Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 771728 razy)
|
Gavroche
|
Na kolkach wymyslilem sobie takie cwiczenie, ktore daje popalic konkret, wyszedlem z takiego http://www.youtube.com/watch?v=6yBR92lbVngTyle, ze zaczynam od pozycji "superman" czyli , nie z pozycji pompki, tylko rece do przodu mocno, kat mocno rozwarty miedzy rekami a tulowiem. I wtedy sciagam sie rekami do pozycji pompki i zginam w pol. Masakra jest, zwlaszcza na rece Wygląda zawadiacko Kółek nie znam w ogóle, ale znam wspinanie po 6-metrowej linie i podciąganie na drążku zawieszonym na łańcuchach. Ustabilizowanie zjada dużo energii.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kolka uzalezniaja maksymalnie na kolkach wszystko jest bardziej przej.... muscle up na drazku a na kolkach to przepasc. tak samo dipy czy l-sit. Dzisiaj szukalem progresji do dipow i robilem RTO dipy, no jak zwyklych zrobie kilkanascie to tych na dzien dobry kilka i wszystko boli http://www.youtube.com/watch?v=yXxQGgwB_FU
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Nagi wojownik i tyle. W dol idziesz obunoz w gore jednonoz z maksymalnym spieciem posladow, brzucha i piesci. Wczesniej bolalo mnie kolano przy probie kucniecia a teraz robie juz normalne pistolety. Dziala
To jakoś ominąłem przy czytaniu. Brzmi super sensownie, wdrażam od jutra jako.l smarowanie gwintów.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Strona 140 rozdzialu o pistoletach - Pistolety bez fazy negatywnej, sam tam pisze, ze mial zerwane wiezadlo. Plusem dodatkowym jest to, ze dja przyrost sily bez przyrostu masy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Strona 140 rozdzialu o pistoletach - Pistolety bez fazy negatywnej, sam tam pisze, ze mial zerwane wiezadlo. Plusem dodatkowym jest to, ze dja przyrost sily bez przyrostu masy.
Przez najbliższe 4 miesiące będę miał jako partnera treningowego free runnera lub, jak kto woli, leparkurowca. Celem tej jesienno-zimowej siłówki będzie wzmocnienie obu obręczy, barkowej i miednicznej, ale bez przyrostu wagi, co oczywiste. Ćwiczenia głównie z PC, rwanie, zarzut z wyciskaniem, naskoki na skrzynię, różne trzymania i odejścia. Niewielka ilość powtórzeń, raczej single niż dwójki, brak fazy ekscentrycznej, izometria, korzystanie z grawitacji, specjalne odżywianie okołotreningowe, a raczej jego brak, spowodują, mam nadzieję, że wiosną wyjdzie silniejszy i lżejszy
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
na tusciu czy weglowodanach podopieczny smiga?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Przez najbliższe 4 miesiące będę miał jako partnera treningowego free runnera lub, jak kto woli, leparkurowca. Celem tej jesienno-zimowej siłówki będzie wzmocnienie obu obręczy, barkowej i miednicznej, ale bez przyrostu wagi, co oczywiste. Ćwiczenia głównie z PC, rwanie, zarzut z wyciskaniem, naskoki na skrzynię, różne trzymania i odejścia. Niewielka ilość powtórzeń, raczej single niż dwójki, brak fazy ekscentrycznej, izometria, korzystanie z grawitacji, specjalne odżywianie okołotreningowe, a raczej jego brak, spowodują, mam nadzieję, że wiosną wyjdzie silniejszy i lżejszy Zazdroszcze mu , już teraz wiadomo że chopok zyska na tym ... pomału , pomału i się nazbiera tych "podopiecznych" .... Tak trzymać !
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
na tusciu czy weglowodanach podopieczny smiga? To mój chrześniak, syn brata stryjecznego 15 lat, widziałem co robią z kolegami w parkach i na ogródkach jordanowskich! Od dwóch lat, mój chrześniak w końcu, jest na japońskiej Na rybach, indyku, ryżu, jaglance i makaronach. Nie mam wielkiej kontroli, oczywiście, ale to mądry chłopak, więc nie odstępuje za bardzo. Tłuszczu unika skrupulatnie, za to W i B sobie nie żałuje, przekonał się
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przez najbliższe 4 miesiące będę miał jako partnera treningowego free runnera lub, jak kto woli, leparkurowca. Celem tej jesienno-zimowej siłówki będzie wzmocnienie obu obręczy, barkowej i miednicznej, ale bez przyrostu wagi, co oczywiste. Ćwiczenia głównie z PC, rwanie, zarzut z wyciskaniem, naskoki na skrzynię, różne trzymania i odejścia. Niewielka ilość powtórzeń, raczej single niż dwójki, brak fazy ekscentrycznej, izometria, korzystanie z grawitacji, specjalne odżywianie okołotreningowe, a raczej jego brak, spowodują, mam nadzieję, że wiosną wyjdzie silniejszy i lżejszy Zazdroszcze mu , już teraz wiadomo że chopok zyska na tym ... pomału , pomału i się nazbiera tych "podopiecznych" .... Tak trzymać ! Przy moich niepopularnych i mało bajeranckich przekonaniach, niedoczekanie! Mam nadzieję, że przeciągnę chłopaka w przyszłości na "żelazną stronę" Póki młody i jak to Hanni mówił, łykowaty, niech skacze i fruwa.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przez najbliższe 4 miesiące będę miał jako partnera treningowego free runnera lub, jak kto woli, leparkurowca. Celem tej jesienno-zimowej siłówki będzie wzmocnienie obu obręczy, barkowej i miednicznej, ale bez przyrostu wagi, co oczywiste. Ćwiczenia głównie z PC, rwanie, zarzut z wyciskaniem, naskoki na skrzynię, różne trzymania i odejścia. Niewielka ilość powtórzeń, raczej single niż dwójki, brak fazy ekscentrycznej, izometria, korzystanie z grawitacji, specjalne odżywianie okołotreningowe, a raczej jego brak, spowodują, mam nadzieję, że wiosną wyjdzie silniejszy i lżejszy bezd negywow bedziesz wsztstko robil?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Przez najbliższe 4 miesiące będę miał jako partnera treningowego free runnera lub, jak kto woli, leparkurowca. Celem tej jesienno-zimowej siłówki będzie wzmocnienie obu obręczy, barkowej i miednicznej, ale bez przyrostu wagi, co oczywiste. Ćwiczenia głównie z PC, rwanie, zarzut z wyciskaniem, naskoki na skrzynię, różne trzymania i odejścia. Niewielka ilość powtórzeń, raczej single niż dwójki, brak fazy ekscentrycznej, izometria, korzystanie z grawitacji, specjalne odżywianie okołotreningowe, a raczej jego brak, spowodują, mam nadzieję, że wiosną wyjdzie silniejszy i lżejszy bezd negywow bedziesz wsztstko robil? No, przynajmniej bez akcentowania. Priorytetem jest niziutka waga.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
uuu, co sie stalo? Skad taka polaryzacja, chcesz udowodnic, ze jestes ektomorfikiem ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
uuu, co sie stalo? Skad taka polaryzacja, chcesz udowodnic, ze jestes ektomorfikiem ? Aaaa, nie, nie ja, za szybko czytasz
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Wczoraj był fajny dzień rower do pracy, potem wieczorkiem godzina z kijkami i kamizelką - no bo zimno lało niemiłosiernie co do martwego ciągu z innego wątku - zacząłem tam, ale dotyczy mnie więc przenoszę - myślałem może nie o typowym treningu, ale czymś w stylu Body by Science - czyli na przykład wolne dwa powtórzenia rozgrzewkowe i jedno właściwe. Spotkał się ktoś już z czymś takim? Myślałem o rozgrzewce, paru machnięciach sztangą i na basen
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
nie myslec. robic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wczoraj był fajny dzień rower do pracy, potem wieczorkiem godzina z kijkami i kamizelką - no bo zimno lało niemiłosiernie co do martwego ciągu z innego wątku - zacząłem tam, ale dotyczy mnie więc przenoszę - myślałem może nie o typowym treningu, ale czymś w stylu Body by Science - czyli na przykład wolne dwa powtórzenia rozgrzewkowe i jedno właściwe. Spotkał się ktoś już z czymś takim? Myślałem o rozgrzewce, paru machnięciach sztangą i na basen Kolejny Zbiggy-kombinator Akcja-reakcja w przypadku treningu siłowego to nie może być jedna seria, kilka powtórzeń... Ciało traktuje taki bodziec jako przypadkowy i nie ustosunkowuje się do niego. Zaciorski twierdzi, że potrzeba przynajmniej 2x3 co 5 dni dla dolnej części ciała i co 3 dni dla górnej, by wywołać odpowiedź systemową. Ale to absolutne minimum, postępy będą też minimalne.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kolejny Zbiggy-kombinator No Moj poprzedni komentarz wlasnie tego dotyczy Najpiew sie bierze zelazo i macha a potem zastanawia jak i czy dobrze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Kolejny Zbiggy-kombinator No Moj poprzedni komentarz wlasnie tego dotyczy Najpiew sie bierze zelazo i macha a potem zastanawia jak i czy dobrze W Twoim stylu, przewrotnie, ale wiadomo o co chodzi: często, dużo i żeby po dupie ciekło
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
tak, krew, pot i lzy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
tak, krew, pot i lzy "No pain, no gain" i "do upadku, a potem jeszcze dwa"? Ja szczęśliwie leniwy strasznie jestem
|
|
|
|
|
|
|
|
|