renia
|
Sadzone to gotowane na twardo?
Sadzone - to smaĹźone na patelni, na tĹuszczu (caĹe jaja bez skorupek ) , a gotowane to w skorupce w wodzie (na twardo to 7 minut od zagotowania - jak wkĹadam je do zimnej wody... i z takiego bĹahego powodu siÄ ĹźeniÄ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Sadzone to gotowane na twardo?
Sadzone - to smaĹźone na patelni, na tĹuszczu (caĹe jaja bez skorupek ) , To sÄ
sadzone jajka, a nie sadzone şóĹtka. Sadzone şóĹtka jak siÄ robi byĹo tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=53Tylko nie zwracaÄ uwagi na te dodatki typu boczek, czy co innego. PosadziÄ na patelni same şóĹtka i starczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To sÄ
sadzone jajka, a nie sadzone şóĹtka. Zgadza siÄ pisaĹam o jajkach. To Ĺşle?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
PisaĹam ale ich nie jem. Nie lubiÄ biaĹka samego...jem najczÄĹciej şóĹtkownicÄ, a şóĹtka sadzone teĹź - jak mam na nie "sezon"... przez jedne wakacje to z dzieÄmi tylko şóĹtka sadzone na Ĺniadanie jedliĹmy a potem nam przeszĹo...potem byĹy omlety a teraz najczÄĹciej te şóĹtkownice, ĹciÄte - bez biaĹych glutĂłw...
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
|
Witam.Panie Tomku.ZĹoty medal za cierpliwoĹÄ .NaprawdÄ jestem peĹen podziwu Pozdrawiam.Mariusz K.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Gość
|
Chcialam w tej oliwie utaplac z przyprawami i upiec w piekarniku, nie smazyc na patelni.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
TaplaÄ moĹźna teĹź w maĹle/smalcu. Ewentualnie moĹźna go roztopiÄ w rondelku
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Jak siÄ chce chipsĂłw, to lepiej kupiÄ takie gotowe... Chio chips siÄ to chyba nazywa!
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Gość
|
Tez zauwazylam, ze po ZO bardziej ironizuje.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo to taka ironia losu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Gość
|
Mama mowi, ze jestem nie mila, ale to chyba taki wyzszy stopien myslenia inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
MamÄ trzeba zawsze sĹuchaÄ, Ona ma racjÄ...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
ZrobiĹem sobie chipsy na kolacjÄ. Ziemniaczki pokrojone w cieniutkie talarki wylÄ
dowaĹy na patelni. (Z)maltretowaĹem je na smalcu, ale daĹem im trochÄ odetchnÄ
Ä, aby opiĹy siÄ trochÄ smalca ParafrazujÄ
c :Panie ziemniaku, zadanie wykonane mniam mniam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A zdjÄcie zrobiÄ i pokazaÄ nam nieĹaska? Ja nie wierzÄ jak nie mam dowodĂłw...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A zdjÄcie zrobiÄ i pokazaÄ nam nieĹaska? Ja nie wierzÄ jak nie mam dowodĂłw... ZdjÄcie nie moĹźe byÄ dowodem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Samo zdjÄcie to maĹo, ale sÄ
dzÄ, Ĺźe Mariusz znajdzie twarde dowody, bo rzeczywiĹcie , nie ma ku temu Ĺźadnych przesĹanek. Czyli to tylko bezmyĹlny dodatek autora ...
|
|
|
|
|
|
|
|