Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 771328 razy)
|
Zyon
|
Pompki na poreczach w pozycji hollow body albo l-sit, daja popalic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Pompki na poreczach w pozycji hollow body albo l-sit, daja popalic Nawet nie wiem jak to wygląda Panie Spider-man
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale poszedłeś w fajną stronę z treningiem Mocna siłówka z masą ciała, godne szacunku i rozpropagowania Kompletnie tego nie rozumiem, ale zajoba masz konkretnego, a o to właśnie chodzi
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Hehe sam sie sobie dziwie, ze tak to poszlo, a chcialbym jeszcze sobie pospacerowac z kamizzelka, bo bieganu jakis nie po drodze ze mna Nowe buty 3 razy uzylem W kazdym razie w tych bw w pewnym sensie frustrujace ale jednoczesnie motywujace jest to, ze kazda kolejna progresja jest czasami wkurzajaca. Np jak robisz dipsy na kolkach zwykle i robisz 10 to po przejsciu na L-dipsy robisz nagle4 Tak normalnie na silce to dokladasz sobie mala fajerke do hantla i jedziesz ciut mniej powtorzen a tutaj nie ma takich precyzyjnych mechanizmow regulacyjnych. Tylko, ze w tym wieku na takie fisie mi sie wzielo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie zapomnij tylko o oddychaniu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiek-srek, co to ma do rzeczy? Na siłówkę nie ma limitów. No fakt, że trudno progres ustawić, ale są prace, chyba na giriewikach robione, że skokowe zmiany oporu są skuteczniejsze niż liniowe...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na pewno potem radocha wieksza Zeby zrobic wejscie silowe na kolkach to sobie kupilem taka gume-ekspander, bo ciezko jak pierun, nie to co na drazku
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Na pewno potem radocha wieksza Zeby zrobic wejscie silowe na kolkach to sobie kupilem taka gume-ekspander, bo ciezko jak pierun, nie to co na drazku Ekspander? A jak go używasz? Rozciąganie gum czy sprężyn ekspandera przed sobą, na wysokości klatki to świetne ćwiczenie na tył barków i górę pleców. Do innych celów raczej marnie się nadaje, choć są rozpiski na całe ciało z jego użyciem
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Aaa, opaska, dobre! Nadaje się świetnie do prehabilitacji barków, jak pobolewają.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
jeszcze jedno - podczas martwego po kolejnym powtórzeniu odłożyć sztangę przed następnym, czy niejako z marszu, bez puszczania i rozluźniania?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Martwy na tym polega, zeby puscic przed nastepnym powtorzeniem.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Martwy na tym polega, zeby puscic przed nastepnym powtorzeniem.
No. Dawniej się nazywał: Dead Weight Lifting. To bój zaprojektowany na jedno powtórzenie, więc tak należy robić.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aaa, opaska, dobre! Nadaje się świetnie do prehabilitacji barków, jak pobolewają. W sensie przenoszenie rak z przdu do tylu z jednoczesnym rozciaganiem tasmy?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Az tak mnie to nie interesi Ale widzialem takie cwiczenia, gimnastycy je robia "w standardzie", nawet kupilem sobie takie gumy dp plandek, ale pare razy robilem, czasu nie ma na takie zabawy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Az tak mnie to nie interesi Ale widzialem takie cwiczenia, gimnastycy je robia "w standardzie", nawet kupilem sobie takie gumy dp plandek, ale pare razy robilem, czasu nie ma na takie zabawy Mam podobne zdanie. Prehabilitacja, potem rehabilitacja, potem i tak do piachu W sportach gdzie mają duże urazy "zużyciowe" stawów, jak pływanie, boks czy kulturystyka jest duże zainteresowanie prehabilitacją.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Witajcie dzisiaj nieplanowany dzień luzu z racji zaspania. Wczorajsze liczby to 115 (zwierzęce białka 102 g), 157, 52. Postanowiłem skupić się na białku zwierzęcym, bo tak mi się wydaj, że białko roślinne z takiego na przykład brokuła nie ma szczególnie dużego wpływu na ogólną podaż białka
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Witajcie dzisiaj nieplanowany dzień luzu z racji zaspania. Wczorajsze liczby to 115 (zwierzęce białka 102 g), 157, 52. Postanowiłem skupić się na białku zwierzęcym, bo tak mi się wydaj, że białko roślinne z takiego na przykład brokuła nie ma szczególnie dużego wpływu na ogólną podaż białka Mr Tomasz pisał, że dla organizmu bardzo trudne jest rozróżnienie pochodzenia aminokwasów. I to "bardzo trudne" to raczej był eufemizm
|
|
|
|
|
|
|
|
|