renia
|
wczorajsze liczby to 112:211:41. Więcej białka, bo zostały mi zamarynowane dwa kawałki rostbefu i jeden wczoraj pomógł mi normę białka przekroczyć Ale bez wyrzutów sumienia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na szkoleniu dowiedziałam się, że lepiej jest trochę z węglowodanami przeholować niż z białkiem...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Na szkoleniu dowiedziałam się, że lepiej jest trochę z węglowodanami przeholować niż z białkiem...
Chyba tak, ale tutaj po dosyć (jak dla mnie) intensywnym treningu, do tego rower, nerwówka w pracy doszedłem do wniosku, że tym jednym kawałkiem rostbefu się stresować nie będę a węgli już nie miałem gdzie zmieścić więcej generalnie zmniejszanie białka idzie mi nieźle, aż się sam dziwię. Kluczem tutaj jest chyba odpowiednia ilość tłuszczu. Zdałem sobie sprawę, że za tłuszczem najbardziej mnie ciągnie. Na razie obserwuję organizm, plan założony teoretycznie niby łatwy jest jednak dosyć ambitny
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Dzisiaj odpuszczam też basen - muszę się przedrzeć przez książkę i film o kraulu, na spokojnie sobie we łbie poustawiać i dopiero zacząć ćwiczyć. Cholera, na filmie na TI wszystko wygląda tak łatwo, luźno i przyjemnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Renia teraz taka madra, ze sie boje odzywac..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba tak, ale tutaj po dosyć (jak dla mnie) intensywnym treningu, do tego rower, nerwówka w pracy doszedłem do wniosku, że tym jednym kawałkiem rostbefu się stresować nie będę a węgli już nie miałem gdzie zmieścić więcej generalnie zmniejszanie białka idzie mi nieźle, aż się sam dziwię. Kluczem tutaj jest chyba odpowiednia ilość tłuszczu. Zdałem sobie sprawę, że za tłuszczem najbardziej mnie ciągnie. Na razie obserwuję organizm, plan założony teoretycznie niby łatwy jest jednak dosyć ambitny Jak masz nerwówkę w pracy, to tym bardziej węglowodanów potrzeba więcej. Sprawdzałeś sobie ketony?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
chyba tak zapomniałem cyrlicy, cholerka jest taki program 10 ćwiczeń zamieszczony w książce Caculina o stawach
|
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
chyba tak zapomniałem cyrlicy, cholerka jest taki program 10 ćwiczeń zamieszczony w książce Caculina o stawach tak, ten - o tych 10 ćwiczeniach jest w opisie programu i książki
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
kurcze, podmęczony się dzisiaj czuję. Myślę, że pierwotny plan rowerowania do pracy co drugi dzień był rozsądny, i niepotrzebnie jeździłem codziennie. Dlatego od przyszłego tygodnia rower co drugi dzień, pn-śr-pt, dam sobie miesiąc próby a potem spróbuję jeździć codziennie. Nie ukrywam, że aspekt finansowy jest dla mnie ważny, więc do tego będę dążył, ale też nie chcę się zajechać.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zajechac? No daj spokoj, mam kuzynow, ktorzy codziennie 25 km w jedna strone maja do pracy i tak caly rok jezdza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Zajechac? No daj spokoj, mam kuzynow, ktorzy codziennie 25 km w jedna strone maja do pracy i tak caly rok jezdza może i tak, ale ja nie mówię że ajron men jestem I do pracy po płaskim nie jadę, ino góra - dół
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ja wolę nie dojeść niż przeholować, chociaż skłamałbym, że sobie odmawiam słodkości w imię idei, ale hipotetycznie gdyby co, to tak właśnie bym postąpił. Na przykład taka sytuacja - jestem na wakacjach, gdzie nie ma Biedronki i innych dobrych sklepów optymalnych, a dostępne jest tylko mięso i owoce, to wybieram mięso.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A ja wolę nie dojeść niż przeholować,
ja rowniez
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A mnie się zdaje, że u mnie lepiej ciut więcej białka. W razie potrzeby organizm coś sobie z tego zrobi, węgle, trójglicerydy czy co tam jeszcze. W razie czego Mariusz chyba też tak myśli
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przeróbka białka na węglowodany jest niekorzystna dla organizmu... Nie umiera się ale gorzej się czuje... No i nerki i wątroba nie lubią dużej ilości białka...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale mówimy o sytuacji wyjątkowej (wakacje, klęska żywiołowa typu powódź itp.) bo na co dzień, to po co sie truć?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Przeróbka białka na węglowodany jest niekorzystna dla organizmu... Nie umiera się ale gorzej się czuje... No i nerki i wątroba nie lubią dużej ilości białka... chyba te moje 20 g białka jednorazowo sporo krzywdy nie zrobi dzisiaj tez się przebiałczę, bo jeszcze jeden stek został ;D
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja chyba na każdym grilu się przebiałczam, ale to nie moja wina, to żona tyle dobrego kupuje
|
|
|
|
|
|
|
|