Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 775061 razy)
|
Gavroche
|
uff, wczoraj byłem na normalnych zajęciach kettlowych. Totalna jazda, było co robić miałem obawy, czy dzisiaj wstanę ale nie jest źle. Aczkolwiek czuję, że posiadam ciało sala pełna, jakoś inaczej i tez fajnie się ćwiczy z innymi. Mocniej motywuje do ćwiczeń. A laski są?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
uff, wczoraj byłem na normalnych zajęciach kettlowych. Totalna jazda, było co robić miałem obawy, czy dzisiaj wstanę ale nie jest źle. Aczkolwiek czuję, że posiadam ciało sala pełna, jakoś inaczej i tez fajnie się ćwiczy z innymi. Mocniej motywuje do ćwiczeń. A laski są? no właśnie - i to jest problem. Dla lasek jest osobna grupa Prowadzona zresztą przez tą dziewczynę od pseudoswingu i tak tu choler się tam załapać? Oprócz tego jest jeszczse grupa zaawansowana.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zawsze możesz zmienić pleć.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Choć i nasi chłopcy rozmiękają jakoś powoli...
Koniec epoki lodowcowej? Podobno początek Stwardnieją lub wymrą. Fakt, jak nie stwardnieje to wymiera- naturalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Choć i nasi chłopcy rozmiękają jakoś powoli...
Koniec epoki lodowcowej? Podobno początek Stwardnieją lub wymrą. Fakt, jak nie stwardnieje to wymiera- naturalnie. Jak mamuty. Mamut: Yhm? Mamucica:Yy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mamuty to się dało jeszcze jakość odkopać. Ale jak odkopać stwardnienie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mamuty to się dało jeszcze jakość odkopać. Ale jak odkopać stwardnienie?
Faktycznie, zwłaszcza to rozsiane.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja tam z bilogii wiele nie kumam, ale to co rozsiane, to niekiedy pięknie wschodzi i ani drgnie, takie sztywne. Owies! Owies jest dobry na stwardnienie. Tylko ziele Avena sativa, nie ziarniak.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja tam z bilogii wiele nie kumam, ale to co rozsiane, to niekiedy pięknie wschodzi i ani drgnie, takie sztywne. Owies! Owies jest dobry na stwardnienie. Tylko ziele Avena sativa, nie ziarniak. Skoro taka jest Twoja rada... Do owsa!
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzień dobry dzisiaj czuję delikatne zakwasy po piątku. W ramach rozruszania 3 km z kijkami, w kamizelce 25 kg. Przyjemnie, chłodnawo, niski puls, lekkie endorfinki, relaks
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po co nosisz taką ciężką kamizelkę...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Po co nosisz taką ciężką kamizelkę... żeby poczuć ulgę, jak się ją zdejmie a tak na serio mam nadzieję dzięki temu mniej sapać w tym roku w górach
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozumiem...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Reniu, oczywiście obciąża, na tym polega trening. Kilka razy w tygodniu, kilka godzin sprawia, że w wolnym czasie następuje adaptacja i nadkompensacja. A jak jedziesz na maszynie eliptycznej 20 minut z wysokim tętnem, to nie obciąża to serca? Obciąża i na tym polega wic, bo w pozostałym czasie może pracować wolniej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Serce musi mieć trening, ale czy kręgosłup obciążany jest przez to sprawniejszy czy słabszy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie jest to trochę tak jak wziąć dajmy na to tragarza w porcie dźwigającego ciężary (pewnie już takich nie ma) czy to zdrowo?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie jest to trochę tak jak wziąć dajmy na to tragarza w porcie dźwigającego ciężary (pewnie już takich nie ma) czy to zdrowo?
Dla tragaża jest to praca, pewno 8 godz lub więcej. Będzie miał takie same, charakterystyczne dla profesji zmiany, jak osoba pracująca za biurkiem czy ladą, a one nie obciążają kręgosłupa. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że praca ze szpadlem w ogródku kilka godzin w tygodniu jest zdrowa, a kopanie rowów 8 godz przez 6 dni w tygodniu raczej nie. Każda część ciała powinna być obciążana zgodnie z przeznaczeniem, zęby nieobciążane rzuciem u karmionych sondą wypadają po jakimś czasie, wiedziałaś? Mówimy też o prawie stukilowym, sprawnym chłopie, a sama pewno nosisz zakupy, które stanowią podobny % wagowo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla tragaża jest to praca, pewno 8 godz lub więcej. Będzie miał takie same, charakterystyczne dla profesji zmiany, jak osoba pracująca za biurkiem czy ladą, a one nie obciążają kręgosłupa. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że praca ze szpadlem w ogródku kilka godzin w tygodniu jest zdrowa, a kopanie rowów 8 godz przez 6 dni w tygodniu raczej nie. Każda część ciała powinna być obciążana zgodnie z przeznaczeniem, zęby nieobciążane rzuciem u karmionych sondą wypadają po jakimś czasie, wiedziałaś? Mówimy też o prawie stukilowym, sprawnym chłopie, a sama pewno nosisz zakupy, które stanowią podobny % wagowo. Na szczęście nie miałam "okazji" oglądania wypadających zębów u osoby karmionej sondą. A zakupy to "słabo" dźwigam, bo tylko z samochodu do domu, a jak jest ich bardzo dużo to już przed wjazdem na naszą ulicę dzwonię po "posiłki"... A z reszta się zgadzam. Narządy nieużywane zanikają, a przeciążane niszczą się. To tak jak z trucizną "nic nie jest trucizną i wszystko - zależy tylko od dawki" ...jakoś tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|