Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kwaśnica na wędzonych żeberkach (Przeczytany 7273 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Fantastyczne danie, ja bardzo czesto sobie robie taka zupkę tylko dodaję smalec i trochę ziemniaków... Wczoraj udało mi się kupić kosci szpikowe w końcu Dokupiłem 1,3 kg goleni wołowej też z kością szpikową, 3 skrzydła indyka i będę gotował rosół (z 5 godzin) część rosołu (wywaru) wykorzystam do barszczyku wigilijnego. Nie chce mi się robić zakwasu więc dorzucę z kilogram buraków i pogotuję aż buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...mniam...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze Środki ochrony roślin i betanina?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To jest czarny scenariusz! "Naukowo" nawet suplementacja witaminą Roundup jest zdrowa, bo 5*wio ma dużo "minerałów" i "witamin".
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Niestety, to sprzedaż wiązana ... zawsze jednak to lepsze niż z barszczyk torebki...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To fakt.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
A tak przy okazji zapytam, z 220g ziemniaków wychodzi ok 113g "frytek"... jak w tym liczyć węglowodany?
PS. Znaczy się coś w rodzaju frytek bo to są takie dobrze podsmażane ziemniaki w kształcie "frytek" na smalcu i maśle.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze Środki ochrony roślin i betanina? Ale buraczki sa bardzo dobre, bo po nich mozna sprawdzic czy ma sie szczelne jelita!!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Buraczki wylądują w koszu Tylko czysty wywar mnie interesuje, oczywiście z dodatkowym smalcem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tak przy okazji zapytam, z 220g ziemniaków wychodzi ok 113g "frytek"... jak w tym liczyć węglowodany?
PS. Znaczy się coś w rodzaju frytek bo to są takie dobrze podsmażane ziemniaki w kształcie "frytek" na smalcu i maśle.
Liczysz surowe ziemniaki. 220g ziemniaków to jest ~ 33g węglowodanów
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Liczysz surowe ziemniaki. 220g ziemniaków to jest ~ 33g węglowodanów Aha, to dobrze, bo właśnie tak robiłem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze Środki ochrony roślin i betanina? Ale buraczki sa bardzo dobre, bo po nich mozna sprawdzic czy ma sie szczelne jelita!! Przy okazji, sprawdzalam szczelność jelit wszystkich roślinożernych ssaków, które miałem do dyspozycji. Każdy gatunek, głównie gryzoni, w sumie 12, w tym z odłowu, pokolenie F1 i F2 i klatkowe pełną gębą, miały nieszczęsne jelita Co ładnie było widać na jasnych wiórach w rogach wiwariów Plaga straszna z tymi nieszczelnościami...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze Środki ochrony roślin i betanina? Ale buraczki sa bardzo dobre, bo po nich mozna sprawdzic czy ma sie szczelne jelita!! Przy okazji, sprawdzalam szczelność jelit wszystkich roślinożernych ssaków, które miałem do dyspozycji. Każdy gatunek, głównie gryzoni, w sumie 12, w tym z odłowu, pokolenie F1 i F2 i klatkowe pełną gębą, miały nieszczęsne jelita Co ładnie było widać na jasnych wiórach w rogach wiwariów Plaga straszna z tymi nieszczelnościami... Ja normalnie mam szczelne, tylko przy buraczkach przepuszczają
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze Środki ochrony roślin i betanina? Ale buraczki sa bardzo dobre, bo po nich mozna sprawdzic czy ma sie szczelne jelita!! Przy okazji, sprawdzalam szczelność jelit wszystkich roślinożernych ssaków, które miałem do dyspozycji. Każdy gatunek, głównie gryzoni, w sumie 12, w tym z odłowu, pokolenie F1 i F2 i klatkowe pełną gębą, miały nieszczęsne jelita Co ładnie było widać na jasnych wiórach w rogach wiwariów Plaga straszna z tymi nieszczelnościami... Wystarczy im podac miksture oczyszczajaca i zaraz beda zdrowi, a na wszelki wypadek mozna poprawic koktajlem blonnikowym
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
buraczki oddadzą wszystko co w nich najcenniejsze Środki ochrony roślin i betanina? Ale buraczki sa bardzo dobre, bo po nich mozna sprawdzic czy ma sie szczelne jelita!! Przy okazji, sprawdzalam szczelność jelit wszystkich roślinożernych ssaków, które miałem do dyspozycji. Każdy gatunek, głównie gryzoni, w sumie 12, w tym z odłowu, pokolenie F1 i F2 i klatkowe pełną gębą, miały nieszczęsne jelita Co ładnie było widać na jasnych wiórach w rogach wiwariów Plaga straszna z tymi nieszczelnościami... Ja normalnie mam szczelne, tylko przy buraczkach przepuszczają
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|