Autor
|
Wtek: Spotkanie Optymalnych w Wejherowie (Przeczytany 547824 razy)
|
renia
|
A niech sobie chłopak zarobi. W końcu czemu nie ma na tej książce zarabiać? Za free to robią frajerzy... Płacisz Anakinowi? Anakin zrobił mi stronę za darmo. Ale nie uważam, że to jest "frajerskie". On to robi moim zdaniem głownie dla propagowania DO...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ale jezeli sie daje do recenzowania komus to nie po to zeby zarobic na recenzencie.
Pewnie masz trochę racji... ale tylko trochę... Tylko troche mniej niz 100% Opinia osoby, na ktorej zalezy recenzowanemu ma o wiele wiekszy wymiar niz finansowy. Zeby placic za to, ze sie komus robi przysluge?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
W końcu czy pieniądz się liczy? Odpowiadam: tak...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Według mnie pieniądz właśnie dla frajerów najbardziej się liczy i dlatego ... "się kręci", nimi kręci, w ogóle kręci. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Według mnie pieniądz właśnie dla frajerów najbardziej się liczy i dlatego ... "się kręci", nimi kręci, w ogóle kręci. O! W ramkę! Niestety trzeba między nimi żyć, co znowu takie trudne nie jest
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Według mnie pieniądz właśnie dla frajerów najbardziej się liczy i dlatego ... "się kręci", nimi kręci, w ogóle kręci. O! W modelu gospodarki monetarno-rynkowej nie ma co się dziwić, że ludzie chcą pieniędzy. Jak nie od "konsumenta" (odbiorcy) to od reklamodawcy (z reklam). Albo zarabiasz i masz środki na rozwój, albo wegetujesz i giniesz głupim.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Według mnie pieniądz właśnie dla frajerów najbardziej się liczy i dlatego ... "się kręci", nimi kręci, w ogóle kręci. O! Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A niech sobie chłopak zarobi. W końcu czemu nie ma na tej książce zarabiać? Za free to robią frajerzy... Płacisz Anakinowi? Jakby co, to na mojej steamowej liście życzeń jest wiele gier, których nie mam! Tylko ceny niestety w euro. :->
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy... Dokładnie tak. A pieniądz, to tylko środek wymiany, ułatwiający życie, tak jak wiele innych rzeczy na świecie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I na tym właśnie polega wolność ... wyboru. W modelu gospodarki monetarno-rynkowej w ogóle nie ma co się dziwić. Widzieć cel, nie w niego "paczyć", jak szpak w gnat. O! Właśnie- nie dla szpaka gnat.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy... Dokładnie tak. A pieniądz, to tylko środek wymiany, ułatwiający życie, tak jak wiele innych rzeczy na świecie. Jeśli jest tylko środkiem, narzędziem służącym do osiągnięcie celu, to jest OK. Jak już się staje celem samym w sobie, to już jest źle...Korporacjonizm z człowieka robi przedmiot, a z pieniądza podmiot...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Według mnie pieniądz właśnie dla frajerów najbardziej się liczy i dlatego ... "się kręci", nimi kręci, w ogóle kręci. O! Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy... To zalezy id punktu widzenia. Ja bym powiedzial, ze lepiej jest nie byc frajerem niz nim byc.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy... Dokładnie tak. A pieniądz, to tylko środek wymiany, ułatwiający życie, tak jak wiele innych rzeczy na świecie. "Ułatwiający życie"- powiadasz... . Czyli życie, jako takie, nie jest łatwe. Wobec tego... Im większa potrzeba posiadania pieniędzy, tym życie jest cięższe- ...wysnuję hipotezę(zdawać by się mogło, że logiczną). (jak się komu nie podoba szyk, może sobie poprzestawiać wyrazy- wolność w tym zakresie jest. ) Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy... Dokładnie tak. A pieniądz, to tylko środek wymiany, ułatwiający życie, tak jak wiele innych rzeczy na świecie. Jeśli jest tylko środkiem, narzędziem służącym do osiągnięcie celu, to jest OK. Jak już się staje celem samym w sobie, to już jest źle...Korporacjonizm z człowieka robi przedmiot, a z pieniądza podmiot... Jest OK, wobec tego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Według mnie pieniądz właśnie dla frajerów najbardziej się liczy i dlatego ... "się kręci", nimi kręci, w ogóle kręci. O! Zawsze lepiej być "frajerem" z pieniędzmi, niż frajerem bez pieniędzy... To zalezy id punktu widzenia. Ja bym powiedzial, ze lepiej jest nie byc frajerem niz nim byc. Jakiś dziwny jesteś... Frajer to ten bez forsy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jezeli "miec" okrelsla czyjes "byc" to mozliwe, ze tak, ale to tylko kwestia nazywania gowna cukierkiem.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
"Ułatwiający życie"- powiadasz... . Czyli życie, jako takie, nie jest łatwe. Zawsze można wrócić do gospodarki towarowej, ja w każdym bądź razie dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na tyle spora, że można ocenić?
|