acz wcale nie bez znaczenia... Nie widać młodych twarzy. A wszak to w młodych jest siła, to oni kreują przyszłość. Trudno młodym podjąć taką zmianę żywieniową jeśli są zdrowi, a na odchudzanie głośno reklamowane są inne, bardziej modne diety. "Trzeba" jeść chudziutko i dużo warzyw i owoców... Starsi, schorowani nie mają alternatywy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nasza "młodzież" (ok 40 - 50 lat ) dzisiaj była nieobecna...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
To mogą być zdjęcia historyczne, zachowaj je. Za rok porównasz Ciekawe jak się rozwinie sytuacja osób które dziś tworzą oddział.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To mogą być zdjęcia historyczne, zachowaj je. Za rok porównasz Ciekawe jak się rozwinie sytuacja osób które dziś tworzą oddział. Dokumentalne, chyba że będą miały bezpośredni wpływ na historię. Na przykład takie oddziały partyzanckie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale co mi się bardzo podoba i jest budujące, to fakt, że osoby będące dłuższy czas na DO (kilkanaście lat) i będące w tzw. zaawansowanym wieku (po 80.) są bardzo sprawne intelektualnie - zero demencji czy jakiegoś otępienia starczego...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale co mi się bardzo podoba i jest budujące, to fakt, że osoby będące dłuższy czas na DO (kilkanaście lat) i będące w tzw. zaawansowanym wieku (po 80.) są bardzo sprawne intelektualnie - zero demencji czy jakiegoś otępienia starczego... Po kilkanaście lat??? To chyba bardzo dużo białka i węglowodanów muszą jeść?! Inaczej-wiadomo-mogiła
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jest wśród Was ktoś na ŻO? Ale co mi się bardzo podoba i jest budujące, to fakt, że osoby będące dłuższy czas na DO (kilkanaście lat) i będące w tzw. zaawansowanym wieku (po 80.) są bardzo sprawne intelektualnie - zero demencji czy jakiegoś otępienia starczego... Ale akurat tego, to zdjęcia dla "cool'esi" nie oddadzą.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A Pani Hania Suchowiecka (właścicielka Arkadii w Ciechocinku) jest sporo ponad 30 lat na ŻO i nie narzeka - wprost przeciwnie. A nasz Admin ile lat jest na ŻO? Ale On "na pewno" kłamie... No właśnie, mam piękne zdjęcia z Ciechocinka. http://www.ciechocinek-arkadia.q4.pl/?id=6&g=63Super!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Są już z Wami optymalni "ludzie sportu", "politycy", "pomocni Paniom domu". Czy raczej unikacie konfliktów na tym tle? Pomorzan ogólnie pytam, bowiem są na Forum.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Są już z Wami optymalni "ludzie sportu", "politycy", "pomocni Paniom domu". Czy raczej unikacie konfliktów na tym tle? Pomorzan ogólnie pytam, bowiem są na Forum. Nie unikamy konfliktów, ale też sami ich nie wywołujemy. Nec temere, nec timide.Póki co, są z nami tylko autentyczni optymalni. Atmosfera przyjazna, szczera, budująca.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ostatnio nie byłeś. Ja za Ciebie "zadanie domowe" odrobiłam...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Są już z Wami optymalni "ludzie sportu", "politycy", "pomocni Paniom domu". Czy raczej unikacie konfliktów na tym tle? Pomorzan ogólnie pytam, bowiem są na Forum. Nie unikamy konfliktów, ale też sami ich nie wywołujemy. Nec temere, nec timide.Póki co, są z nami tylko autentyczni optymalni. Atmosfera przyjazna, szczera, budująca. Znaczy, moje pierwsze "pytanie" jest przedwczesne. Być może nie znacie siebie na tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przepraszam, że dwa razy piszę o której... ale to tak dla pewności...
|
|
|
|
|
|
|
|
|