renia
|
Najgorszy "szok" przeżyłem, jak w łódzkim, marchewkę z chrzanem i śmietanką podano na słono, a nie słodko! Profanacja tej surówki! Ja nigdy nie jadłam marchewki z chrzanem...Robi się ją z marchewki surowej tartej czy z gotowanej?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najgorszy "szok" przeżyłem, jak w łódzkim, marchewkę z chrzanem i śmietanką podano na słono, a nie słodko! Profanacja tej surówki! Ja tez ja sole Lubie jak jest slono-slodka Ło matko! To jakieś atawizmy wysokowęglowodanowe wychodzą, bo dla tłuszczu jest słodko-kwaśno, a nie słono-słodko! Ja w ogole wszystko lubie slono, jak Hunza!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Hunza, na słono? Przecież oni tam tylko te morele na okrągło z cyjankiem, dlatego ponoć raka nie mają! I oczywiście do tego 5*wio, co jest oczywistą oczywistością, bo inaczej tacy zdrowiścy, by nie byli!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zglupiec mozna od tych Hunzow Co czlowiek zacznie jesc i mysli, ze jest jak hunza to sie okazuje, ze jest na odwrot Jak zaczne jesc te morele to sie pewnie okaze, ze oni to tylko mrozone brokuly jedza..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najciemniej jest zawsze pod latarnia.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ale jak spreparowane są te artykuły...cała strona o ich warzywach i jedno zdanie o mięsie. Nawet nie wspomnieli, że Hunzowie zajmują się hodowlą i żywią się czerwonym mięsem... "Hunzowie nie są wegetarianami. Jednak mięso naprawdę rzadko gości na ich stole. Mięso jest zazwyczaj przyrządzane w postaci duszonej (gulaszu). Zostaje pokrojone i zmieszane z warzywami, nakryte szczelnie i pozostawione na ogniu tak długo, aż zmięknie. Do zupy dodaje się utartą pszenicę lub proso. Dla odmiany do gulaszu podawany jest ryż."... http://urodaizdrowie.pl/niezwykla-dieta-hunzow
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zdjęcia przy artykułach dają tylko z owocami i warzywami, bo wiedzą, że jesteśmy wzrokowcami i zapamiętamy co jest dla nas "zdrowe"...
Dietetyka to nie zdrowie tylko polityka...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak spreparowane są te artykuły...cała strona o ich warzywach i jedno zdanie o mięsie. Nawet nie wspomnieli, że Hunzowie zajmują się hodowlą i żywią się czerwonym mięsem... "Hunzowie nie są wegetarianami. Jednak mięso naprawdę rzadko gości na ich stole. Mięso jest zazwyczaj przyrządzane w postaci duszonej (gulaszu). Zostaje pokrojone i zmieszane z warzywami, nakryte szczelnie i pozostawione na ogniu tak długo, aż zmięknie. Do zupy dodaje się utartą pszenicę lub proso. Dla odmiany do gulaszu podawany jest ryż."... http://urodaizdrowie.pl/niezwykla-dieta-hunzowAle po co takie kłamstwa wyciągać z internetu? Hunzowie są wyłącznie na 5*wio, co naukowo jest potwierdzone! Przez hamerykańskich naukowców! O faktycznej diecie Hunzów pisałem z podaniem materiałów źródłowych z jakieś sześć lat temu, ale nie chce mi się szukać. Przeciętna dieta Hunzów jest dokładnie odzwierciedleniem Żywienia Optymalnego, ale co to ma za znaczenie? Niech oficjalnie będą na 5*wio...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Hunzowie nie są wegetarianami. Jednak mięso naprawdę rzadko gości na ich stole. Czytalem o takich, to sa fleksitarianie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
"Hunzowie nie są wegetarianami. Jednak mięso naprawdę rzadko gości na ich stole. Czytalem o takich, to sa fleksitarianie A nie górale i pasterze...? tylko jacyś fleksicośtam...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Ok, wiec zaraz musze sie wlasnie wybrac do sklepu po te wiktualy, zatem lepiej bedzie kupic 2 smietanki po 200 i to zalac ewentualnie maslem sobie tluszcz dorobic? Mam ochote dodac szczypiorku ale ten sklepowy to pewnie pedzony na chemii
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja nigdy nie jadłam marchewki z chrzanem...Robi się ją z marchewki surowej tartej czy z gotowanej?
Surówka z gotowanej nie wyjdzie... Z gotowanej wychodzą raczej sałatki.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Surówkę z marchewki oczywiście jemy na własną odpowiedzialność i ze świadomością, że może być pełna nicieni!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nigdy nie jadłam marchewki z chrzanem...Robi się ją z marchewki surowej tartej czy z gotowanej?
Surówka z gotowanej nie wyjdzie... Z gotowanej wychodzą raczej sałatki. Ano właśnie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
gotowana to mozna z maselkiem usmazyc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Surówkę z marchewki oczywiście jemy na własną odpowiedzialność i ze świadomością, że może być pełna nicieni! Nicieni? Wygoogluję je... Ja już nie lubię żadnego surowego jedzenia (nawet tatar jak przeszłam na DO przestał mi smakować)...co prawda owoce jem na surowo - ale rzadko, a warzywa praktycznie tylko gotowane, duszone lub smażone...
|
|
|
|
|
|
|
|