Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teresa, smakowało to Tobie? Ja w tym roku jadłam pierwszy raz oliwki (zielone) i bardzo one mi nie smakowały, nie dałam rady zjeść nawet jednej całej...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jo Lubię
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja jakoś tylko tradycyjne dania lubię...a uważam się za postępową... Nie troskaj się, ja przeszedłem fascynację "spróbować wszystkiego", zatoczyłem koło i jem jak pustelnik. Mogę jeść dwie potrawy do końca życia. Twaróg z żółtkami i śmietanką i wątróbkę zawijaną w boczek. Nie obsłużą wszystkich szlaków metabolicznych?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja dawno lubię oliwki, chyba tak dawno jak śledzie, których kiedyś nie jadałam.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jakoś tylko tradycyjne dania lubię...a uważam się za postępową... Nie troskaj się, ja przeszedłem fascynację "spróbować wszystkiego", zatoczyłem koło i jem jak pustelnik. Mogę jeść dwie potrawy do końca życia. Twaróg z żółtkami i śmietanką i wątróbkę zawijaną w boczek. Nie obsłużą wszystkich szlaków metabolicznych? Najgorsze to chyba z tego co próbowałam to krewetki... pierwszą przełknęłam, a druga mi tak urosła w buzi... , że nie dało się... Kawior z łososia oglądałam, wąchałam, ale posmakować się nie odważyłam. Postał on w pudełeczku w lodówce a potem go wyrzuciłam...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja dawno lubię oliwki, chyba tak dawno jak śledzie, których kiedyś nie jadałam.
Ja jeszcze mówić nie umiałam a już śledzie lubiłam... śledzie i boczek wędzony (albo szynka, albo ogonówka wędzona, ale to nie było na co dzień) to były moje ulubione jedzenia... Wszystko na słono...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas przynajmniej raz w tygodniu były ryby na obiad i to bez ziemniaków i bez przystawek. Ryby były tanie jak barszcz...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja jakoś tylko tradycyjne dania lubię...a uważam się za postępową... Nie troskaj się, ja przeszedłem fascynację "spróbować wszystkiego", zatoczyłem koło i jem jak pustelnik. Mogę jeść dwie potrawy do końca życia. Twaróg z żółtkami i śmietanką i wątróbkę zawijaną w boczek. Nie obsłużą wszystkich szlaków metabolicznych? Najgorsze to chyba z tego co próbowałam to krewetki... pierwszą przełknęłam, a druga mi tak urosła w buzi... , że nie dało się... Kawior z łososia oglądałam, wąchałam, ale posmakować się nie odważyłam. Postał on w pudełeczku w lodówce a potem go wyrzuciłam... To faktycznie niezłe z Ciebie ziółko Ja to nie mam, że czegoś nie zjem, co najwyżej potem powiem, że mało smaczne. Mam za sobą takie doświadczenia kulinarne, że lepiej zmilczę...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lepiej zmilcz...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale baranich przydatków ze słoikiem miodu i kilogramem jabłek swojskich nic nie pobije...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale już zaczynam jeść skórę wieprzową ugotowaną (np. z golonką w zupie) wcześniej to tylko drobno posiekaną, albo przemieloną, czy zmiksowaną w bigosem, lub z mielonym mięsem, lub z pasztetem albo w galarecie zjadałam. Teraz jak zakryje ją musztardą to przejdzie... nie jest taka zła...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale baranich przydatków ze słoikiem miodu i kilogramem jabłek swojskich nic nie pobije... Z tego co wiem od myśliwych, to samcze gruczoły płciowe, jedzą ofermy i mazgaje, co dadzą sobie wmówić, że to konieczne by się "wkupić" I podobno paskudnie w smaku.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale są idealne na łysienie!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kawior też lubię Do jaj/żółtek na twardo, do śledzi (sos śmietanowy z kawiorem). Drogi, niestety. Z ryb słodkowodnych węgorza, raz na parę lat. Cena zaporowa, przynajmniej tutaj. Nawet 150 zł/kg. Z morskich śledzie i makrelę, wędzoną, od czasu do czasu. Skórki wieprzowe są super, gotuję, kroję w łazanki i do zupy zamiast klusek, ziemniaków i co tam jeszcze ludzie dają.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale są idealne na łysienie! Właśnie "na" Adminie myślisz, że taki testosteron jeśli jest w jądrach, podany per os, ma szanse dotrzeć do krwi?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Twaróg z żółtkami i śmietanką i wątróbkę zawijaną w boczek.
Jaką wątróbkę tak zjadasz? Drobiową czy inną?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Skórki wieprzowe są super, gotuję, kroję w łazanki i do zupy zamiast klusek, ziemniaków i co tam jeszcze ludzie dają.
Oooo, właśnie miałem napisać, że jem je jak kluchy.
|
|
|
|
|
|
|
|