renia
|
Mój wnuczek w lipcu będzie miał 3 lata i on ciągle biega, biega i biega... a mógłby spokojnie chodzić... i stale pyta "a czemu?" Mówię mu np. - nie wrzucaj piłki do wanny... - a czemu? - bo będzie mokra - a czemu? - bo wanna jest mokra... - a czemu?... i tak cały czas...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzień dobry dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek przy okazji crossfit w postaci odśnieżania
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
dzień dobry dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek przy okazji crossfit w postaci odśnieżania A ja dzisiaj wyjątkową Energo miałem. Zrobiłem: Wyciskanie żołnierskie 20x3 48 kg kettlem, Rwanie jednorącz 20x5 32 kg kettlem. Dwie godziny treningu. O ile 3 czy 5 powtórzeń wydaje się śmieszne przy 5 seriach, przy 20 już mi nie było do śmiechu
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzień dobry dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek przy okazji crossfit w postaci odśnieżania A ja dzisiaj wyjątkową Energo miałem. Zrobiłem: Wyciskanie żołnierskie 20x3 48 kg kettlem, Rwanie jednorącz 20x5 32 kg kettlem. Dwie godziny treningu. O ile 3 czy 5 powtórzeń wydaje się śmieszne przy 5 seriach, przy 20 już mi nie było do śmiechu brzmi masakrycznie. Pogratulować tylko, to jeszcze dłuugo nie moje progi. Ale długa droga za mną a jeszcze dłuższa przede mną
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
dzień dobry dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek przy okazji crossfit w postaci odśnieżania A ja dzisiaj wyjątkową Energo miałem. Zrobiłem: Wyciskanie żołnierskie 20x3 48 kg kettlem, Rwanie jednorącz 20x5 32 kg kettlem. Dwie godziny treningu. O ile 3 czy 5 powtórzeń wydaje się śmieszne przy 5 seriach, przy 20 już mi nie było do śmiechu brzmi masakrycznie. Pogratulować tylko, to jeszcze dłuugo nie moje progi. Ale długa droga za mną a jeszcze dłuższa przede mną Coś za coś, dla mnie 5 km biegu brzmi baardzo nieprzyjemnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
oj dzisiaj sie przymierzalem do poczatku treningu......po tym xilowym 5x5 mocno mi spadla wytrzymalosc, nie dalem rady zrobic nawet 70 pompek
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
dzień dobry dzisiaj 5,5 km biegu. Mokry, kopny śnieg, ciężko się biegło ale średnia zadowalająca jak na początek przy okazji crossfit w postaci odśnieżania A ja dzisiaj wyjątkową Energo miałem. Zrobiłem: Wyciskanie żołnierskie 20x3 48 kg kettlem, Rwanie jednorącz 20x5 32 kg kettlem. Dwie godziny treningu. O ile 3 czy 5 powtórzeń wydaje się śmieszne przy 5 seriach, przy 20 już mi nie było do śmiechu brzmi masakrycznie. Pogratulować tylko, to jeszcze dłuugo nie moje progi. Ale długa droga za mną a jeszcze dłuższa przede mną Coś za coś, dla mnie 5 km biegu brzmi baardzo nieprzyjemnie wszystkiego w życiu trzeba próbować swoją drogą w ogólniaku miałem problemy z przebiegnięciem 1500 metrów, a przed 40stką zacząłem biegać i przebiegłem maraton
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
krótko: dzisiaj w ramach treningu egzamin na grupę zaawansowaną w kettlach. zdałem
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ulala, co tam bylo na zaliczenie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
krótko: dzisiaj w ramach treningu egzamin na grupę zaawansowaną w kettlach. zdałem Ustny czy pisemny? I czy Pavel vel Paul o tym wie?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No i czy w rekawiczkach bylo czy bez. Pewnie bez rekawiczek automatycznie oblewaja....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
...i ci bez tych koszulek oryginalnych...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
krótko: dzisiaj w ramach treningu egzamin na grupę zaawansowaną w kettlach. zdałem Ustny czy pisemny? I czy Pavel vel Paul o tym wie? hehe, nie ma pojęcia snatch, tgu, clean&press, squat i swing. Do swingu były uwagi z drugiej strony to patrząc na przekrój ludzi, którzy tam chodzą, to 3/4 to takich, którzy przeczytali artykuł o kettlach i przyszli. A nie wiadomo, czy cokolwiek mieli do czynienia chociażby z siłką. I jedno, że taki Darek Waluś, któy egzaminował chce wiedzieć, że linia programowa jest realizowana ale też równie chyba ważne jest to, żeby ktoś sobie łba kettlem nie rozbił.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakim ciezarem i ile powtorzen trzeba bylo?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Jakim ciezarem i ile powtorzen trzeba bylo?
to o technikę jedynie chodzi. Siłą rzeczy nie idzie zrobić jakichś założeń dla wszystkich. Jest też top - team, tam są proste założenia - ZTCP tgu, snatch, press i coś tam jeszcze zrobione połową wagi ciała - i wchodzisz
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
jako, że mnie mocno nie stargali wczoraj w ramach interwałów planowych tabata - 2 x 16 kg clean&press. Jakos ciężary lubię, nie chciało mi się bawic w krokodylki czy cos w tym stylu.
Do piątku odpoczynek i wysypianie się. W piątek mam nadzieję pójść na kettle. Żona jeszcze tydzień na szkoleniach, potem mam nadzieję że uda mi się powrócić do rytmu treningowego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
jakie cwiczenie robisz w ramach tej tabaty z kettlami? thrustera?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
jakie cwiczenie robisz w ramach tej tabaty z kettlami? thrustera?
clean & press, takoż tez napisałem dwie szesnastki dają bardzie aerobowy, niż siłowy efekt. thruster tez byłby dobry, ale jakoś podświadomie chronię kolana i wolę na spokojnie przysiad zrobić niż przy tabacie coś sobie uszkodzić.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
i robisz standardowo 8x20/10 ?
|
|