Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 771111 razy)
|
Blade
Go
|
wczoraj zwariowany dzień, w który udało się wcisnąć 2,5 km z kijkami i parę minut żelastwa. Może to i dobrze, regeneracja tez ważna rzecz.
Dzisiaj standard: rano kijki, po południu bieg. Koleś mnie namawia na siłkę wieczorem, więc chętnie się wyrwę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ile średnio kosztuje godzina pobytu na silowni?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ile średnio kosztuje godzina pobytu na silowni?
Trudno to policzyć. W większości klubów w Warszawie jednorazowe wejście kosztuje 20-30 pln. Ale już karnet miesięczny "open" koło 100 pln i można siedzieć do bólu Nie wiem czy są wejścia "na godziny"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Nie wybieram się ale lubię wiedzieć...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Dzięki. Nie wybieram się ale lubię wiedzieć... ja korzystam z karty benefit dzięki uprzejmości Małżonki. Wychodzi coś koło 130 na miesiąc, ale za to nie jestem przywiązany do jakiegoś klubu, do tego sauna, itp. nawet taniec towarzyski wchodzi w grę
|
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
odzywam się w piątek przebiegłem 2,5 km mając na celu leczenie przeziębienia, które zaczynało mnie brać. niby pomogło, ale jeszcze gardło bolało, tak że widząc prognozy odpuściłem bieganie, machając jedynie od czasu do czasu żelastwem. Dzisiaj rano do pracy podwiózł mnie kolega - niestety kijki poranne odpadają, bo Małżonka raczyła się była wybrać do Wawy na szkolenie, więc Młodego rano do przedszkola muszę zawieźć. Wrócę sobie truchtem. I tak do końca tygodnia miejmy nadzieję. Ustabilizowało mi się żywienie. Wychodzi taki IF, bo staruję około 11 śniadano - obiadem, w którym zjadam większość węgli. Staram się nie przekraczać 50 g dziennie. około 18 porządna kolacja. łącznie pomiędzy 100 a 120 g białka, tłuszczu ze dwa razy więcej, w zależności od apetytu. Wygląda na to, że się sprawdza w praniu, ale treningi na razie mam luźne, więc ciężko powiedzieć, jak będzie przy cięższych.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Ależ pięknie na dworze niecałe 8 km, świeży śnieg, lekki mróz i Bob Marley w słuchawkach
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...w piątek przebiegłem 2,5 km mając na celu leczenie przeziębienia, które zaczynało mnie brać.
Chyba zmęczenie nie pomaga na przeziębienie... większe obciążenie dla organizmu...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
...w piątek przebiegłem 2,5 km mając na celu leczenie przeziębienia, które zaczynało mnie brać.
Chyba zmęczenie nie pomaga na przeziębienie... większe obciążenie dla organizmu... pomogło trzeba oduczyć organizm marudzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Nigdy nie wiadomo, czy pomimo takiego wysiłku i tak wyzdrowiałeś... Zostawiam sobie furtkę... Reniu - tłuszczyk z żółtkami mnie uleczył i pospałem trochę, bo z Młodym wcześniej spać poszedłem. Dzisiaj powtórka z rozrywki rano sobie machnąłem 5x 20 swing 24ką, w ramach rozruszania organizmu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I wszystko jasne...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nigdy nie wiadomo, czy pomimo takiego wysiłku i tak wyzdrowiałeś... Zostawiam sobie furtkę... Reniu - tłuszczyk z żółtkami mnie uleczył i pospałem trochę, bo z Młodym wcześniej spać poszedłem. Dzisiaj powtórka z rozrywki rano sobie machnąłem 5x 20 swing 24ką, w ramach rozruszania organizmu W moim odczuciu, jeśli organizm jest przyzwyczajony do wysiiłku, to 1/3 objętości zwykłej jednostki treningowej, wręcz pomaga. Oczywiście w odpowiednim momencie, a nie w apogeum choroby Blade, posiłki 11.00 i 18.00 można nazwać IF? Zyon, wypowiesz się?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Blade, posiłki 11.00 i 18.00 można nazwać IF? Zyon, wypowiesz się?
okienka w IF są różne - bo też koncepcji jest parę. Od 5 godzinnego po 8śmio, które jest chyba najbardziej popularne. Ilu autorów, tyle wersji tam mi na razie najbardziej to pasuje. Więc chyba IF
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jezeli ktos potrzebuje sformalizowanych ram to mozna, w koncu wychodzi 17/7 co jest bardziej restrykcyjne niz standardowa ramka 16/8. Ale tak naprawde to jakie to ma znaczenie. @ cos blade za czesto chorujesz imho. no chyna ze to sposob na zdrowie mistrza logiki piotera-x, czyli zdrowie przez infekcje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
Jezeli ktos potrzebuje sformalizowanych ram to mozna, w koncu wychodzi 17/7 co jest bardziej restrykcyjne niz standardowa ramka 16/8. Ale tak naprawde to jakie to ma znaczenie. @ cos blade za czesto chorujesz imho. no chyna ze to sposob na zdrowie mistrza logiki piotera-x, czyli zdrowie przez infekcje często nie często, bo jedynie ostatnio te dwa razy. Przesadziłem z tym czwartkiem, mróz spory a ja kijki i bieg, łącznie 16 km. Nauczka - jak z wszystkim - żeby znać proporcję. Nigdy nie biegałem na mrozie i wyszło - do wszystkiego trzeba się jednak przyzwyczaić
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
bo to jest też tak, że się całkiem po ludzku ostatnio mocny czuję. Noga podaje, puls w trakcie np biegu niski itp. Ok, to jeszcze nie jest prawdziwy trening, bo te mocne i ciężkie przyjdą, ale i tak jest sporo. W zeszłym roku przebiegłem 268 km, w styczniu już 132, nie licząc kijków Byle teraz tego nie popsuć W zasadzie główną moją dewiza powinno teraz być: "Znaj proporcją, mocium Panie"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
bo to jest też tak, że się całkiem po ludzku ostatnio mocny czuję. Noga podaje, puls w trakcie np biegu niski itp. Ok, to jeszcze nie jest prawdziwy trening, bo te mocne i ciężkie przyjdą, ale i tak jest sporo. W zeszłym roku przebiegłem 268 km, w styczniu już 132, nie licząc kijków Byle teraz tego nie popsuć W zasadzie główną moją dewiza powinno teraz być: "Znaj proporcją, mocium Panie" Tego Ci życzę z całego serca Bo tylko to się liczy w dłuższej perspektywie.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzień dobry wczoraj miłe 7,7 km, w końcu poczułem lekkość biegu - i bytu dzisiaj powtórka zamiast porannej obwodówki było odśnieżanie Gardło prawie idealnie - byłoby idealnie, gdyby nie firma, w której zmarzluchy hajcują niemiłosiernie - już siedzę w krótkich portkach i koszulce, a wytrzymać nie idzie. I dlatego tez sucho strasznie
|
|
|
|
|
|
|
|
|