Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 775641 razy)
|
Blade
Go
|
uff, no i po krótkim treningu z kettlami. Nowymi 15 minut z parką 24ek dają radę, inny poziom niż 2 szesnastki. jakość wykonania zdecydowanie leosza niż allegrowych, ale czy rewolucja? nie wiem
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Skad zamawiales??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Skad zamawiales??
RKC, jakżeby inaczej centrum kb zielona góra
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale osobiscie czy przez neta? Poka line do ich sklepa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
osobiście. jutro relacja, bo na telefonie nie chce mi się klepać. wyguglaj cetrum kb zielona góra, jedno jest
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
osobiście. jutro relacja, bo na telefonie nie chce mi się klepać. wyguglaj cetrum kb zielona góra, jedno jest http://centrumkb.kravmaga.webd.pl/Kettle KRC : zagwozdkę z nimi mam. Bo z jednej strony jakościowo dużo lepsze, chodzi o wykonanie, farbę niż te z allegro najtańsze. Ale czy są diametralnie rożne od nich, jeśli chodzi o technikę ćwiczeń? ciężko mi ocenić. może gdybym miał dwie nowe szesnastki i porównał je z tymi, co mam? Ogólnie zadowolony jestem, że mam dwie 24ki - trening ciekawszy, trudniejszy, bardzie wymagający. Wczoraj porobiłem trochę clean'ów, poswingowałem sobie, łącznie z wypróbowanie tej nowej techniki. Mam wrażenie, że bardziej pracują tricepsy i barki, bo przecież trzeba zatrzymać ten ciężar. Ale czy to nie jest bardzie kontuzjogenne dla nadgarstków? a może je wzmacnia? Co do centrum KB - bardzo miłe wrażenie. Bartek sympatyczny młody człowiek, centrum ulokowane w postindustrialnych, pokomunistycznych wnętrzach salach zielonogórskiego upadającego zastalu, czyli fabryki wagonów. Pasuje to do idei kettli, że ma być brudno, ostro i bez pieszczenia się Sala ćwiczących pełna.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
osobiście. jutro relacja, bo na telefonie nie chce mi się klepać. wyguglaj cetrum kb zielona góra, jedno jest http://centrumkb.kravmaga.webd.pl/Kettle KRC : zagwozdkę z nimi mam. Bo z jednej strony jakościowo dużo lepsze, chodzi o wykonanie, farbę niż te z allegro najtańsze. Ale czy są diametralnie rożne od nich, jeśli chodzi o technikę ćwiczeń? ciężko mi ocenić. może gdybym miał dwie nowe szesnastki i porównał je z tymi, co mam? Ogólnie zadowolony jestem, że mam dwie 24ki - trening ciekawszy, trudniejszy, bardzie wymagający. Wczoraj porobiłem trochę clean'ów, poswingowałem sobie, łącznie z wypróbowanie tej nowej techniki. Mam wrażenie, że bardziej pracują tricepsy i barki, bo przecież trzeba zatrzymać ten ciężar. Ale czy to nie jest bardzie kontuzjogenne dla nadgarstków? a może je wzmacnia? Co do centrum KB - bardzo miłe wrażenie. Bartek sympatyczny młody człowiek, centrum ulokowane w postindustrialnych, pokomunistycznych wnętrzach salach zielonogórskiego upadającego zastalu, czyli fabryki wagonów. Pasuje to do idei kettli, że ma być brudno, ostro i bez pieszczenia się Sala ćwiczących pełna. Też się zastanawiałem nad tymi nadgarstkami, ale nie próbuję tego robić, córka, która mnie dopinguje umarłaby ze śmiechu Ten sposób wykonania jest też nieestetyczny dla mnie, hardstyle to spięcie ciała, a nie ruch odważnika.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak sie kupi zle wywazony odwaznik (czyli kazdy nie z RKC) to mozna sie nabawic kontuzji nadgarstka ale szarpiac go to juz nie? Dziwne... tez probowalem tego "swinga", ale to jakies takie dziwne jest, bardziej jak cwiczenie z silowni, duzo wiecej mozna tego zrobic niz normalnych swingow. Do tego typu rzeczy to wole martwy ciag
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Jak sie kupi zle wywazony odwaznik (czyli kazdy nie z RKC) to mozna sie nabawic kontuzji nadgarstka ale szarpiac go to juz nie? Dziwne... tez probowalem tego "swinga", ale to jakies takie dziwne jest, bardziej jak cwiczenie z silowni, duzo wiecej mozna tego zrobic niz normalnych swingow. Do tego typu rzeczy to wole martwy ciag Ciężko mi właśnie się określić. Spięcie ciała przy tym jest, inne niż przy zwykłym swingu, u mnie się tricepsy inaczej napinały. Ale na tricepsy, tudzież ręce to w sumie wolę "halo" Tak, i dużo więcej można ich zrobić, co czynie je bardziej aerobowymi niż siłowymi chyba.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzisiaj rano tabata- swing kettlem 24 kg. zaraz 15 minut swobodnego machania, żeby się stresów pozbyć i tyle - czuję potrzebę delikatnego ruchu i porządnego odpoczynku
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
uff, jak miło dzisiaj pół godziny zestawu kettle plus crossfit użytkowy czyli drewno przepięknie na dworze
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
dzisiaj rano tabata- swing kettlem 24 kg. zaraz 15 minut swobodnego machania, żeby się stresów pozbyć i tyle - czuję potrzebę delikatnego ruchu i porządnego odpoczynku Oooo, ja bym poszedł w tym kierunku. Dialogu z ciałem, to dobry nawyk go słuchać Nie mylić z mamrotaniem pod nosem...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzisiaj rano tabata- swing kettlem 24 kg. zaraz 15 minut swobodnego machania, żeby się stresów pozbyć i tyle - czuję potrzebę delikatnego ruchu i porządnego odpoczynku Oooo, ja bym poszedł w tym kierunku. Dialogu z ciałem, to dobry nawyk go słuchać Nie mylić z mamrotaniem pod nosem... tak, święta racja - i w tym kierunku pójdę. Połączę to z testowaniem metody zamieszczone w książce Ferrisa, która promuje Brian McKenzie. W skrócie tydzień układa się tak: od poniedziałku do piątku po południu 10 minut crossitu. poniedziałek i czwartek rano interwały, np 4 x 400 metrów biegu, sobota odpoczynek a niedziela bieg testowy. Ma to wzmocnić siłowo organizm i przesunąć próg aerobowy podczas biegu. On tam pisze o 12 tygodniach, ale wydaje mi się, że będę mógł przetestować rezultaty podczas półmaratony w Przytoku, który jest 13 kwietnia. Od dawna coś takiego chodziło mi po głowie, o czym ostatnio na DD wspominałem, a teraz postaram się to ubrać w czyny
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko crossfit i długie sprinty jako trening biegowy do połówki? A ten niedzielny test, to ile? Aż padniesz?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Tylko crossfit i długie sprinty jako trening biegowy do połówki? A ten niedzielny test, to ile? Aż padniesz?
między 5 a 10 km. Swoją drogą tyle biegał mój koleś rowerzysta, maks 8 km. I w debiucie na połówce 1:45
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
między 5 a 10 km. Swoją drogą tyle biegał mój koleś rowerzysta, maks 8 km. I w debiucie na połówce 1:45 a ja myślę o dyszce co niedziela. Dobry testowy odcinek.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Patrz na siebie Może warto zrobić jakiś teścik np. 12 km, aby zobaczyć czy stawy dadzą radę z tą wagą? Kolega średnio biegł ~5min/km ,śmigasz tak "szybko" sprinty
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
między 5 a 10 km. Swoją drogą tyle biegał mój koleś rowerzysta, maks 8 km. I w debiucie na połówce 1:45 Może... W sumie, jak ja zszedłem z 12 treningów tygodniowo do 2 to i wyniki się poprawiły i uśmiech na twarzy poszerzył a ja myślę o dyszce co niedziela. Dobry testowy odcinek.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Patrz na siebie Może warto zrobić jakiś teścik np. 12 km, aby zobaczyć czy stawy dadzą radę z tą wagą? Kolega średnio biegł ~5min/km ,śmigasz tak "szybko" sprinty dały radę z 42ma kilometrami, to teraz też dadzą tym bardziej, że obwody w dół lecą, waga też tak po kiograamie średnio tygodniowo więc za 12 tygodni powino mnie być mniej
|
|
|
|
|
|
|
|
|