Dasna
Go
|
|
Odp: GMO!
« Odpowiedz #180 : 2012-12-18, 08:52:30 » |
|
Potem ekolodzy się przyczepią i ekrany będą wymontowywać... apiać będzie zajęcie i zarobek... Tak już tak się dzieje na nowej trasie do Białegostoku. Będą podwyższać kładki , bo pod spodem łoś nie przejdzie i coś jeszcze zmieniać , bo jakaś żaba nie przepełznie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #181 : 2012-12-18, 08:53:18 » |
|
To ciężkie pieniądze idą na te ekrany. A jakie pieniądze tracą ludzie , którym przed nosem wyrósł ekran? Te ekrany to super biznes. W Warszawie , na Trasie Toruńskiej stawiała je firma z Grecji. Kto zarobił? W łapę pewnie dostali... Czemu nie dali naszym zarobić?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #182 : 2012-12-18, 08:54:04 » |
|
Może GMO ma działać na tej zasadzie, że połowa populacji Ziemi po niej wyginie i dla reszty wtedy starczy jedzenia... To jest calkiem sensowne, ze moga wprowadzicn np jakis gen, powodujacy jakas chorobe, ktora wyjdze w jakims dluzszym okresie a potem albo od razu leki albo papa Ale Ty zjadasz GMO czy zapraszasz do alkowy? W pierwszym przypadku geny się nie wymieniają.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #184 : 2012-12-18, 08:57:07 » |
|
Wpuszczanie ludzi w kanał. Niech sobie jadą takim kanałem, zaekranowani. A jakby sobie łoś czy inna żaba mogli bezpiecznie przebrnąć to akurat cieszyc się będę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #185 : 2012-12-18, 08:58:01 » |
|
Potem ekolodzy się przyczepią i ekrany będą wymontowywać... apiać będzie zajęcie i zarobek... Tak już tak się dzieje na nowej trasie do Białegostoku. Będą podwyższać kładki , bo pod spodem łoś nie przejdzie i coś jeszcze zmieniać , bo jakaś żaba nie przepełznie. Trzeba zmieniać. Na żaby nie ma rady... Ropuchy raczej.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #186 : 2012-12-18, 09:02:23 » |
|
Proszę państwa, proszę pamiętać że te żaby, ropuchy są tu od nas znacznie dłużej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #187 : 2012-12-18, 09:09:40 » |
|
Może GMO ma działać na tej zasadzie, że połowa populacji Ziemi po niej wyginie i dla reszty wtedy starczy jedzenia... To jest calkiem sensowne, ze moga wprowadzicn np jakis gen, powodujacy jakas chorobe, ktora wyjdze w jakims dluzszym okresie a potem albo od razu leki albo papa Ale Ty zjadasz GMO czy zapraszasz do alkowy? W pierwszym przypadku geny się nie wymieniają. Moze i tak moze i nie. Teoretycznie i tak to wszystko zostaje rozlozone podczas trawienia, ale jednak badania sa, co prawda na szczurach, ze jakis wplyw jest. Jezeli wprowadzaja gen, ktory podtrafi odstraszyc szkodnika to moga rownie dobrze i inny.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #188 : 2012-12-18, 09:09:59 » |
|
Potem ekolodzy się przyczepią i ekrany będą wymontowywać... apiać będzie zajęcie i zarobek... Tak już tak się dzieje na nowej trasie do Białegostoku. Będą podwyższać kładki , bo pod spodem łoś nie przejdzie i coś jeszcze zmieniać , bo jakaś żaba nie przepełznie. Trzeba zmieniać. Na żaby nie ma rady... Ropuchy raczej. Dla mnie to wsio ryba...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #189 : 2012-12-18, 09:11:20 » |
|
Proszę państwa, proszę pamiętać że te żaby, ropuchy są tu od nas znacznie dłużej. Może jeszcze mam na nie mówić pra ...pra...pra...babciu?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #190 : 2012-12-18, 09:11:59 » |
|
Potem ekolodzy się przyczepią i ekrany będą wymontowywać... apiać będzie zajęcie i zarobek... Tak już tak się dzieje na nowej trasie do Białegostoku. Będą podwyższać kładki , bo pod spodem łoś nie przejdzie i coś jeszcze zmieniać , bo jakaś żaba nie przepełznie. Trzeba zmieniać. Na żaby nie ma rady... Ropuchy raczej. Dla mnie to wsio ryba... Wazne zeby bylo zgodnie z zaleceniami dr. Kwasniewskiego. Tak bedzie dobrze.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #191 : 2012-12-18, 09:13:34 » |
|
I żeby te żaby nie ćwiczyły kulturystyki...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #192 : 2012-12-18, 09:21:52 » |
|
Może GMO ma działać na tej zasadzie, że połowa populacji Ziemi po niej wyginie i dla reszty wtedy starczy jedzenia... To jest calkiem sensowne, ze moga wprowadzicn np jakis gen, powodujacy jakas chorobe, ktora wyjdze w jakims dluzszym okresie a potem albo od razu leki albo papa Ale Ty zjadasz GMO czy zapraszasz do alkowy? W pierwszym przypadku geny się nie wymieniają. Moze i tak moze i nie. Teoretycznie i tak to wszystko zostaje rozlozone podczas trawienia, ale jednak badania sa, co prawda na szczurach, ze jakis wplyw jest. Jezeli wprowadzaja gen, ktory podtrafi odstraszyc szkodnika to moga rownie dobrze i inny. Obojętnie czy rację mają zwolennicy czy przeciwnicy GMO, jedno jest pewne - wpływ działania GMO na ludzi, na przestrzeni kilku pokoleń nie jest znany. Zawsze jest to ryzykowne, gdyż to jest proces nieodwracalny...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #193 : 2012-12-18, 09:31:16 » |
|
Dokladnie, a oprocz tego rownie niebezpieczne jest dzialanie firm produkujacych gmo, czyli glownie monsanto. Wystarczy obejrzec ten film Fodd Inc zeby odczuc absurdalniosc tej sytuacji, nowoczesne niewolnictwo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #194 : 2012-12-18, 09:43:19 » |
|
Potem ekolodzy się przyczepią i ekrany będą wymontowywać... apiać będzie zajęcie i zarobek... Tak już tak się dzieje na nowej trasie do Białegostoku. Będą podwyższać kładki , bo pod spodem łoś nie przejdzie i coś jeszcze zmieniać , bo jakaś żaba nie przepełznie. Trzeba zmieniać. Na żaby nie ma rady... Ropuchy raczej. Dla mnie to wsio ryba... To zabawne, że konia od krowy każdy odróżnia, a żaby, ropuchy, ropuszki czy rzekotki to wszystko jedno.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #195 : 2012-12-18, 09:52:29 » |
|
Ja nawet konia z krową pomyliłam... mały cielaczek brązowy stał przy brązowym koniu, to powiedziałam - ale ładny źrebak..... mieli ze mnie ubaw...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #197 : 2012-12-18, 09:58:58 » |
|
Można połączyć ekologie i budownictwo.Ale..... Trzeba zaplanować budowę z poważną (nie terror ekologiczny dla kasy) firmą proekologiczną. Ekrany postawić, gdy to ma sens a nie uzasadniać , że wygłuszamy dla ludzi a potem okazuje się ,.... dla kukurydzy. To jest ordynarne robienie idiotów z ludzi. Jest miejsce i dla ropuszki i dla łosia i dla nowoczesnej autostrady. Tylko ciągle mądry Polak po szkodzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #199 : 2012-12-18, 10:30:43 » |
|
Może jeszcze mam na nie mówić pra ...pra...pra...babciu? Może tak mówić, ale ja bym się na miejscu reni nie przyznawał . Poza tym strasznie dużo tych "pra" by wychodziło, a i zawirowań w reszcie antropogenezy pominąć nie wolno.
|
|
|
|
|
|
|
|