Autor
|
Wtek: Rozrzedzenie kości (Przeczytany 62278 razy)
|
RafałS
|
Z wapnia są zbudowane "wapniaki" i skamieliny.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zaraz będzie jak z "przebiałczeniem" u Mariusza! Najpierw się WYKLUCZA to co nie jest przyczyną, aby sobie nie zaszkodzić albo leczyć nieskutecznie, a później się działa, bo się wie. A tu na oślep w owczym pędzie, bo "ktoś coś napisał"... To, że napisałem: "badanie poziomu vit. D we krwi, a później postępuj zależnie od tego, co tam wyjdzie" - nie oznacza, że " brak jest wit. D" Każdy rozumny człowiek zacząłby od wykluczenia lub potwierdzenia przyczyny rozpulchnienia kości w połączeniu z poziomem tej wit. we krwi, a nie "kombinowaniem", gdzie ta wit, czy jak się truć, aby było dobrze. Ale nie mój organizm, nie moje zdrowie, nie moje kłopoty, nie mój wybór... Zgłoś się najlepiej do jakiegoś lekarza tuż przed emeryturą, oni jeszcze choć trochę leczyć potrafią, a nie tylko zapisywać pigułki. Na wytrzymałość kości i łamliwość ma wpływ skład jej białka, a nie gęstość struktury mineralnej, co każdy może sobie sprawdzić wypalając kość. Gdy zostaną tylko "minerały" kość w popiół palcami łatwo zmienić. Dlatego napiszę sloganowo, bo slogany się dobrze zapamiętuje: na mocne kości trzeba jeść mocne białko.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
a moze ta Pani ma problem z wchlanianiem skladnikow odzywczych,a moze co innego... P.S Cebulak jadal 10zoltek z 0,5l smietanki +inne i mu zaszkodzilo. Nie wiem skad u ludzi przeswiadczenie,ze jak zjedza 6 czy 10 zoltek,to im wystarczy bialka w chorobie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie dlatego, nie działa się na "widzi mi się", tylko przemyślnie aby sukces był gwarantowany!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wysiłek fizyczny, zwłaszcza oporowy też znakomicie wpływa na szkielet. Przysiady są swietne
|
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Wysiłek fizyczny, zwłaszcza oporowy też znakomicie wpływa na szkielet. Przysiady są swietne Gimnastykę robię prawie codziennie, spacery na świeżym powietrzu też codziennie, natomiast wysiłku tą ręką nie jestem wstanie wykonać. Boli przy każdym ruchu Dobrze, że nie prawa ręka tylko lewa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Poproś o badanie krwi w kierunku kostnym: vit.D, Mg, F i Ca i będzie wszystko jasne. I fazę ostrą na wszelki wypadek.
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Adminie, dziękuje za podpowiedz. O badania poproszę, a co to jest ta faza ostra?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A takie tam badanie krwi wykluczające albo potwierdzające pewną modną ostatnio przypadłość, albo inny stan zapalny.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak wykluczać to hurtowo, za jednym pobraniem...
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Jak wykluczać to hurtowo, za jednym pobraniem...
Czyli poproszę go fazę ostrą a on będzie wiedział o co chodzi .
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W zasadzie, jak ma rozpoznanie, to sam powinien wiedzieć, co zlecić do badania krwi, no chyba, że nieuk, to trzeba podpowiedzieć, ale może się rozeźlić! He,he fakt. Żeby coś ugrać u lekarza, trzeba być dyplomatą, lekko ograniczonym i spolegliwym
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Krista - przepraszam że się - wtrącam czy nie ma w moczu fosforanów?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zawsze są, a ich ilość zależy przeważnie od ilości przyjmowanych płynów...
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Krista - przepraszam że się - wtrącam czy nie ma w moczu fosforanów?
BACO, pod kątem fosforanów moczu nie badałam, natomiast pół roku temu robiłam zwykłe badanie, to tam fosforanów mi nie wykryto. Ogólnie wynik był doby, ketony - 1+
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
W zasadzie, jak ma rozpoznanie, to sam powinien wiedzieć, co zlecić do badania krwi, no chyba, że nieuk, to trzeba podpowiedzieć, ale może się rozeźlić! Teraz po ostatniej reformie specjaliści maja ograniczone możliwości w wydawaniu skierowań, tz. - lekarz jest rozliczany przez kasę chorych z każdego skierowania. Jeśli za dużo wypisują, to ma z nimi na pieńku. Dlatego chorzy sami płacą za badania. Ja ten RTG również wykonałam prywatnie. Rodzinny nie mógł mi wypisać, bo musi specjalista, natomiast do specjalisty nie ma szans w tym roku się dostać bo fundusze są wyczerpane, no aż w końcu zdecydowałam się pokryć koszta badania. Zobaczymy, czy po nowym roku dostane odpowiednie zlecenia
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
zyli badania rujnują NFZ, ale recekty NFZ-tu nie rujnują. Nawet skutki uboczne leków, nawet tych zaleconych absurdalnie, bo w oparciu o niewłaściwą diagnozę... Koleżanka po praktykowaniu na Niej lekarzy jasnowidzów (nie badali, recepty wystawiali, po wyczerpującej chorobie, trafiła do nieba. Miała grzybicę przewodu pokarmowego i jak się okazało siarczystą cukrzycę (cukier 500) a leczono ją m.in. na hemoroidy których nie miała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|