Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 771629 razy)
|
Zyon
|
Wiec teraz zlozmy to do kupy, na "czarnej", tam gdzie nas zapraszales jest lipa i masz zakaz pisania. Piszesz za to na tej pierwszej co to jakis informatyk sobie zawlaszczyl, tak?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wiec teraz zlozmy to do kupy, na "czarnej", tam gdzie nas zapraszales jest lipa i masz zakaz pisania.
Na czarnej zmienili mi hasło i nie mogę się zalogować. na tej pierwszej co to jakis informatyk sobie zawlaszczyl, tak? Tak, na tej kolorowej, sports Jurek oraz Iron (aka Cobra body-factory) przyznali mi 100% ostrzeżeń i nie mogę nic napisać (zostałem wyciszony) , choć logować się mogę. W związku z tym jak bóg kubie, tak kub bogu. Za to, skasowałem im część swoich postów z ciekawostek na "czarnym forum"
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak ci zmienili haslo to uzyj opcji "zapomnialem hasla" to ci automat wygeneruje przeciez nowe.
Dziwne to wszystko, po co dwie sportakademie jak to samo na obu to samo i ci sami dziwni ludzie? Zaczynales z nimi, znasz ich pewnie troche, pewnie troche zal?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mniejsza z tym. Co było a nie jest nie pisze się w rejestr.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mniejsza z tym. Co było a nie jest nie pisze się w rejestr.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wiec teraz zlozmy to do kupy, na "czarnej", tam gdzie nas zapraszales jest lipa i masz zakaz pisania.
Na czarnej zmienili mi hasło i nie mogę się zalogować. na tej pierwszej co to jakis informatyk sobie zawlaszczyl, tak? Tak, na tej kolorowej, sports Jurek oraz Iron (aka Cobra body-factory) przyznali mi 100% ostrzeżeń i nie mogę nic napisać (zostałem wyciszony) , choć logować się mogę. W związku z tym jak bóg kubie, tak kub bogu. Za to, skasowałem im część swoich postów z ciekawostek na "czarnym forum" Odmroź jeszcze sobie uszy. Ani Ty kuba, ani oni bóg. aniani
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia Bardzo dobra książka! Więcej nie powinien pisać... No może tylko "Beyond..." i "Nagiego..."
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia Bardzo dobra książka! Więcej nie powinien pisać... No może tylko "Beyond..." i "Nagiego..." fajnie opisany temat cykli treningowych - muszę się w to wgłębić
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia Bardzo dobra książka! Więcej nie powinien pisać... No może tylko "Beyond..." i "Nagiego..." fajnie opisany temat cykli treningowych - muszę się w to wgłębić I może jeszcze te "Stawy..." Czytałem to w anglosaskiej wersji, starej, bo to chyba pierwsza książka. Z tego, co pamiętam są liniowe, falowe i schodkowe, samo dobro Największym atutem "Power..." jest wytłumaczenie różnicy między treningiem siłowym a hipertroficznym. Choć nieco stronniczo i zachowawczo, ale w miarę starannie pokazane zagrożenia treningu kulturystycznego.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia Bardzo dobra książka! Więcej nie powinien pisać... No może tylko "Beyond..." i "Nagiego..." fajnie opisany temat cykli treningowych - muszę się w to wgłębić I może jeszcze te "Stawy..." Czytałem to w anglosaskiej wersji, starej, bo to chyba pierwsza książka. Z tego, co pamiętam są liniowe, falowe i schodkowe, samo dobro Największym atutem "Power..." jest wytłumaczenie różnicy między treningiem siłowym a hipertroficznym. Choć nieco stronniczo i zachowawczo, ale w miarę starannie pokazane zagrożenia treningu kulturystycznego. ja się w duchu śmiałem, bo taki z kolejnych znaków w życiu po pierwsze martwy ciąg, po drugie nacisk na siłę a nie mięśnie. tylko Pawełęk tam sporo treningów krótkich zaleca (coś koło 5ciu) a ja chciałbym tylko 2. Na jednym treningu zrobić martwy i military czy je rozdzielić na dni? chyba razem lepiej?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia Bardzo dobra książka! Więcej nie powinien pisać... No może tylko "Beyond..." i "Nagiego..." fajnie opisany temat cykli treningowych - muszę się w to wgłębić I może jeszcze te "Stawy..." Czytałem to w anglosaskiej wersji, starej, bo to chyba pierwsza książka. Z tego, co pamiętam są liniowe, falowe i schodkowe, samo dobro Największym atutem "Power..." jest wytłumaczenie różnicy między treningiem siłowym a hipertroficznym. Choć nieco stronniczo i zachowawczo, ale w miarę starannie pokazane zagrożenia treningu kulturystycznego. ja się w duchu śmiałem, bo taki z kolejnych znaków w życiu po pierwsze martwy ciąg, po drugie nacisk na siłę a nie mięśnie. tylko Pawełęk tam sporo treningów krótkich zaleca (coś koło 5ciu) a ja chciałbym tylko 2. Na jednym treningu zrobić martwy i military czy je rozdzielić na dni? chyba razem lepiej? Razem lepiej, ale czasu masz mało i częstsze pobudzanie, to nieco większy wzrost mięśnia. To nieco trzeba rozważyć, bo przy częstszych lepsza synchronizacja, tym samym siła. Ale obie opcje są dobre. Więc, albo raz martwy 5-4-3-2-1, a raz military tak samo lub 5x3, na oddzielnych sesjach, albo PTP na dwa razy w tygodniu, czyli DL i M 1x5 90% i 1x5 80% na jednej sesji. Z jakąś sensowną progresją, raczej powolną, bo innych obciążeń będziesz miał wiele... Porównanie Caculina treningu wysokopowtórzeniowego do rigor mortis, świetne posunięcie
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
śmiałem się wczoraj sam z siebie. niby relaks, a całe popołudnie zajęte - najpierw szlifowanie słupków, bo trzeba podbitkę zrobić. Na wykończenie koszenie trawy iI po tej przerwie dosłownie cały byłem napompowany, aż dziwnie się czułem. Przeglądam "Siłę dla ludu" Caculina. Dwa ćwiczenia - martwy ciąg i wyciskanie sztangi jednorącz bokiem mają nam siłę zapewnić. Do tego jedna seria 5 powtórzeń duży ciężar, i po 3-5 minutach 80% - wtedy siła bez rośnięcia. A jak ktoś chce mięśnie robić, to jeszcze parę serii. Poza tym oddechy siły, zapinania i różne takie to tak z szybkiego przeglądnięcia Bardzo dobra książka! Więcej nie powinien pisać... No może tylko "Beyond..." i "Nagiego..." fajnie opisany temat cykli treningowych - muszę się w to wgłębić I może jeszcze te "Stawy..." Czytałem to w anglosaskiej wersji, starej, bo to chyba pierwsza książka. Z tego, co pamiętam są liniowe, falowe i schodkowe, samo dobro Największym atutem "Power..." jest wytłumaczenie różnicy między treningiem siłowym a hipertroficznym. Choć nieco stronniczo i zachowawczo, ale w miarę starannie pokazane zagrożenia treningu kulturystycznego. ja się w duchu śmiałem, bo taki z kolejnych znaków w życiu po pierwsze martwy ciąg, po drugie nacisk na siłę a nie mięśnie. tylko Pawełęk tam sporo treningów krótkich zaleca (coś koło 5ciu) a ja chciałbym tylko 2. Na jednym treningu zrobić martwy i military czy je rozdzielić na dni? chyba razem lepiej? Razem lepiej, ale czasu masz mało i częstsze pobudzanie, to nieco większy wzrost mięśnia. To nieco trzeba rozważyć, bo przy częstszych lepsza synchronizacja, tym samym siła. Ale obie opcje są dobre. Więc, albo raz martwy 5-4-3-2-1, a raz military tak samo lub 5x3, na oddzielnych sesjach, albo PTP na dwa razy w tygodniu, czyli DL i M 1x5 90% i 1x5 80% na jednej sesji. Z jakąś sensowną progresją, raczej powolną, bo innych obciążeń będziesz miał wiele... Porównanie Caculina treningu wysokopowtórzeniowego do rigor mortis, świetne posunięcie myślę, że pojadę w we wtorek i czwartek autem do pracy, w ten sposób będę miał więcej czasu na zrobienie dwóch na jednym posiedzeniu, skłaniając się ku wersji 1x5 90% i 1x5 80, skupiając się na technice. Kurcze, chyba zacznę się nagrywać ta wersja będzie ok? http://www.youtube.com/watch?v=2yjwXTZQDDI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zdrowo nie wygladal, i faktycznie szybko pogibl. 34 lata...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zdrowo nie wygladal, i faktycznie szybko pogibl. 34 lata...
Pewnie dlatego, że miał kiepską technikę wyciskania
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
witam wszystkich wracam z Tatr zadowolony, z nowymi siłami kondycyjnie było bardzo dobrze, odpukać pogoda się trafiła całkiem niezłą i z orlej perci zeszliśmy o własnych siłach. Góry uczą respektu, dzień wcześniej chyba z 6cioro sprowadzali/zwozili śmigłowcem. Noga podawała, płuca dawały radę więc przygotowania uważam za trafione. A od dzisiaj do boju
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
witam wszystkich wracam z Tatr zadowolony, z nowymi siłami kondycyjnie było bardzo dobrze, odpukać pogoda się trafiła całkiem niezłą i z orlej perci zeszliśmy o własnych siłach. Góry uczą respektu, dzień wcześniej chyba z 6cioro sprowadzali/zwozili śmigłowcem. Noga podawała, płuca dawały radę więc przygotowania uważam za trafione. A od dzisiaj do boju Mnie tydzień gór ładuje na cały rok. Wolałbym, żeby na pół roku, ale czasu brak i zima w górach niemiła...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
już mi się za górami tęskni [załącznik usunięty przez administratora]
|