renia
|
Sadzone to gotowane na twardo?
Sadzone - to smażone na patelni, na tłuszczu (całe jaja bez skorupek ) , a gotowane to w skorupce w wodzie (na twardo to 7 minut od zagotowania - jak wkładam je do zimnej wody... i z takiego błahego powodu się żenić?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sadzone to gotowane na twardo?
Sadzone - to smażone na patelni, na tłuszczu (całe jaja bez skorupek ) , To są sadzone jajka, a nie sadzone żółtka. Sadzone żółtka jak się robi było tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=53Tylko nie zwracać uwagi na te dodatki typu boczek, czy co innego. Posadzić na patelni same żółtka i starczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To są sadzone jajka, a nie sadzone żółtka. Zgadza się pisałam o jajkach. To źle?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałam ale ich nie jem. Nie lubię białka samego...jem najczęściej żółtkownicę, a żółtka sadzone też - jak mam na nie "sezon"... przez jedne wakacje to z dziećmi tylko żółtka sadzone na śniadanie jedliśmy a potem nam przeszło...potem były omlety a teraz najczęściej te żółtkownice, ścięte - bez białych glutów...
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Witam.Panie Tomku.Złoty medal za cierpliwość .Naprawdę jestem pełen podziwu Pozdrawiam.Mariusz K.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Chcialam w tej oliwie utaplac z przyprawami i upiec w piekarniku, nie smazyc na patelni.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Taplać można też w maśle/smalcu. Ewentualnie można go roztopić w rondelku
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się chce chipsów, to lepiej kupić takie gotowe... Chio chips się to chyba nazywa!
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Tez zauwazylam, ze po ZO bardziej ironizuje.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo to taka ironia losu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Mama mowi, ze jestem nie mila, ale to chyba taki wyzszy stopien myslenia inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mamę trzeba zawsze słuchać, Ona ma rację...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zrobiłem sobie chipsy na kolację. Ziemniaczki pokrojone w cieniutkie talarki wylądowały na patelni. (Z)maltretowałem je na smalcu, ale dałem im trochę odetchnąć, aby opiły się trochę smalca Parafrazując :Panie ziemniaku, zadanie wykonane mniam mniam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A zdjęcie zrobić i pokazać nam niełaska? Ja nie wierzę jak nie mam dowodów...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A zdjęcie zrobić i pokazać nam niełaska? Ja nie wierzę jak nie mam dowodów... Zdjęcie nie może być dowodem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Samo zdjęcie to mało, ale sądzę, że Mariusz znajdzie twarde dowody, bo rzeczywiście , nie ma ku temu żadnych przesłanek. Czyli to tylko bezmyślny dodatek autora ...
|
|
|
|
|
|
|
|