Autor
|
Wtek: Rozrzedzenie kości (Przeczytany 62317 razy)
|
renia
|
Krista a bierzesz jakieś leki?
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Raczej nie jadam ketchupu bo też nie ma z czym ?
Placuszki serowe, jajka, pasztet lub galareta, raczej zawsze jako dodatek zjadam ogórek kiszony i to swojskiej roboty...
Do golonki lubię musztardę, ale w przeddzień nie jadłam jej, także raczej chyba coś innego ma wpływ na zawyżenie potasu hm....
Reniu leków tego typu nie zażywam, jedynie ostatnio sporo zażywałam przeciw bólowych i przeciw zapalnych niesterydowych oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może one jakoś na poziom potasu wpłynęły... ale chyba z tymi wynikami udasz się do lekarza?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jaki masz poziom potasu w moczu? Nie wiesz, dalsza dyskusja jest gdybaniem... Nie panikować, jeśli nic nie boli i nie daje innych nietypowych objawów, powtórzyć badanie potasu we krwi i zrobić w moczu. I tyle.
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
tak, tak udam się....Już się uspokoiłam, że nie jest tak żle , Admin nie widzi w tych wynikach nic strasznego A do lekarza pójdę już gdy będę mieć wyniki z oseoporozy, najpóżniej w pojutrze.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Przeiceż diety LC w tym ŻO, DO,Kwaśniewskiego zwłaszcza stwarzają niedobora(y) Trudno bez owoców i warzyw będzie zaspokoić zapotrzebowanie na potas, magnez , witaminę C (chyba że włączysz szpik kostny, mózgi). Konsekwencje zaburzonej równowagi kwasowo-zasadowej mogą być długoterminowe / rozległe w czasie. Takie eksperymenty są dość ryzykowne i trudno powiedzieć jaki będzie ich finał. http://www.sfd.pl/Dieta_niskowęglowodanowa_bez_warzyw-t909433.html Ogólnie to pojechali samodzielnie myślący chłopaki po "znafcach" z sfd, Kapitan Kajdan dał przykład jak na studiach wdrukowują WARZYWA to witaminy i minerały, chociaż tabele wartości odżywczych mówią co innego. Tak to jest jak się nie myśli, tylko kopiuj-wklej-nie myśl zastosuje.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
A jaki masz poziom potasu w moczu? Nie wiesz, dalsza dyskusja jest gdybaniem... Nie panikować, jeśli nic nie boli i nie daje innych nietypowych objawów, powtórzyć badanie potasu we krwi i zrobić w moczu. I tyle. Adminie... strasznie mnie boli... Już cała ręka boli i łopatka, i kręgosłup piersiowy oraz szyjny, chorubsko sie posuwa do przodu, także na pewno dadzą mi też na badanie moczu bo jak na razie lekarz nie był aż tak wspaniałomyślny i na mocz nie dał, heh
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
W 100g żółtek jest 140mg potasu, 50mg sodu i 140mg wapnia... według moich ściągawek... może dlatego tak dużo potasu???
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Potas jest dostarczany tylko z pokarmem więc mniej mięsa, więcej nabiału na przykład, ale to tylko moje "gdybanie" na szybko.
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
W 100g żółtek jest 140mg potasu, 50mg sodu i 140mg wapnia... według moich ściągawek... może dlatego tak dużo potasu???
aaaa, to by się zgadzało, ostatnio jajek jem dośc dużo, przeciętnie 6 szt
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Lepiej nic nie radzić, niż radzić źle - to do RG! Jajka akurat mają jedną z najniższych zawartości potasu na 100g! Byle jakie mięso ma średnio 3*więcej. Modne ostatnio orzechowce średnio 8*więcej, a rekordzistą jest cacao 15* więcej niż w jajku!
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
aaaa, to by się zgadzało, ostatnio jajek jem dośc dużo, przeciętnie 6 szt Ja jem też dużo, mniej więcej 7 żółtek dziennie ale potas mam w normie, z drugiej strony dużo biegam do kibelka po kawie... ciężko coś wyrokować w takiej sytuacji...
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Potas jest dostarczany tylko z pokarmem więc mniej mięsa, więcej nabiału na przykład, ale to tylko moje "gdybanie" na szybko. Ostatnimi czasy, białko z mięsa zamieniłam na białko z żółtek i nabiału, także widać dobrze zrobiłam, natomiast na wynik trzeba będzie mi trochę poczekać. Mięso z karkówki i łopatki zastąpiłam podrobami, golonką, skórki wieprzood czasu do czasu jem tez karczek duszony z jednym ziemniakiem i surówką z kiszonej kapusty.
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To sprawdź sobie kakao, to zobaczysz, co to jest "dużo"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rzućcie mi proszę linkę do tych tabel dr Kwaśniewskiego, gdzie się liczy inaczej niż wszędzie składy
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
a... w tym sensie... pisze dużo gdyż wszyscy zarzucają, że na diecie optymalnej nie mamy witamin i minerałów, dlatego użyłem słowa "dużo" nie mając na myśli, że "za dużo"
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No zgodzę się na przykład, że jajko ma aż 35% więcej potasu niż radamer...
|
|
|
|
|
|
|
|
|